Menu
Maailmanympärimatka

Maailmanympärimatka – Videolla vastauksia kysymyksiin

Maailmanympärimatkalle lähtöön on enää tasan 2 viikkoa aikaa – en voi ymmärtää mihin nämä päivät häviävätkään, vastahan lähtöön oli vielä pari kuukautta aikaa! Vähän on jo alkanut jännittämään, vaikkakin kaikki käytännönjärjestelyt pitävät vielä sen verran kiireisinä, että jännitys on joutunut väistämättäkin jäämään taka-alalle. Ehkä ihan hyvä niin! Kertoilenkin videolla enemmän tämän hetken tunnelmista ennen matkalle lähtöä ja lisäksi vastailen videolla yleisimpiin kysymyksiin maailmanympärimatkaani liittyen. Jos vastaus seuraaviin kysymyksiin kiinnostaa, niin kannattaa kurkata maailmanympärimatka Q&A-video:

 • Miksi lähdet maailmanympärimatkalle?
 • Miten järjestit työ- ja asuntokuviot?
 • Paljonko matka maksaa ja säästitkö sitä varten?
 • Missä majoitut matkalla?
 • Pelottaako turvallisuus yksin matkaillessa?
 • Mitä aiot pakata mukaan?

Kiitos kaikille kysymyksiä jättäneille – lisää saa ehdottomasti kysyä, parhaani mukaan niihin vastailen! Ja itseasiassa työlistalla on myös koota vastaukset kaikkiin jättämiinne kysymyksiinne erilliseen postaukseen – tällä videolla kun en voinut ihan kaikkia kysymyksiä huomioida. Eli jos mieltä jokin asia vielä askarruttaa niin kannattaa heittää kysymyksiä tulemaan! Sen lisäksi kirjoittelen vielä ennen matkalle lähtöä tarkemmin matkabudjetistani sekä matkatavaroista – ja jos aika vain riittää, voin jossakin välissä myös valoittaa hieman säästämisvinkkejäni maailmanympärimatkaa silmällä pitäen, sitä kun on myös paljon toivottu. Tuleeko mieleen jotain muita postaustoiveita?

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • Heli / Heli voyage
  18.9.2016 at 21:52

  On ollut tosi kiva seurata miten tuhlaaja-tytöstä (niin kuin itse itseäsi kutsuit) on kuoriutunut seikkailija-nainen viime vuosina. Paljon tsemppiä viimeisiin reissuvalmisteluihin!
  Kiva, että kerrot avoimesti budjetistasi, minun toiveena olisi kuulla reissun edetessä miten budjetti pitää ja millaisia eroja eri maiden kustannustasoissa on.

  Reply
  • Anna-Katri
   16.10.2016 at 20:06

   Kiitos Heli, kiva kuulla että tämä kasvutarina ja sen jakaminen on saanut tällaisen vastaanoton. Tämä kannustaa jatkossakin jakamaan näitä henkilökohtaisempiakin asioita – ehkä ne inspiroivat myös muitakin kasvamaan ja tavoittelemaan niitä elämän todellisia unelmia!

   Reply
 • BeyondWildestDreams
  18.9.2016 at 22:26

  Ehkä voisi itsekin seuraavilla reissuilla suunnitella reissua vähän paremmin. Oot ilmeisesti reissun suunnittelun aloittanut hyvissä ajoin, jos jo tammikuussa olet suunnitellut pakkauslistaa. Itse aloitin kahdeksan kuukauden reissun suunnittelun kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää ja lentolipun ostin kolme päivää ennen lentoa hahah. Pakkaaminen on itsellenikin ollut aina niiiiin hankalaa. Tälle reissulle otin mukaan 85l rinkan enkä silti meinannut saada kaikkea mahtumaan. Mukaan kun piti änkeä oman alani työvaatteita ja ammattikirjallisuutta. Aloin miettiä, että miten ihmeessä sinä saat mahtumaan talvivaatteet Antarktista varten ja kesävaatteet kaikki yhteen rinkkaan? Minkä kokoisen rinkan aiot reissuun ottaa mukaan? Sun reissu kuulostaa kyllä upealta! Jään innolla seurailemaan! Ja tsemppiä pakkaukseen! I feel ya. 😀

  Reply
  • Anna-Katri
   16.10.2016 at 20:09

   Vaikka hyvissä ajoin suunnittelun aloitinkin, oli pakkaaminen lopulta yhtä tuskaa 😀 En tiedä voiko siinä koskaan oppia täydelliseksi 😀 Pakkailustani on tulossa oma erillinen postauksensa jossa paljastan rinkkani koko sisällön. Ja siis todellakin oli hankalaa saada rinkkaan mahtumaan kaikkien näiden eri kohteiden tavarat.
   Mutta toisaalta puolensa on varmasti tuollaisessa nopeassa lähdössä niin kuin teillä, ei ainakaan ehdi turhaa stressaamaan. 🙂

   Reply

Leave a Reply