Menu
Filippiinit / Maailmanympärimatka

El Nido – Viimeistä viedään Filippiineillä

Okei, otan sanani takaisin. Kyllä El Nidosta löytyy ainakin yksi upea ranta, mutta sille päästäkseen täytyy tricyclellä huristella pomppuisia teitä vajaan tunnin matka. Mutta kyllä kannatti! Jättipitkästä rantaviivasta koostuva Nacpan Beach oli nimittäin juuri sellainen ranta, jolle olin jo tovin haaveillut pääseväni: puoliympyrän lailla kaartuva ranta oli kilometrejä pitkä ja sen valkoisille hiekkarannoille turkoosi merivesi nostatti leikkisästi aaltoja. Palmut huojuivat tuulessa ja muutamassa rantaravintolassa tarjoiltiin tuoreita kookoksia. Ja mikä parasta – tältä rannalta löysi helposti oman rauhallisen paikkansa, sillä paikalla oli vain muutamia turisteja ja paikallisia nauttimassa aurinkoisesta päivästä. Kun käveli hieman kauemmaksi aurinkotuoleja vuokraavasta paikasta, saattoi rannalla kävellessä tuntea kuin olevansa paikan ainoa henkilö.

Täällä vietimmekin matkaystäväni kanssa viimeisen kunnollisen lomapäivän Filippiineillä, eikä parempaa päätöstä olisi varmasti lomalle voinut toivoakaan! Köllöttelimme aurinkotuolissa ja juttelimme niitä näitä (miten niin levottomat jutut) ja välillä kuumuuden pakottamina pulahdimme viilentelemään meren aaltoihin. Auringon alkaessa laskemaan päätimme vielä viimeisenä iltana suunnata El Nidon parille muullekin rannalle, joten ei kun takaisin tricyclen kyytiin ja kohti auringonlaskuistaan kuuluisaa Las Cabanas rantaa. Samaisella rannalla olimme pari päivää aiemmin juhlineet Full Moon Partyissä, mutta nyt valloitimme rantabaarista tanssilattian sijaan pienen hengailupaikan ja pääsimme katselemaan ihan kohtuullista auringonlaskua. Mutta emme siltikään tainneet saada rantaelämästä tarpeeksemme, sillä pikaisen laittautumisen jälkeen suuntasimme ensin Corong Corong -rannan ravintolaan illalliselle ja lopulta vielä useampaan rantabaariin El Nidon päärannalle. Rantaelämää siis kokoloman (ja rahan edestä)!

Seuraavana aamuna olikin sitten edessä paluu Puerto Princesaan, jossa vietimme yhden yön ennen lentoa Manilaan. Manilan kentällä sanoin haikeat hyvästit ystävälleni Jonnalle, joka siis palasi parin viikon lomailun jälkeen takaisin Suomeen, mutta omalla kohdallani matka vielä jatkuisi. Seuraavaksi siis kohti uutta maata ja uusia seikkailuja!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply