Menu
Etelä-Afrikka / Maailmanympärimatka

Durban – Surfer’s wife… ei kun life!

img_3794_durbanimg_3833_durban-2x_b img_3820_durban img_3813_durban img_3828_bx_bimg_3800_durban

Sitä vain, että taidan muuttaa tänne Durbaniin! Ei näköjään tarvittu kuin yksi kokonainen päivä Durbanissa, ja olen myyty tälle paikalle. Voiko tällainen afrikkalaisen ja länsimaalaisen kulttuurin yhdistelmäkaupunki olla edes olemassa? Puhumattakaan kaupunki- ja rantaelämän täydellisestä yhteensulautumisesta!

Osansa tähän nopeaan sopeutumiseeni on varmasti tehnyt se, että majapaikkani Smith’s Cottagen perhe on ottanut minut huomaansa kuin kauan kadoksissa olleen sukulaisensa. Olen kirjaimellisesti majoittunut perheen kotitalon yhteen huoneeseen, ja jaan heidän kanssaan niin keittiön, olohuoneen kuin pihamaankin. Perheen isä on kuskaillut minua niin kauppaan kuin rannallekin, perheen äiti on tutustuttanut minut kotitalon elämään ja kutsunut illallispöytään, ja perheen poika neuvonut minulle niin lähiseudun lenkkeilymaastoja kuin viinibaarejakin. Tällä hetkellä istun kotoisan olohuoneen sohvalla ja perheen yksi koirista on käpertynyt jalkoihini lähestyvää ukkosta turvaan. Tuntuu todellakin sillä, että olisin sukulaisten luona yökylässä, enkä ventovieraiden ihmisten luona majoittumassa ohikulkumatkalla. Hassua, miten jokin paikka voikin tuntua samantien niin kotoisalta – tosin varmasti eniten osuutta asiaan on näillä ihanilla ihmisillä. Yksi parhaimpia puolia matkailussa!

Kotitalon asuinalueen lisäksi olen tänään tutustunut myös Durbanin rantaelämään. Ja omg, mitkä rannat kyseessä olikaan, siitä rantaelämästä puhumattakaan! Jokaisessa rantapoukamassa oli perheitä, ystäväporukoita, pariskuntia ja sooloilijoita nauttimassa kauniista aurinkoisesta päivästä ja meren viilentävästä läheisyydestä – siltikin rannoilta saattoi helposti löytää aution kaistaleen, jossa ei ollut ketään muita. Jos vedessä kelluvia surffareita ei lasketa. Suurin osa ihmisistä oli nimittäin kerääntynyt rannoille, joissa saattoi uida, kun taas surffareille tarkoitetuilla rantakaistaleilla ei muilla ollut veteen asiaa polskimaan. Tämä sopi minulle paremmin kuin hyvin, sillä sen lisäksi, että saatoin levittää saronkini lähes tyhjälle rannalle, sain samalla tuutin täydeltä rantaviihdettä edessäni pulikoivista surffarimiehistä. Olenkohan koskaan sanonut, että olen tainnut entisessä elämässäni olla surffarin vaimo tai jotain, niin hyvin tähän rantaelämään ja aaltojen katseluun olen viehättynyt. 😉

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

6 Comments

 • Sonja | FIFTYFIFTY
  25.10.2016 at 10:07

  Mä en ole koskaan kuullutkaan Durbanista! Ootan kyllä innolla muita tulevia juttuja tästä kaupugista. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   25.10.2016 at 19:00

   Oi suosittelen kyllä Durbania, aivan mahtava kaupunki! Harmikseni en tainnut sieltä sen enempää kuvia nappailla – taisin mennä noista surffirannoista sen verran sekaisin 😀

   Reply
 • BeyondWildestDreams
  25.10.2016 at 10:45

  Hahaa kuulostaa hyvältä! Surffaripojat on kyllä aika namupaloja. 😉

  Reply
  • Anna-Katri
   25.10.2016 at 19:01

   Yep, tuolla kyllä kelpasi olla! 😀

   Reply
 • Katju
  30.10.2016 at 08:51

  Durbanissa tai Umhlangassa oli kyllä aivan upeat rannat, mutta itse Durbanin kaupunki oli likainen, köyhä, hieman pelottava. Eksoottinen kokemus kyllä varsinkin paikalliset markkinat. Kävitkö keskusta-alueella?

  Reply
  • Anna-Katri
   30.1.2017 at 03:11

   Durbanistakin löytyy näitä ei niin kivoja kohteita niin kuin melkeinpä kaikista suurkaupungeista. Keskusta-alueilla en käynyt niinkään pyörimässä, mitä nyt autoiltiin ohi.

   Reply

Leave a Reply