Menu
Bolivia / Maailmanympärimatka

Bolivia – Uyunin aavekaupungissa

Potosista matka kulki kasvillisuutta vailla olevien vuoristosolien ja köyhien maalaiskylien läpi kohti Uyunin kaupunkia. Välillä matka taittui reippaasti yli 4000 metrissä, ja auton ikkunasta saattoi vain ihastella jylhiä vuoristojonoja, jotka reunustivat tietä lähes koko matkan. Välillä laskeuduttiin hieman alemmas, välillä taas puksutettiin yhä ylemmäs, mutta kokoajan ikkunan takaa avautui lähes epätodellisen näköiset maisemat. Olen toki vuoristoja aiemminkin nähnyt, mutta Andien vuorijonot ovat kyllä vertaansa vailla mahtipontisuudellaan. Maisemia katsellessani aloin jo todella odottamaan Bolivian matkan loppuosuutta – Salar de Uyunin suola-aavikkoa huimissa korkeuksissa, sekä Andien vuoristomaisemien läpiajoa aina Chilen puolelle saakka.

Mutta sitä ennen oli vielä yövyttävä matkan varrella, ja tukikohtana Salar de Uyunin seikkailulle toimisi Uyunin kaupunki. Aurinko oli laskeutumisessaan jo loppusuoralla, kun minibussi kaartoi kaupungin pölyiselle pikkukadulle. Ensisilmäyksellä aavikkopölyn peittämät ränsistyneen näköiset rakennustönöt sekä suoralta hiekkatiekaistaleelta tuulen puhaltamat hiekkapöllyt loivat kaupunkiin aavemaisen autiokaupungin tunnelman. Tunnelmaa vain vahvisti suljettu katupätkä, jota pitkin kulki mustiin pukeutunut hautajaissaattue vanavedessään surumielistä musiikkia soittavat miehet hatuissaan – jopa rummun rytmi tuntui aneemiselta näissä maisemissa. Hotellille päästyäni ei varmaankaan ollut ihme, että kamera jäi visusti laukun pohjalle illalliselle suunnatessani.

Seuraavana päivänä ennen Salar de Uyunin suola-aavikolle suuntaamista kävin retkiryhmäni kanssa pikavisiitillä Uyunin kaupungin kuuluisimmalla nähtävyydellä: junien hautausmaalla. Ei varmastikaan tarvitse sanoa, mikä mielikuva koko kaupungista jäi päällimmäisenä mieleen. Onneksi kaupungissa ei tarvinnut tämän kauemmin viivähtää, ja pian edessä olisi todelliset aavikkoseikkailut!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

2 Comments

 • Meri
  17.7.2019 at 08:50

  Hei! Löysin sattumalta blogisi etsiessäni inspiroivaa matkablogia ikuista matkakuumettani helpottamaan – tässä kävikin päin vastoin ja kuumeeni vain kasvaa 😀 Olen lukenut maailmanympärimatkasi tähän mennessä alusta tähän saakka ja odotan innolla jatkoa. Kerrot niin positiivisesti ja aidosti kokemuksistasi ja kuvasi ovat aivan mahtavia! En malta odottaa pääseväni tutustumaan maailmanympärimatkan jälkeen kaikkiin käymiisi kohteisiin, kiitos siis siitä, että postauksia voi selata maakohtaisesti. Kaikkea hyvää sinulle! 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   19.7.2019 at 00:03

   Hei Meri, ja mahtavaa että olet löytänyt blogiini – sekä kiitos kommentistasi, olen todellakin otettu että voin reissuillani tarjota blogin kautta inspiraatiota myös muille. <3 Ihania tulevia reissuja sinulle!

   Reply

Leave a Reply