Menu
Maailmanympärimatka

Budjetti maailmanympärimatkalle

passi

Maailmanympärimatkaan liittyen olen saanut paljon kysymyksiä matkan kustannuksista. Paljonko matka maailman ympäri maksaa? Mitä kaikkia kustannuksia tuleekaan huomioida? Entä mitä olen maksanut jo ennen matkaa ja kuinka paljon varaan käyttörahaa matkalle? Ja niin edelleen. Päätinkin, nyt rohkeasti avata oman matkabudjettini – jos siitä vaikka olisi jollekin muulle hyötyä oman unelmamatkan suunnitteluun ja aktiiviseen tavoitteluun.

Paljonko maailmanympärimatka maksaa?

Aiemmalla videollani paljastin, että matkani kokonaisbudjetiksi olin laskenut ennen matkaa 40 000 €. Alunperin se tosin oli vain 20 000 – 25 000 €, mutta matkasuunnitelmiani tehdessä huomasin pian, ettei sillä summalla pitkälle pötkitä – varsinkin jos matkalla halusi olla pidempään kuin muutamia kuukausia ja vierailla samaan aikaan mahdollisimman monessa eri paikassa. Budjetin suunnittelun aloitin kategorisoimalla exceliin paljonko isompiin kustannuseriin arviolta kuluisikaan rahaa. Kun kustannukset tarkentuivat, päivitin budjettiani suunnitelmallisesti. Samalla excelin toisella välilehdellä minulla oli säästösuunnitelma, johon tarkasti merkitsin ylös, paljonko minun tulisi vielä säästää, jotta toisella sivulla oleva matkabudjetti olisi kasassa. Näiden näkeminen rinnakkain auttoi kummasti myös säästämisponnisteluissa – on eri asia säästää tavoitteellisesti, kun päivä päivältä näkee oman matkaunelman toteutumisen olevan lähempänä ja lähempänä.

VINKKI: Suunnitelmallisuus kannattaa. Mitä aikaisemmassa vaiheessa aloitat matkabudjetin laskennan, sitä aikaisemmin voit tehdä peliliikkeitä säästämisen suhteen. Säästämisessä tärkeintä on kurinalaisuus ja tavoitteellisuus, joka ainakin itselleni oli helpompaa, kun säästämiselle oli konkreettinen tavoite. Säästämisvinkeistäni voisin kirjoittaa vaikka erillisen postauksen jos se kiinnostaa?

maailmanympari_budjetti_uusin

Mistä matkabudjetti koostuu?

Lopulta, kun lähdin 2.10.2016 matkalle, näytti matkabudjettisuunnitelmani tältä:

 • Lennot ja liikkuminen: 7 640 €
 • Valmiit tour-paketit: 14 800 €
 • Eläminen matkalla: 15 000 €
 • Valmistautuminen matkalle: 2 500 €
 • Yhteensä: 39 940 €

Maailmanympärimatkan lentolipuille sekä muille siirtymille olin budjetoinut 19 % kokonaisbudjetista eli 7 640 €. Tästä summasta tarkalleen tiesin lentolippupaketin hinnan (6 140 €), jonka olin jo ennen matkaa maksanut kokonaisuudessaan. Muille siirtymille, kuten maiden sisäisille pikkulennoille ja bussimatkoille arvioin tarvitsevani noin 1 500 €.

Tour-paketit taas olivat yksi iso osuus kokonaisbudjetista, mutta koska haluan matkallani kokea suuria elämyksiä ja seikkailuja, halusin myös panostaa valmiisiin matkaosioihin. Seikkailupaketeista neljä varasin Kilroyn kautta G-Adventuresin seikkailutarjonnasta, sillä tiesin kokemuksesta niiden olevan juuri sopivia itselleni ja antavan sitä kaivattua ekstraa yksinmatkailuun. Lisäksi budjetissa on mukana Madagaskarin kiertomatka. Näille eri maanosissa toteutettaville matkapaketeille tuli hinnaksi yhteensä 14 800 € eli 37 % koko budjetista. Ennen matkalle lähtöä olin myös maksanut kaikki nämä kulut pois, ainoastaan Madagaskarilla maksoin paikan päällä pienen loppusumman tourista.

Suurimman menoerän budjetissa muodosti eläminen matkalla, joka olisi laskelmieni mukaan yhteensä 15 000 € kymmeneltä kuukaudelta. Tämän summan arvioin syntyvän siitä, että jokaisena matkapäivänä minulla kuluisi noin 50 € niin yöpaikkaan, ruokailuun kuin muuhunkin elämiseen. Toki joissakin maissa voi majoitukseen kulua helposti enemmänkin kuin tuo päiväbudjetti sallisi, mutta toisaalta taas joissakin kohteissa päiväbudjetin raja ei välttämättä mene rikki ollenkaan. Exceliä pyöritellessäni kuitenkin huomasin, että jo muutama kymppi ekstraa matkapäiviin tuo useita tuhansia euroja ekstraa kokonaismatkabudjettiin. Päätinkin, että olen mieluummin matkalla kauemmin ja elän säästeliäämmin, kun piipahdan matkalla vain muutaman kuukauden luksusresorteissa yöpyen. Valintoja, valintoja! Tämä 15 000 € on siis budjetissani puhtaasti käyttörahaa koko matkani ajalle, ja sen jemmasin ennen matkaa säästötililleni. Sieltä sitten pystyn aina käyttämään tarvittavan summan kuukausittain esim. luottokorttilaskun maksuun.

Viimeisen osion kokonaisbudjetissa muodostavat erinäiset lähinnä jo ennen matkaa toteutuneet menoerät. Ennen matkaa hankittaviin rokotuksiin (japanin aivokalvontulehdusrokotteen uusinta ja malaria-lääkkeet Afrikan pätkälle) kului yhteensä 577 € ja lisäksi matkavakuutus koko matkan ajalle kustansi yhteensä 450 €. Suomesta käsin tekemiini pakollisiin hankintoihin ennen matkaa kului arviolta reilu 700 €, jossa tosin en ole huomioinut sellaisia asioita, joita olisin Suomessa ollessakin joka tapauksessa joutunut hankkimaan. Tähän budjettiosioon olen lisäksi budjetoinut eri maihin tarvittavat viisumimaksut, joista tosin ainoastaan Mosambikin viisumin maksoin ennen matkaa ja muut hankin sitten matkan varrelta. Viisumeille budjetissa on varattu yhteensä 500 €. Näistä siis kaikki on maksettu jo ennen matkaa, muutamia jäljellä olevia viisumeja lukuunottamatta.

Vinkki: Maailmanympärimatka on kuitenkin mahdollista toteuttaa paljon pienemmällä summalla kuin 40 000 eurolla. Esimerkiksi Kilroylta voi ostaa halvimmillaan vajaalla 2000 eurolla lentolippupaketin, ja jos matkalla viettää lyhyemmän aikaa kuin 10 kuukautta, pienenevät kustannuksetkin samassa suhteessa. Lisäksi jos valmiit tourit eivät ole se juttusi, voit säästää huomattavan summan reissaamalla paikasta toiseen omatoimisesti. Myös matkakohteilla on väliä matkabudjetissa – on eri asia asua edullisissa Kaakkois-Aasian maissa kuin kalliissa kohteissa, kuten vaikkapa Yhdysvalloissa tai Australiassa.

passi

Mitä matkabudjettia laatiassa tulee lisäksi ottaa huomioon?

Mutta koska matkalla voi sattua ja tapahtua kaikenlaista, on maailmanympärimatkalle lähtiessä hyvä olla mukana myös hieman varallisuutta pahan päivän varalle. Ehkä silloin tällöin haluan vastapainoa hostellielämälle yöpymällä tyylikkäässä hotellissa, tai ehkä paikallisbussimatkan sijaan haluankin säästää aikaa ja lentää useamman pätkän kuin alunperin suunnittelin. Tai entä jos vaikka sairastun ja matkasuunnitelmiini tulee muutoksia. Näihin kaikkiin on hyvä varautua etukäteen, jotta matkalla ollessa ei mene sormi suuhun ja joudu pahimmassa tapauksessa taivasalle elämää ihmettelemään. Itselläni varakassa on noin 5 000 €, ja tarvittaessa enemmänkin, jota en tosin ole ajatellut käyttää kuin äärimmäisessä hätätilanteessa. Jätän ne luksusmajoitukset sitten johonkin toiseen matkakertaan.

Vinkki: Hätävarakassaan hyvä vaihtoehto on pankkien joustoluotot. Voit tehdä luottosopimuksen ennen matkalle lähtöä, mutta nostaa luoton käyttöösi vain tarvittaessa, eikä välttämättä koko luottosummaa tarvitsee nostaa kerralla. Pankkien kanssa voi myös neuvotella lainan takaisinmaksun alkamaan esimerkiksi vasta matkan jälkeen.

Hätävarakassaan hetkellisen lisän tarjoavat toki myös luottokortit, mutta vain lyhytaikaisesti. Mitä pidemmälle venytät luoton takaisin maksua, sitä isommaksi korot ja maksun kokonaissumma kasvavat.

Kannattaa myös neuvotella vaikka lähisukulaisten kanssa, löytyisikö heiltä tarvittaessa apua, jos hätätilanne matkalla iskee. Suosittelen kuitenkin laatimaan oman budjetin jo ennen matkaa sellaiseksi, että siinä on joustoa ylöspäin. Usein kun matkoilla tuppaa menemään enemmän rahaa kuin oli ajatellutkaan…

Lisätulojen hankkiminen matkalla

Yhtenä vaihtoehtona matkabudjetin kartuttamiselle on työskennellä matkan aikana ainakin osittaisesti. Osa saattaa päätyä muutaman viikon tai kuukauden hommiin unelmamaahansa, osalla taas digitaalinen vapaus saattaa mahdollistaa työskentelyn mistäpäin maailmaa tahansa. Ennen matkaa kannattaakin selvittää, mitä omat vaihtoehdot lisätulojen hankkimiselle voisivatkaan olla. Itse tein päätöksen ennen matkaani, etten halua stressata matkalla ollessa työkuvioista, vaan haluan ennen kaikkea irroittautua deadline-paineista ja vain nauttia matkasta. Päivätyöstäni jäin virkavapaalle, mutta sivutyöni, lifestyle-blogini Anna-lehden sivuilta irtisanoin, vaikka sitä kautta olisin saanut vakituiset lisätulot matkani ajalle. Halusinkin säästää matkabudjettini kasaan ennen matkalle lähtöä, jotta matkalla ollessa voisin keskittyä vain siihen itseensä – eli matkailuun. Tämän vuoksi teinkin paljon töitä ennen matkalle lähtöä, mutta nyt vajaa neljä kuukautta matkalla olleena voin sanoa, että se kannatti!

Vinkki: Mieti tarkasti etukäteen, oletko valmis uhraamaan matkapäiviäsi työntekoon vai olisiko sittenkin parempi säästää matkabudjetti kasaan ennen matkalle lähtöä. Matkalla ollessa usein on niin paljon näkemistä ja kokemista, että työkuviot saattavat helposti jäädä sivuosaan. Rantapäivistä voi olla vaikea nauttia, jos takaraivossa jyskyttää matkabudjettivaje ja pakkotyö.

Jos sinulla tulee mitä tahansa muuta kysyttävää maailmanympärimatkan budjettiin liittyen, laita ihmeessä kommenttia tulemaan! Vastailen niihin parhaani mukaan!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

32 Comments

 • Sonja | FIFTYFIFTY
  23.1.2017 at 18:47

  Kiitos tästä, tää oli tosi hyvä postaus, vaikka maailmanympärimatka tuntuukin vielä toistaiseksi hyvin kaukaiselta unelmalta. 🙂 Kun oon seurannut sun Etelämanner-risteilyä ja muita huippukohteita, arvelinkin sun reissun olevan jotain tuota luokkaa. Onhan sulla siis aivan ultimaattinen matka, kaikki nuo kohteet ja samalla reissulla, rahaa tulee ja menee, mutta kokemuksena tuo on ikuinen ja ainutlaatuinen. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   29.1.2017 at 23:29

   Näin ajattelin ennen matkaa, että todennäköisesti tulen jälkikäteen enemmän katumaan sitä mitä en tehnyt kuin sitä mitä tein. Ja esimerkiksi Etelämanner oli juuri tälläinen – vaikka etukäteen panikoin sen kallista hintaa, olen nyt matkan jälkeen aivan superonnellinen, että sen lopulta toteutin. Ehdottomasti matkan yksi parhaimpia paloja, ja jokaisen euron arvoinen!
   Ja vinkkinä voin sanoa, että vaikka matka tuntuisi vielä kaukaiselta unelmalta, ei koskaan ole liian aikaista aloittaa suunnittelua ja esimerkiksi säästämistä. 🙂

   Reply
 • MaritaH
  23.1.2017 at 20:41

  Todella mielenkiintoista! Kiitos, että avasit myös tätä budjettiasiaa – antaa eväitä omaan suunnitteluunkin, vaikka omat suunnitelmat ovatkin lyhyemmille reissuille.

  Reply
  • Anna-Katri
   29.1.2017 at 23:26

   Mukava kuulla! Ja varmasti näistä muiden matkasuunnitelmista ja budjeteista saa pohjaa omaan suunnitteluun – paljon tsemppiä sinne, voin sanoa, että matkalle lähtiessä et tule sitä katumaan! 🙂

   Reply
 • Susanna
  24.1.2017 at 01:18

  Hyvä aihe, parituhatta euroa saattaa riittää jos on reissussa vain vaikkapa pari viikkoa tai jos menee risteilylle. Tosin riippuen minkälaiselle ja toki ne ovat lyhyempiä myös. Paljon laivayhtiöt myyvät maailman ympäri risteilyitä ja aina välillä harkitsen niitä. Myös Euroopassa matkusteluun voi kulua todella runsaita summia, kun hotellit maksavat usein todella paljon etenkin kesällä ja aina ei edes sesonki vaikuta. Hyvä että olet onnistunut löytämään myös edullisia majoituksia. Rohkeaa että irtisanouduit blogityöstäsi matkan ajaksi, mutta matkailu on varmasti helpompaa kun ei tarvitse paikkaa vaihtaessa jatkuvasti tehdä kirjoitustyötä yms.

  Reply
  • Anna-Katri
   29.1.2017 at 23:22

   Nuo risteillen maailman ympäri -paketit ovat kyllä kiinnostavia, niistä saattaa myös löytyä varsin hyviä tarjouksia. Pääsiäissaarella tapasin myös yhden naisen, joka oli reissannut rahtilaivan kyydissä pitkän pätkän. Vaihtoehto sekin!

   Reply
 • Anni
  24.1.2017 at 10:54

  Tosi mielenkiintoista lukea tätä! Ja ihana blogisi on muutenkin. Täytyy sanoa, että olen saanut sinusta ihan eri kuvan kuin ennen Annaa kirjoittamasi blogin perusteella. Tuntuu, että kirjoitat paljon aidommin 🙂 Olisi mielenkiintoista tietää, miten budjettisi on toiminut tähän mennessä. Ja olisi tosi kiva, jos kirjoitat noista säästövinkeistä enemmänkin.

  Reply
  • Anna-Katri
   29.1.2017 at 23:17

   Kiitos paljon kommentistasi Anni, ihana kuulla, että olet saanut matkablogini kautta minusta erilaisen kuvan. 🙂 Yritänkin kirjoitella täällä mahdollisimman aidosti omista kokemuksistani ja tunteistani, joten ehkä sieltä rivien välistä saa enemmän otetta myös siitä, kuka täällä blogin takana oikein onkaan.
   Matkabudjetista voisinkin tehdä vaikka oman erillisen katsauksen matkan puolessa välillä, kiinnostaa itseäkin tarkastella hieman tarkemmin mihin rahat ovatkaan menneet matkan alkupätkällä. Ja säästövinkkejä on myös luvassa, kunhan vain saan otettua sopivan hetken niiden kirjoittamiselle.

   Reply
 • AnniHelena
  24.1.2017 at 17:29

  Kirjoituksesi on kuin jonkun pankin työntekijän mainospuhe:)
  Kannattaa sitä lainaa ottaa jos haluaa matkustella, makselee sitten pitkin ikää sitä pois ja samalla muistelee kokemuksiaan.
  Neljäkymmentätuhatta on iso raha säästää jopa ministeritasollakin, koskapa tavallinen arki vie elämiskustannuksineen suuren osan kuukausituloista, asuntolainat ym.
  Mutta itse en lähtisi velalla matkustelemaan, se olisi aina mielessä ja pilaisi fiilingin…jos koko aika ajattelisi elävänsä velaksi.
  Olet onnistunut hienosti säästämään tuon neljäkymmentä tuhatta, kaiken muun elämisen keskellä. Onnea siitä ja kivaa matkailua.

  Reply
  • Anna-Katri
   29.1.2017 at 23:13

   Hahha, ei kyllä tarkoitus ollut olla mikään mainospuhe, ihan omista kokemuksista tässä kirjoittelin omin sanoin mahdollisimman avoimesti ja rehellisesti. 🙂 En kuitenkaan tässä postauksessa missään nimessä kannustanut kustantamaan koko matkaa lainarahoilla, vaan kirjoitinkin, että laina voi olla hyvä lisä sinne hätävarakassaan, jota ei välttämättä tarvitse edes käyttää koko matkan aikana. Tällöin siitä ei myöskään kuluja tai lainan lyhennyksiä synny. Toiset ottavat lainaa esimerkiksi kesämökkiin, toiset vaikkapa autoon ja toiset matkailuun, kukin omalla tavallaan.
   Säästäminen on taas usein enemmän oma henkinen päätös siitä, mihin haluaa rahansa käyttää. Vaihtamalla esimerkiksi pienempään asuntoon, voi saada säästöön jo huomattavan paljon enemmän rahaa. Mutta meistä on moneksi, se mikä sopii toiselle, ei välttämättä ole toisen mielestä tärkeää. Valintoja, valintoja! 🙂
   Ja kiitos onnitteluista, olen myös ylpeä itsestäni, että onnistuin tavoitteessani ja pääsin vihdoinkin unelmieni matkalle! Toivottavasti esimerkkini kannustaa myös muitakin rohkeammin tavoittelemaan niitä omia unelmiaan. 🙂

   Reply
 • Reissu-Jani
  24.1.2017 at 19:21

  Yksi asia jonka lisäisin vielä budjetti – ns. kotouttamisrahat. Tällä tarkoitan sitä, että kun palaa taas joskus hyvin kalliiseen Suomeen, niin tililtä löytyy rahaa Suomessa elämiseen eli ei ole tiliä tyhjänä odottamassa seuraavaa palkkaa. Lisäksi tämä hätävara on syytä olla, jos työsuhde ei jatku matkalta paluun jälkeen – vaikka toisin on vakuuteltu ennen matkalle lähtöä. YT:t voivat olla edessä.. Ansiosidonnaiseen kun liittyy tiettyjä velvotteita työssäolosta. Kun itse lähdin (vain) kolmen kuukauden matkalle (palkaton vapaa), niin minulla oli rahaa vielä tilillä ja sijoituksissa yli puolen vuoden ansioita vastaava summa.
  Itse tein tarkan budjetin ennen matkalle lähtöä, ja seurasin sitä päivittäin kirjaamalla jok’ikisen kulun taulukkolaskentaan. Tämä helpotti kovasti kulujen seuraamista, ja päätöstä mihin kuluja kohdentaa.

  Reply
  • Anna-Katri
   29.1.2017 at 23:04

   Totta! Tuo kotouttamisraha on varsin tärkeä silloin, jos työpaikasta ei ole varmuutta kotiin palatessa. Ja kuten ihan koti-Suomessakin ollessa, on tilillä/sijoituksissa hyvä olla hätävaraa sen verran, että selviää hyvin muutamat kuukaudet ilman vakituisia tuloja.
   Ja tuo kulujen kirjaaminen tuolla tasolla auttaa kyllä kummasti säästämisessä, tosin kurinalaisuutta se vaatii. 🙂 Kiitos, että jaoit kokemuksesi täällä, uskon että siitä on hyötyä muis muille matkalle lähtöä miettiville.

   Reply
 • Sofia
  24.1.2017 at 20:07

  Suurkiitos rehellisyydestä ja muutenkin mahtavasta blogista! Säästövinkkeja kovasti odottelen, joten oma postaus siitä olisi superhienoa. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   29.1.2017 at 23:02

   Kiitos paljon Sofia kommentistasi! Kirjoittelen säästövinkeistä oman postauksensa, kunhan vain täällä tienpäällä tulee sopiva hetki tietokoneella näpyttelyyn. 🙂

   Reply
 • Hyvin avattu juttu reissukustannuksista! Me olemme parhaillaan 3-henkisenä perheenä maailmanympärimatkalla n. 7 kk (josta 2kk nyt takana), ja budjettimme kolmelle on kutakuinkin samaa luokkaa. Extreme aktiviteetit meiltä jäänee pois, mutta taitaa budjetti silti paukkua tämänhetkisen kokemuksen perusteella… mutta kokemuksena? PRICELESS!!

  Reply
  • Anna-Katri
   29.1.2017 at 23:01

   Samaa mieltä – kokemuksena maailmanympärimatka on kyllä sellainen, että tuskin sitä tai siihen kuluneita rahoja jälkikäteen harmittelee. 🙂 Ihanaa reissunjatkoa sinne, missä ikinä tällä hetkellä reissaattekaan!

   Reply
   • Merja
    24.2.2017 at 02:32

    Kiitos kiitos samoin!! Täällä Buenos Airesista yritetään ottaa kaikki ilo irti helteessä, täältä suunnataan Uuteen-Seelantiin – ilmeisesti paljon sun jalanjäljilläsi =)

    Reply
    • Anna-Katri
     25.2.2017 at 02:16

     Buenos Airesissa oli jo pari kuukautta sitten kova helle, huh! Uudessa Seelannissa oli taas viileämpää, joten varmasti virkistävää päästä sinne hellejakson jälkeen. 🙂 Itse livahdin jo Uudesta Seelannista eteenpäin, mutta oikein ihanaa matkan jatkoa sinulle sinne!

     Reply
 • Nomadi
  25.1.2017 at 19:30

  Hyvin jaoiteltu postaus! Itse olen siinä onnellisessa asemassa, että vaimo on meidän kaksikkomme rahastonhoitaja ja tekee budjetin jne. Itselläni ei olisi nuo raha-asiat ihan noin hyvin hanskassa 🙂 Mutta tosiaan mielenkiintoista lukea, miten paljon rahaa menee tuollaisella ei-mikään-pennitön-reppureissaaja-meiningillä. Meillä on menty aina vähän matalammalla budjetilla enimmäkseen omatoimisesti, viimeksi 8 kuukauden reissussa meni noin kymppitonni per henkilö ja mukaan mahtui kalliimpiakin maita kuten Australia ja Uusi-Seelanti, samoin halvempia Kaakkois-Aasian maita.

  Reply
  • Anna-Katri
   29.1.2017 at 23:00

   Näin yksinmatkaajana (ja -eläjänä) sitä valitettavasti joutuu huolehtimaan itse kaikesta – mikä toisaalta on ehkäpä ollut kohdallani onni onnettomuudessa, sillä en ole koskaan ollut mikään kovin tarkka budjetoija tai penninvenyttäjä. Nyt on joutunut sitäkin opettelemaan! 🙂
   Tämä on ollut kohdallani sellainen unelmamatka, että vaikka alunperin ajattelin selviäväni pienemmällä budjetilla, päätin lopulta, että ehkä kaikki nemä matkakokemukset ovat kuitenkin sen arvoisia. Ja mahtavaa kuulla, että olette reissanneet noinkin edullisesti, se antaa varmasti kipinää muillekin pienemmällä budjetilla reissaaville lähteä maailman ympäri!

   Reply
 • Nanna
  26.1.2017 at 20:35

  Tosi kiva että olet näin avoimesti usksltanut/halunnut kertoa myös matkasn liittyvistä raha-asioista. Itseäni kiinnostaisi vielä sun säästövinkit ja toteuttamasi excel-taulukko 🙂 aloititko muuten matkabudjetin säästön täysin alusta vai oliko pohjalla jo jotain?

  Reply
  • Anna-Katri
   29.1.2017 at 22:51

   Budjettiin liittyen on tullut niin paljon kysymyksiä, että ajattelin avata omani kaikkien nähtäville. Jospa siitä on hyötyä myös muille maailmanympärimatkasta haaveileville. 🙂 Säästöpostausta olenkin jo luonnostellut, jospa saan jossakin välissä täällä tienpäällä otettua sopivan hetken ja kirjoiteltua sen valmiiksi.
   Aloitin suunnitelmallisen säästämisen noin 2 vuotta ennen matkaa ja siihen liittyen vaihdoin muun muassa asunnon pienempään, mistä sain hieman pesämunaa matkaa varten.

   Reply
 • Inari
  30.1.2017 at 07:47

  Moi! Ihan mielenkiinnosta kyselen, että paljonko sun matkavakuutus maksoi koko tuolle 10 kuukaudelle? 🙂 Minulla on aina jatkuva matkavakuutus, mutta nyt jouduin vaihto-opiskelua varten vaihtamaan vakuutusfirmaa erinäisten säännösten vuoksi ja halvimmaksi lähes puolivuotiseksi matkavakuutukseksi jouduin ottamaan 200 euron matkavakuutuksen. Eihän jatkuva matkavakuutus itsessään ole kallis, mutta ne lisäkuukaudet tuntuvat olevan ihan törkeän kalliita (eli nyt matkavakuutukseni on se perus jatkuva vakuutus, mutta lisäkuukausien kera). Siis ne kuukaudet, jotka pitää ostaa jos matkan pituus ylittää senI 45-90 päivän, riippuen firmasta. Ihanaa reissun jatkoa, tämä on niin ihana blogi!

  Reply
  • Anna-Katri
   31.1.2017 at 09:17

   Ensimmäiset kolme kuukautta meni itselläni normaalin matkavakuutukseni alle, mutta tosiaan nuo 9 lisäkuukautta täytyi ostaa erikseen. Ne kustansivat yhteensä reilut 400 euroa, joten kuukautta kohti matkavakuutus oli 45 € / kk. Kyllähän tuo tietysti on hintavaa, mutta toisaalta ilman vakuutustakaan ei matkalle voi lähteä. Onkohan muuten joillakin vakuutusyhtiöillä mitään opiskelija-alennuksia? En enää muista yhtään, miten itse aikoinani järjestin matkavakuutuksen vaihtoni ajalle…
   Ja kiitos paljon, ihana kuulla, että viihdyt blogissani. 🙂

   Reply
   • Merja
    24.2.2017 at 02:34

    Yhtenä huomiona vakuutusten lisäkuukausien kustannuksiin ainakin meidän oman vakuutusyhtiön osalta: jos kierrät USAn maaperän lisäkuukausilla, saat vakuutuksen noin puolet edullisemmin! Jenkkilä mukaan, niin hinta on tuplat.

    Reply
    • Anna-Katri
     25.2.2017 at 02:17

     Totta! Muistelenkin, että vakuutusyhtiöstä kysyttiin, reissaanko Jenkeissä ja kun en sinne ollut suuntaamassa, oli hintakin eri!

     Reply
 • Viia
  1.2.2017 at 04:31

  Saatko kuitenkin tuloja tästä blogista?

  Reply
  • Anna-Katri
   6.2.2017 at 06:23

   Tällä hetkellä keskityn pelkästään matkailuun, joten blogiyhteistyöt täällä matkabloginkaan puolella eivät ole ykkössijalla. 🙂

   Reply
 • Laura
  13.9.2017 at 07:57

  Hyvä teksti ja hyviä vinkkejä! Olisi mielenkiintoista kuulla miten budjetti toteutui ja monta matkapäivää lopulta kertyi, ylittyikö budjetti? Tuntuiko että joutui siltikin säästelemään vaikka budjettisi näyttää olevan keskimääräistä isompi?

  Reply
 • Asko Leppilampi
  20.10.2017 at 09:33

  Kiitos valaisevasta koosteesta. Maailmanympärimatka on haaveeni, mutta parempi puoliskoni ei halua lähteä moneksi kuukaudeksi reissuun enkä minäkään, välttämättä. Siksi olemmekin ottaneet tavoitteeksi nauttia palan kerrallaan eli lentää esim. Havaijille ja yhdistää siihen esim. USA:n länsirannikon. Samoin Malediivit ja Sri Lanka voisi olla yksi eläkeläisreissu. Jää nähtäväksi. Nyt saavuimme juuri Kanarialle, jossa olemme reilun 3 viikkoa ja vaihdamme saarta viikoittain. RCI-hotelleja riittää ja vieläpä loistavia.

  Reply
  • Anna-Katri
   1.11.2017 at 18:29

   Tuollaisissa sopivan mittaisissa yhdistelmämatkoissa on kyllä etunsa – ei tarvitse niin paljoa etukäteen suunnitella ja ottaa huomioon, ja matkalla ollessa voi keskittyä niihin muutamiin kohteisiin perinpohjaisesti. Malediivejä ja Sri Lankaa suosittelen ehdottomasti, ja jos ette ole Intiassa käyneet on se myös helppo yhdistää matkaan. Täällä lisätietoja omasta matkastani noihin paikkoihin:
   https://adalminasadventures.com/infopaketti-intia-sri-lanka-malediivit/

   Reply
 • Wannabe globetrotter
  14.2.2019 at 11:36

  Kiitos erinomaisen käytännöllisestä postauksesta – vaikka matkoista on mukavaa lukea muutenkin, ovat käytännön kokemukseen ja suunnitteluun pohjaavat neuvot juuri niitä, mistä on hurjasti apua itsekin matkaideoita kehkeytellessä ja luonnostellessa. 🙂 Paljon kiitoksia valaisevista postauksista! :))

  Reply

Leave a Reply