Menu
Bali

Bali – Canggun surffi- ja joogapaikat

Näin syksyn tullen huomaan haaveilevani entistä enemmän matkasta takaisin Balin Cangguun. Mieleeni on alkanut piirtymään kuvia surffi- ja joogaretriiteistä, paikoista, joissa saisi aamulla herätä auringon noustessa joogaan herättelemään kehoa. Joogan jälkeen nautittaisiin terveellinen aamiainen ennen surffiaalloille suuntaamista. Surffin jälkeen taas lounas ja lepohetki maistuisi, ennen kuin olisi aika palauttavalle iltajoogalle. Illallinen nautittaisiin surffi- ja joogaporukalla pitkän pöydän ääressä. Päivärytmi olisi päivästä toiseen sama, ja niin kroppa kuin mieli pääsisivät todelliseen lomamoodiin, kun kaikki tarpeet on täytetty eikä huolta huomisesta ole. Siihen kuplaan kieltämättä tekisi mieli takaisin täältä arjen askareiden pyörittämisen keskeltä!

Balin Canggusta jos mistä löytyy useita surffi- ja joogapaikkoja, joten päätinkin listailla hieman vaihtoehtoja ylös, jos joku muukin haaveilee samanlaisesta viikon parin irtiotosta (tai miksi ei pidemmästäkin) palmupuiden alle rentoutumaan.

The Chillhouse

Canggussa sijaitseva The Chillhouse on ehdottomasti yksi parhaimpia paikkoja, joissa vierailin maailmanympärimatkani aikana! Rentoon rantatunnelmaan ylellisesti sisustettu majapaikka tarjoaa upeat puitteet lomalle ja majoituksen lisäksi paikassa järjestetään päivittäin aamu- ja iltajoogaa sekä halukkailla on mahdollista bookata surffiopettaja itselleen vaikka jokaiselle päivälle. Ravintolan menu pursuilee herkullisia terveysruokia ja parhautta on myös joka ilta järjestettävä yhteinen illallinen, jonne kaikki majapaikan vieraat kerääntyvät saman pöydän ääreen. Majapaikassa on lisäksi tarjolla tasokasta hierontaa sekä mm. reikihoitoja. Ja löytyypä aulasta ihana pieni putiikki, josta voi ostaa lookin vaikka koko lomalle. The Chillhouse on ehdottomasti enemmän aikuiseen makuun suunnattu paikka kuin muut surffi-joogaleirit Canggussa.

Solid Surf House

Solid Surf House valikoitui surffileirikohteekseni kun suuntasin maailmanympärimatkani aikana ensimmäistä kertaa Balille. Ja se todentotta täytti kaikki odotukseni. Sen lisäksi, että päivittäiset surffisessiot tuottivat tulosta ja viikon jälkeen pysyin kuin pysyinkin surffilaudan päällä, oli parasta paikassa ehdottomasti myös muut leiriläiset, joiden kanssa ystävystyin. Päivät surffileirillä noudattivat samaa rentoa kaavaa (eat, sleep, surf, repeat), ja viihdyin paikassa paremmin kuin hyvin. Solid Surf Housella on kaksi surffitaloa Canggusta, joista päärakennus Surf & Yoga House kannattaa ehdottomasti valita Surf’n Stay Housen sijaan, sillä siellä järjestetään niin jooga kuin BBQ-illat sekä aamuisin lähdetään surffaamaan.

Kima Surf

Kima Surf on varmasti yksi tasokkaimmista surffipaikoista, mitä Balilta löytyy. Muutamat surffiystäväni ovat sitä kehuneet juurikin surffiopetuksen tason vuoksi, eikä paikka muutenkaan jätä kylmäksi – kävin pari kertaa heidän Canggun Surf Resortissa, ja paikka oli todellakin kuin pieni rauhallinen keidas uima-altaineen ja palmupuineen. Kiman Canggun resortissa järjestetään päivittäin eri tasoisia surffisessioita Balin parhaimmilla surffipaikoilla ja sen lisäksi omaa kehitystä pääsee arvoimaan opettajien kanssa mm. videoanalyyseillä. Joogaa paikasta ei löydy, mutta jos sellaista kaipaa, löytyy Canggusta muutama erillinen joogastudio. Suomalainen Asenne Surf järjestää kerran vuodessa Kima Surfin kanssa yhteistyössä surffileirin, seuraava leiri on marraskuussa.

Lapoint Surf Camp

Lapoint järjestää surffileirejä Balilla, kuten myös muissakin kohteissa ympäri maailmaa. Muutamat surffiystäväni ovat myös täällä viettäneet aikaa, eikä heillä ollut paikasta muuta pahaa sanottavaa kuin että paikka on aina täynnä ruotsalaisia. Hahha. Surffituntien lisäksi paikassa on panostettu erityisesti sosiaaliseen elämään erilaisine päiväohjelmineen ja paikasta löytyy myös joogatunteja.

Mojo Surf

Mojo Surfilla on myös oma surffileiri Balin Canggussa, mutta erona muihin paikkoihin, heiltä voi varata surffitourin, jossa reissataan Canggun lisäksi Lombokin ja Nusa Lembongan tai Javan surffiaalloilla. Toki heiltä löytyy myös 2-5 päivän mittainen surffi- ja joogaleiri. Paikan surffiopetuksen tasosta olen tosin kuullut hieman ristiriitaisia juttuja.

Wavehouse Surf School & Camp

Wavehouse on ainakin Tripadvisorin perusteella rankattu korkealle Canggun erikoismajapaikoista, joten varmasti sekin voi olla kokeilemisen arvoinen. Kauniin majapaikan lisäksi Wavehouse tarjoaa perinteisiä 6 päivän surffileirejä.

Serenity Eco Guesthouse & Yoga

Serenity Eco Guesthouse & Yoga on erikoistunut ekologiseen majoitukseen sekä joogaan, mutta paikasta voi myös bookata surffiopetusta. Paikka järjestää eri pituisia joogaretriittejä (jopa 31 päivää!) ja listalta löytyy myös 4 päivän surffi- ja joogaleiri.

Practise Bali

Practise Bali on ehdottomasti yksi Canggun arvostetuimpia joogapaikkoja. Paikassa järjestetään perinteisten viikottaisten joogatuntien lisäksi erilaisia työpajoja, teemapäiviä ja luentoja. Aivan vieressä sijaitsee majapaikka D’Canggu homestay, josta on lyhyt matka myös Batu Bolongin surffiaalloille.

Samadi Bali

Samadi Bali on yhdistelmä joogastudiota, terveysravintolaa, hoitolaa ja luksusmajoitusta pienessä paketissa. Kauniissa miljöössä järjestetään päivittäisten joogatuntien lisäksi myös eri mittaisia joogaretriittejä. Tänne voisin hyvin mennä seuraavalla kerralla!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

11 Comments

 • Travelloverin Annika
  28.9.2017 at 11:14

  Oikeastaan en ole kiinnostunut surffauksesta enkä joogasta. Kuukausi Balilla pari vuotta sitten ei sekään oikein jäänyt mieleen mitenkään erityisenä. Mutta koska olen kuullut niin paljon muilta hyvää saaresta, on tullut olo, että ehkä olen ollut ihan väärissä paikoissa, että ehkä joskus kuitenkin pitäisi tuollekin saarelle palata. ainakin kaikki tässä postauksessa näyttää niin kauniilta, varsinkin ensimmäinen majapaikka. Sinne ehkä muutan asumaan. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   1.10.2017 at 19:39

   Sun pitää vain valita sellainen niin upea retriittipaikka Balilla, ettei sieltä halua edes poistua. 🙂 Tuonne haaveilen takaisin, ja tätä listaa koostessa huokailin kuinka ihania majapaikkoja sieltä löytyykään… Ja tuota ensimmäistä suosittelen ehdottomasti! <3

   Reply
 • Johanna / Fin Nomads
  30.9.2017 at 01:31

  Ihanan näköisiä paikkoja, ja valikoimaa näköjään riittää ihan mielettömästi. Menisin saman tien mihin vaan noista joogailemaan ja surffaamaan 🙂 meillä jäi Balin reissulla lopulta Canggu välistä kun jumituttiin Gili Airille pidemmäksi aikaa, mutta ensi kerralla pitää tutustua ehdottomasti!

  Reply
  • Anna-Katri
   1.10.2017 at 19:34

   Noista olen vasta pari testannut, mutta jo seuraava Balin matka haaveissa haluaisin päästä testaamaan noista ainakin pari muutakin! Gili Airilla kelpaa kyllä chillailla, vaikkakin itse olin siellä Canggu-jakson jälkeen niin levoton etten osannut oikein nauttia siitä rauhallisuudesta… 😀

   Reply
 • Tää on monelle varmasti tosi hyödyllinen 🙂 itse en oo oikeestaan kumpaankaan lajiin hurahtanut (vielä :D), mutta kyllä voisin olla jossain muualla just nyt ? onneksi pääsen kuukauden päästä parin viikon lomalle Indonesiaan, mutta tiedän sen auttavan Indonesia ikävään vain hetkeksi 😀

  Reply
  • Anna-Katri
   1.10.2017 at 19:32

   Oi sulla on siis loma Indonesiaan tiedossa! <3 Se mielessä ei haittaa syyssateetkaan Suomessa! 😀

   Reply
 • Emma
  14.11.2017 at 16:59

  Hei! Matkustamassa Balille ja tuo chill house jäi mietityttämään näin joogaa harrastavana. Oliko etäisyys millainen kaikkialle sieltä? Skootterin vuokraaminen hieman pelottaa niin mietityttää paikan sijainti … 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   14.11.2017 at 17:52

   Chill House on kyllä aivan ihana paikka, mutta skootteri ehdoton, sillä sijaitsee hieman syrjemmällä. Kannattaa tsekata esim. Serenity Yoga House, joka sijaitsee kävelymatkan päässä rannasta ja Canggun ravintoloista. Ja jos haluat ihan päähuudeilla olla, suosittelen D’Canggu homestaytä, sillä mahtavan sijainnin lisäksi aivan sen vieressä on joogapaikka The Practice. 🙂

   Reply
   • Emma
    14.11.2017 at 18:24

    Kiitos paljon vinkeistä! Pistin ekat yöt varaukseen D’Canggu homestay mestaan 🙂

    Reply
    • Anna-Katri
     14.11.2017 at 19:28

     Kiva, että oli hyödyksi! Se on tosi kiva paikka, ja ne omistajat ihania! 🙂

     Reply

Leave a Reply