Menu
Etelä-Afrikka / Maailmanympärimatka

Johannesburg – ensikosketus hostellielämään

img_3525_johannesburg img_3530_johannesburg img_5824_johannesburgimg_3528_johannesburg img_3536_johannesburg

Huomenta Johannesburgista! Istun tällä hetkellä hostellin terassilla ja hörpin toista kupillista aamukahvia, vaikkakin kello on jo reilusti yli 12. Ihan vain siitä syystä, because I can! 🙂 Tämä päivä on nimittäin pyhitetty vain ja ainoastaan rentoilulle, sillä Madagaskarin turneen jälkeen tuntui siltä, että pieni hengähdystauko on paikallaan ennen seuraavaa matkaspurttia, joka itseasiassa alkaa jo huomenna. Mutta sitä ennen vain hengailen ja totuttelen niin reissu- kuin hostellielämään täällä Etelä-Afrikassa.

Saavuin Johannesburgiin eilen illalla, ja aluksi hieman jännitin hostellielämään hyppäämistä. En nimittäin aiemmilla matkoillani ole kovin useasti hostelleissa yöpynyt, vaikka huoneen monta kertaa olenkin uusien matkaystävien kanssa jakanut. Mutta koska maailmanympärimatkalla tulen olemaan yhteensä 10 kuukautta, on majapaikkojen hintatasoon pakko kiinnittää huomiota, jotta pysyisin joten kuten matkabudjetissa. Ja hostellit ovat tähän varsin erinomainen vaihtoehto, sillä usein kivan yöpaikan voi löytää vain noin 10 eurolla per yö!

Johannesburgissa yövyn pari yötä Curiocity Backpackers hostellissa trendikkäällä Mabonengen alueella. Vaikka Johannesburgin varoitellaankin olevan yksi Etelä-Afrikan vaarallisimmista kaupungeista, löytyy Johannesburgista myös turvallisia kortteleita – tämä on yksi niistä. Hostellin edessä kulkevalla Fox Streetillä voi kävellä huoletta yksin pimeälläkin, sillä katu on täynnä eläväisiä street food -ravintoloita ja supertrendikkäitä kahviloita, ja katuvilinässä niin turistit kuin paikalliset kulkevat sulassa sovussa. Ja kaiken päälle joka kulmassa päivystää pari vartijaa. Tosin vain korttelin päässä sijaitsevalle Comissioner Streetille ei turistien suositella menevän siellä jylläävän rikollisuuden vuoksi.

Vaikka hostellin respassa vakuuteltiinkin Fox Streetin turvallisuutta, siitä huolimatta hieman jännitin tänä aamuna yksin aamupalalle suuntaamista, mutta näköjään ihan turhaan – sain kaikessa rauhassa kulkea parin korttelin päässä sijaitsevaan korttelikahvilaan Uncle Merv’siin. Istahdin kadulla sijaitsevaan terassipöytään ison puun alle ja eteeni tuotiin tuore täytetty bagel, jättikokoinen terveyssmoothie sekä täydellisyyttä hipova soijalatte. Ne nautinkin kaikessa rauhassa katsellen kadun vilinää, sekä hämmästellen mitä hyvältä nämä herkut maistuivatkaan – osuutta varmasti asiaan oli viettämäni pari viikkoa Madagaskarilla, jonka ruokakulttuuri ei oikein päässyt vakuuttamaan matkani aikana. Matkalla aamupalalle bongasin myös kiinnostavan juutalaisen lounaspaikan Eat Your Heart Out:in, jonne ajattelin suunnata herkuttelemaan vähän myöhemmällä. Ja illallisenkin voisin nauttia näillä kulmilla, sillä täältä löytyy vaikka mitä ravintoita! Nams!

Mutta nyt siis olen jo löntystellyt takaisin hostellille ja tarkoitus olisi seuraavaksi vastailla jättämiinne kommentteihin – joita on muuten tullut viime viikkoina uskomattoman paljon! Pahoittelut tästä kommentointiviivestä, matkalla ollessa on jo täysi työ pitää postaustahtia yllä, mutta lupaan tästä eteenpäin ryhdistäytyä kommentteihin vastaamisenkin suhteen. 🙂

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply