Menu
kuukausiyhteenveto / Maailmanympärimatka

4 kuukautta matkalla

En voi uskoa, että takana on jo neljä kuukautta matkalla oloa. Tuntuu nimittäin siltä, että siitä on ikuisuus kun lähdin lokakuisesta Suomesta seikkailulleni! Samalla kuitenkin matkalla ollessa matkapäivät, ja kuukaudet, kuluvat eteenpäin yllättävän nopeasti. Ja itseasiassa juuri nyt neljännen matkakuukauden aikana mieleen on pari kertaa hiipinyt salakavala ajatus siitä, että onko matkan parhaimmat palat nyt jo takana. Viimeiseen neljään kuukauteen on nimittäin mahtunut niin paljon kaikkea, ja suurinosa niistä unelmakohteistani, joissa halusin matkani aikana käydä. Olen yrittänyt vakuuttaa itselleni, että kyllä vielä seuraavan puolen vuoden aikanakin niitä huippuhetkiä tulee aivan varmasti olemaan. Toivotaan näin! Mutta tässä siis kuukausittainen yhteenveto matkaltani:

1. Missä olenkaan matkaillut

Vuoden 2017 aloitin Buenos Airesissa, josta lensin Argentiinan eteläkärkeen Ushuaiaan. Ushuaista starttasi kauan odottamani (ja jännittämäni) risteily Etelämantereelle, jossa seilasin melkeinpä pari viikkoa. Risteilyltä paluu oli takaisin Ushuaiaan, josta lensin vielä suosikkikaupunki Buenos Airesin kautta Chilen Santiagoon. Santiagossa viikko sairastellessa tuntui tuskastuttavan pitkältä, mutta onneksi matka jatkui sieltä pian eteenpäin ensin Pääsiäissaarille ja sieltä vielä eteenpäin Tahitille ja Moorealle. Rantapäivien jälkeen lennähdin kuun vaihteessa Uuden Seelannin Aucklandiin odottamaan seuraavan seikkailupätkän alkamista. Neljäs kuukausi taisikin olla aikamoinen matkakohteiden ääripääden kuukausi! Lumisia maisemia ja paratiisisaaria, huh!

2. Mieleenpainuvimmat matkakohteet

Etelämanner ehdottomasti! Sanat eivät edes riitä kuvaamaan paikan upeutta, se oli kuin toinen planeetta, valkoinen valtakunta täynnä kauneutta ja karuutta. Ja koko seikkailu siellä oli mieleenpainuva, ehdottomasti yksi elämäni parhaimpia matkakokemuksia! Mutta kyllä myös Pääsiäissaari ja Moorea ansaitsee tulla mainituksi, myös ne olivat omalla tavallaan ällistyttäviä paikkoja kaikessa eristyneisyydessään ja kauneudessaan.

3. Mikä on ärsyttänyt eniten

Jumittaminen Santiagossa ehdottomasti! Tuntui niin turhauttavalta sairastaa typerää flunssaa typerässä hostellissa, kun mieluummin olisin ollut tekemässä ja kokemassa kaikkea uutta. Lisäksi ärsytti, etten voinut vaihtaa lentolippujani ja viettää enemmän aikaa Buenos Airesissa.

4. Mitkä rinkan sisällöstä ovat olleet eniten käytössä

Alkupätkällä Etelämantereella G-Adventuresilta saamani punainen parkatakki, lämmin aluskerrasto ja mukavat olovaatteet (laivalla hengailin lähinnä legginsseissä ja cashmere-neuleessa). Santiagosta lähetin Suomeen jättikokoisen paketin, joka sisälsi kaikki talvivaatteeni sekä muita vaatteita ja tavaroita, joita en enää matkani aikana tarvitse. Ja kröhöm, myös muutamat ostokset matkan varrelta. Etelämantereen jälkeen käytössä onkin sitten ollut lähinnä hellevaatteita, sillä jo Santiagossa yli 30 asteen hellejakso alkoi. Käytössä onkin ollut bikineiden lisäksi urheilushortsit ja -topit sekä flip flopit.

5. Suosikkiruuat/-juomat

Etelämantereen risteilyllä laivan ravintolan ruuat olivat kaikki aivan överihyviä, en osannut odottaakaan, että tarjoilut olisivat niin tasokkaita. Mieleen kuitenkin taisi parhaiten jäädä italialaisen teemapäivän pasta carbonara punaviinin kera. Ja juustot! Niitä himoitsimme matkaystävieni kanssa joka aterialla aamusta iltaan! Pääsiäissaarella tuli syötyä useampaankin otteeseen liha-juustotäytteisiä empanadoja sekä Moorealla taas ehdoton kohokohta oli joka aamuiset tuoreet kookospähkinät.

6. Hetket, jotka muistan vielä pitkään

Rantautumiset kumiveneellä Etelämantereella ja pigviiniyhdyskuntien näkeminen. Laivan kannelta bongatut valasperheet kalastamassa. Matkaystävien kanssa vietetyt nauruntäytteiset hetket risteilyllä. Tatuointi Pääsiäissaarella. Rennot rantapäivät Moorealla, ja se unohtumaton auringonlasku.

7. Asiat, jotka haluaisin unohtaa

Flunssa Santiagossa ja sen myötä oma vetämätön olo. Erään ihmisen viestiini vastaamatta jättäminen.

8. Mitä olen oppinut

Pitkällä matkalla ollessa reissuähky saattaa välillä yllättää, ja samoin myös pelko siitä, että kaikki parhaat palat on jo koettu. Täytyykin osata välillä ottaa aikaa kaiken kokeman sulatteluun sekä luottaa siihen, että edessä tulee varmasti vielä olemaan monta unohtumatonta hetkeä ja kokemusta kun vain pitää mielen avoinna.

9. Mitä odotan matkalta seuraavaksi

Uuden Seelannin seikkailua! Ja nyt ennen sen alkamista olen jo hieman suunnitellut seuraavia matkaosuuksia, joiden myötä viestittely Australiassa asuvien ystävieni kanssa on saanut ajatukset hieman kengurumaan suuntaan. ♥

10. Minkä vinkin haluan antaa muille

Etelämantereen risteilyni meinasi jäädä kokonaan toteutumatta, kun Suomessa ollessa ajattelin sen olevan aivan liian kallis. Lopulta kuitenkin päätin saada siihen(kin) rahat kasaan, ja näin jälkikäteen ajateltuna tuo oli yksi parhaimpia päätöksiäni – matka Etelämantereelle oli nimittäin aivan mieletön, yksi parhaimpia kokemuksiani ehdottomasti! Haluaisinkin siis antaa vinkiksi muille seuraavan sanonnan, jonka itse kyllä allekirjoitan aivan täysin:

Travel is the only thing you buy that makes you richer.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

10 Comments

 • Annika
  7.2.2017 at 12:23

  Uskon, ettei Uusi-Seelanti tai Australia jätä sinua kylmäksi 🙂 Meillä oli ainakin siellä mahtava reissu.

  Reply
  • Anna-Katri
   13.2.2017 at 06:54

   Australiassa olen jo aiemmin käynytkin, ihana päästä sinne takaisin ja vieläpä tapaamaan samalla kertaa ystäviäni! Ja Uudesta Seelannista olen kuullut niin paljon kehuja, joten eiköhän sekin maa tee vielä matkan aikana minuun vaikutuksen. 🙂

   Reply
 • Susanna
  8.2.2017 at 00:04

  Kiva kooste, uskon että vielä tulee lisääkin niitä upeita kohteita ja kivoja tapahtumia matkasi varrella. Flunssa ei koskaan katso aikaa ja paikkaa, se siinä ikävää onkin että juuri reissussa sairastuu. On niin paljon helpompaa jos on flunssa niin ettei ole vaikka vaihtamassa paikkaa matkalla. Hyvää reissunjatkoa!

  Reply
  • Anna-Katri
   13.2.2017 at 06:56

   Toivotaan näin että upeita kohteita matkalla vielä riittää! Ja eiköhän näin olekin. 🙂 Täytyy vain hetki sulatella kaikkea jo koettua, ja sitten eikun vain uutta kohti! Ja kiitos paljon reissutoivotuksista, kivaa helmikuuta ja ihanaa ystävänpäivää sinne! <3

   Reply
 • Santra
  10.2.2017 at 12:01

  Hei!
  Onneksi löysin sinut!
  Olen lukenut maailmanympäriblogeja mutta ne ovat tuntuneet pintaraapaisuilta. Sinun matkasi vaikuttaa sellaiselta jonka itsekin haluan tehdä, mahtava siis päästä mukaasi näin blogin kautta!
  Mielestäni sen kerran kun lähtee kiertämään pallon, täytyy nähdä se mistä on haaveillut, ja siltä sinun matkasi todella vaikuttaa!
  Tosi mahtavaa myös että olet avannut budjettia, sehän se aina eniten mietityttää. Kysymyksiä keksin varmasti, kunhan ehdin syventyä kunnolla blogiisi ☺
  Oikein mahtavaa matkaa ja nauti ?

  Reply
  • Anna-Katri
   13.2.2017 at 07:05

   Kiitos kovasti kommentistasi Santra, ihanaa että löysit blogiini ja olet löytänyt täältä kiinnostavaa luettavaa. 🙂 Olenkin yrittänyt mahduttaa matkaani niitä unelmieni matkakohteita mutta myös sellaisia kerran elämässä -kokemuksia, joten aikamoinen seikkailupaketti siis on käsillä. KOtona ollessa nimittäin ajattelin, että jos kerta tällaiselle matkalle lähden, on se parempi tehdä kerralla kunnolla eikä himmaillen.
   Budjettipuolen halusin myös tuoda täällä esiin, siitä kun niin paljon on kyselty, ja toisaalta ehkä omalla esimerkilläni voin myös kannustaa muitakin lähtemään sille omalle pienelle tai suurelle unelmien matkalle.
   Laita toki kommentteja ja kysymyksiä tulemaan, mitä vain mieleen tuleekaan! Lukuiloa, ja ihanaa ystävänpäivää sinne!

   Reply
 • Palmuaseman Sanna
  13.2.2017 at 08:18

  Kiitos taas, nämä kuukausikatsaukset ovat loistavia! Ihanaa aikaa Uudessa-Seelannissa! <3

  Reply
  • Anna-Katri
   14.2.2017 at 02:28

   Kiitos, kyllä täällä Uudessa Seelannissa kelpaa matkailla! 🙂 Ja näistä kuukausikatsauksista jää varmasti luettavaa vielä matkan jälkeenkin kun yrittää vetää yhteen matkan kohokohtia ja muita kommelluksia. 🙂

   Reply
 • Dari
  10.7.2020 at 09:50

  Paljonko kustansi yhteensä tämä 4kk pyrähdys? Antraktis kiinnostaa, mutta toki syö sitten maailmanympäryysmatkasta huomattavan määrän budjettia.

  Reply

Leave a Reply