Menu
Maailmanympärimatka / Uruguay

Päiväkahville Uruguayn puolelle

Vaikka en millään olisikaan halunnut jättää Buenos Airesia, en edes yhdeksi päiväksi, oli minulla kuitenkin suunnitelmana piipahtaa siellä ollessa myös naapurimaassa Uruguayssa. Onneksi Uruguayn puolelle pääsee kätevästi Buenos Airesista lautalla, joten siellä voi käväistä päiväretken turvin – kuin Helsingistä Tallinnaan konsanaan! Niinpä yhtenä helteisenä aamuna suuntasin aamuvarhaisella satamaterminaaliin ja hyppäsin Colonia Expressin pikalautan kyytiin. Matka Buenos Airesista Uruguayn rannikkokaupunki Colonia del Sacramentoon taittui näppärästi lautan kyydissä vain reilussa tunnissa, joten sen enempää aikaa (ja päiviä pois Buenos Airesista) ei matkustamiseen tarvinnut uhrata.

Colonia del Sacramento on  yksi Uruguayan vanhimmista kaupungeista, minkä pääsikin aistimaan erityisesti vanhan kaupungin pikkukujilla kävellessä. Jo aikansa nähneitä mukulakivikatuja reunustivat pastellinväriset vanhat rakennukset, joiden kyljessä komeili portugalilaista perintöä olevat sinivalkoiset katukyltit ja muut tunnusmerkit. Kaupunki onkin sekoitus vanhaa siirtomaa-aikaa sulassa sovussa nykypäivän kanssa. Vanhoissa, jopa 1600-luvulta peräisin olevissa rakennuksissa, on elämää pienten putiikkien ja tunnelmallisten ravintoloiden sekä kahviloiden muodossa, eikä ihme että niin moni turisti tänne mielellään suuntaa pois Buenos Airesin hälystä – Colonia del Sacramento on keskipäivälläkin unelias pikkukaupunki, jossa voi rauhassa kävellä ristiin rastiin pieniä kadunpätkiä.

Parasta tekemistä omasta mielestäni kaupungissa olikin vain ihastella UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla olevaa vanhaa kaupunkia rakennuksineen ja hypätä mukaan sen leppoisaan tunnelmaan. Päiväkahville istahdin pikkukadulta löytyneen sympaattisen kahvilan ulkopöytään kauniiden pinkinpunaisina kukkivien puunoksien alle. Kukkien terälehdet varisivat tuulen vireen voimasta hiljaksiin mukulakivikadulle, aika tuntui jollakin tavalla pysähtyneeltä. Jostakin eteen löntysteli unisen näköinen koira, joka haukotellen siirtyi uuteen varjopaikkaan viettämään siestaa. Ajatuksissani hörpin kahviani, ja samalla vaikka kuinka yritin nauttia leppoisasta päivästäni tässä tunnelmallisessa pikkukaupungissa, huomasin kaipaavani takaisin Buenos Airesiin – pois täältä menneestä ajasta, takaisin eläväiseen nykyhetkeen. Alunperin olin ajatellut palaavani sinne vasta iltamyöhään viimeisellä lautalla, mutta kahvilassa ollessani päädyinkin kurkkaamaan, josko aiemmin lähtevissä lautoissa olisi tilaa. Ja olihan niissä.

Ennen kuin huomasinkaan olin satamassa vilkuttamassa hyvästit Colonia del Sacramenton rannassa kohoavalle majakalle, ja istahdin lautan penkeille odottamaan malttamattomana pääsyä takaisin Buenos Airesiin. Kahvilassa istuskellessani olin nimittäin ehtinyt sopia vaikka mitä tekemistä illaksi siellä!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

8 Comments

 • ope1
  3.1.2017 at 17:07

  Maa on Uruguay. Kirjoitetaan Uruguayn puolelle, ei Uruguauyan. Kirjoitetaan päiväkahville Uruguayhin.
  Et sillee.

  Reply
  • Anna-Katri
   3.1.2017 at 20:16

   😀

   Reply
   • Johanna Hulda
    21.1.2017 at 13:59

    Pakko nyt sanoa, että hämmennyin tästä itsekin ihan todella! Mietin että onko Uruguya tai Uruguaya nyt joku kaupunki Argentiinassa vai mitä ihmettä. Mutta ihan siitä maasta, Uruguaysta, näköjään oli sittenkin puhe. 😀
    Mutta mitäs pienistä, sun reissua on upeeta seurata! Antarktiksen jutut oli todella kiinnostavia, ja juuri katselin Planet Earth 2 -dokkarista niiden pingviinien elämää siellä talvella – aika jäätävää menoa ihan kirjaimellisestikin. Varmasti mieletöntä päästä näkemään nekin ihan livenä! 🙂

    Reply
    • Anna-Katri
     29.1.2017 at 23:55

     Hahha, sen siitä saa kun kirjoittelee postauksia nopeasti matkalla ollessa, menee kirjaimet välillä sekaisin. Nyt korjattu muutamaan kohtaan maa oikein. 🙂
     Ja kiva kuulla, että Etelämantereen reissun huikea fiilis on välittynyt sinne ruudun toiselle puolellekin – oli aivan mieletön paikka ja kokemus! Tuon Planet Earth 2 -dokkarin mainoksen näinkin jossakin välissä Facebookissa ja haluaisin niin nähdä sen pian! Täytyypä googlailla mistä onnistuisin sen näkemään…

     Reply
 • Lissu
  4.1.2017 at 19:51

  Uruguay on ihana naa. Sielä vietin pari kuukautta kymmenen vuotta sitten. Maan itärannikko on käymisen arvoinen, Punta del Este ja Punta del Diablo.
  Löysin sattumalta blogisi, kun etsin kommentteja yksin matkustamisesta Gambiaan. Tätä täytyy seurata ?

  Reply
  • Anna-Katri
   29.1.2017 at 23:57

   Oi, noissa kohteissa olisi kyllä ollut ihana käydä matkan aikana! Olet onnekas, että olet saanut asua Uruguayssa, varmasti kokemus joka ei unohdu!
   Ja mukava kuulla, että olet löytänyt blogini pariin – täällä kyllä matkajuttuja riittää seuraavien kuukausien aikana! 🙂

   Reply
 • Meri
  14.9.2019 at 12:32

  Ihan vilpitön kysymys: miksi sinulle on niin ensiarvoisen tärkeää vierailla mahdollisimman monessa maassa? Mielestäni on hassua laskea käyneensä Uruguayssa, jos on käynyt siellä päiväkahvilla. Eihän siinä saa mitään kosketusta kyseiseen maahan. Onko kyse siitä, että kuulostaa hienommalta voivansa sanoa käyneensä 160 maassa, kuin se, että on käynyt vaikkapa 50 maassa viettäen niissä oikeasti aikaa?

  Reply
  • Anna-Katri
   14.9.2019 at 14:38

   Ei matkailuun varmastikaan ole oikeaa tai väärää tapaa – Jokainen reissaa omalla tyylillään eikö vain? Joissakin maissa viivyn kauemmin, joissakin lyhyemmän aikaa riippuen monesta eri tekijästä. 🙂

   Reply

Leave a Reply