Menu
Argentiina / Maailmanympärimatka

Hola Buenos Aires ja hyvää uutta vuotta!

Saavuin Buenos Airesiin jo vajaa viikko sitten, mutta päivät täällä suurkaupungissa ovat kuluneet niin nopeasti, etten ole paljoa ennättänyt koneen ääressä istua ja kuulumisia päivittelemään. Ja kieltämättä on kyllä ollut aivan mahtavaa olla vihdoinkin todellisessa suurkaupungissa, sitten Cape Townin jälkeen! Intensiivisten matkajaksojen, kuten Afrikan 6 viikon telttailun ja Bolivian 2 viikon vuoristoseikkailujen jälkeen on ollut ihana kuljeksia kaupungin kaduilla, poiketa kahviloissa, nähdä täällä asuvaa ystävääni, istua iltaa viinilasin äärellä, testailla uusia ravintoloita, käydä kauneushoidoissa, jännittää ekoille treffeille menoa, viipyillä ostoskeskuksen houkuttelevissa putiikeissa – ja vain nauttia jollakin tapaa normaalista kaupunkielämästä.

Ehkä osuutensa tähän on tehnyt se fakta, että pidän Buenos Airesista hurjasti. Ensinnäkin siinä on jotain tuttua Euroopasta – ripaus Pariisia, ripaus Madridia. Mutta silti niin paljon muutakin – eri kerroksia, kulttuureja, kiinnostavuutta. Se on kaupunki, josta en vain saa tarpeekseni, ja jo nyt harmittelenkin, että jo kohta joudun sanomaan hyvästit. Ei en missään nimessä vielä haluaisi, ja pakko myöntääkin, että tässä juuri pyörittelen matkaohjelmaani, josko voisin sittenkin Etelämantereen valloituksen jälkeen tulla vielä joksikin aikaa takaisin Buenos Airesiin. Ja samalla myös huomannut pohtivani, että tämä voisi hyvin olla kaupunki, jonne haluaisin myöhemmin tulla uudelleen – ehkä espanjan kielikurssille, ehkä lomalle, ehkä töihin. Kuka tietääkään mitä tulevaisuus tuo tullessaan?!

Mutta nyt lähden pikkuhiljaa valmistautumaan uuden vuoden juhliin – niitä nimittäin juhlitaan täällä hostellillani upealla kattoterassilla barbequeillallisen ja dj:n merkeissä. Paikka on kuulema joka vuosi aivan täynnä, niin eri maista olevia matkailijoita kuin naapuruston paikallisia, ja kattoterassilta pääsekin ihastelemaan melkein paraatipaikalta Buenos Airesin vuoden vaihtumisen ilotulituksia.

Haluankin toivottaa teille kaikille ihanille lukijoilleni sinne ruudun toiselle puolelle oikein ihanaa vuoden vaihtumista, sekä upeaa vuotta 2017! Olkoon se täynnä upeita matkoja ja seikkailuja niin maailmalla kuin elämässä ylipäätään! ♥

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

6 Comments

 • Susanna
  1.1.2017 at 00:45

  Matkarikasta vuotta 2017

  Reply
  • Anna-Katri
   30.1.2017 at 01:31

   Kiitos paljon! Ja samoin sinulle! 🙂

   Reply
 • Annis
  1.1.2017 at 11:36

  Miten tuo Buenos Airesin turvallisuus? Pelottiko sinua liikkua siellä?

  Reply
  • Anna-Katri
   30.1.2017 at 01:30

   Aluksi olin ylivarovainen, mutta sitten huomasin, ettei kaupunki ollut sen turvattomampi kuin muutkaan suurkaupungit. Ei kyllä pelottanut kertaakaan, lisäksi hostellini kulmat vaikuttivat oikein turvallisilta. Iltaisin tosin ajelin taksilla kävelemisen tai metron sijaan. 🙂

   Reply
 • Julia
  21.11.2017 at 01:12

  Hei vautsi oon menossa buenos airesiin tänä uutena vuonna, voisitko suositella tota hostellia? Mikä nimi olikaan? Ihana blogi, nyt luen ekaa kertaa ja otan varmasti kaikki etelä amerikan vinkit talteen!

  Reply
  • Anna-Katri
   3.12.2017 at 20:21

   Kyseessä oli Art Factory SAN TELMO, ja varasin sen HostelWorldin kautta. Mahtava paikka juurikin vuoden vaihteeseen uuden vuoden bileitä silmällä pitäen! Ja voin todellakin suositella, viihdyin siellä erinomaisesti. 🙂

   Reply

Leave a Reply