Menu
Espanja / Välimeri

Vihdoinkin Barcelonassa!

IMG_6035_barcelona IMG_6031_barcelona finnair IMG_6052_barcelonaIMG_6059_barcelona

Huomenta Barcelonasta! Eilinen oli kyllä aikamoisten sattumusten täytteinen matkapäivä. Ensinnäkin, kun pääsimme aamupäivällä Helsinki-Vantaan lentokentälle, saimme huomata, että lentomme oli peruttu. Saksan lakkoilut olivat nimittäin vaikuttaneet kaikkiin sitä kautta tehtäviin lentoihin, ja siinä missä osa matkustajista oli uudelleen reititetty jo parin päivän ajan, olimme me ystäväni kanssa autuaan tietämättömiä lakkoiluista saati sitten lentomme peruuntumisesta. Vaikka olen ties kuinka monta kertaa lentänyt, oli tämä kyllä ensimmäinen kerta, kun lentokentällä tuli olo, että ööö, mitäs nyt. Toki olen aiemmin myöhästynyt jatkolennoilta tai lennot olleet monia tunteja myöhässä, mutta tällä kertaa jouduin oikeasti jännittämään, että pääsemmekö millekään korvikelennolle vielä saman päivän aikana. Onneksi lentokentän virkailijat löysivät lopulta suht inhimillisen uudelleen reitityksen Genevan kautta Barcelonaan, joten matkasuunnitelmat säilyivät vielä toistaiseksi samoina.

Aiemmin suunniteltu Helsinki-Vantaan läpijuoksu muuttui kuitenkin neljän tunnin odotteluksi, minkä aikana ehdimme niin syömään pariin kertaan, shoppailemaan ilman aikataulupaineita ja tekemään blogitöitä lounge-tiloissa. Eli sisänsä myöhässä oleva lento toikin kivaa ekstra-aikaa matkaan ja lomaan orientoitumisessa. Finskin puolityhjä lento lähti ajallaan, ja mustikkamehun hörppimisen rinnalla tuli lennolla nukuttua hieman univelkoja pois. Genevan lentokentällä kuitenkin huomasimme jatkolentomme olevan myöhässä,  ja kun vihdoin pääsimme täyteen ahdettuun koneeseen, alkoi jo pitkä matkapäivä jo tuntua. Onneksi ikkunoista pystyi kurkkimaan mitä upeimpia maisemia, kun lentokone kaarteli Alppien lumihuippuisten rosoreunavuorien yläpuolella. Kun vihdoin pääsimme Barcelonaan ja kirjautumaan sisään hotellille, olimme tehneet matkaa lähes koko päivän. Siinä vaiheessa mikään muu ei tuntunut yhtä hyvältä ajatukselta kuin pikainen iltapala kulman takana olevassa Tapas-ravintolassa ja sen jälkeen vetäytyminen hotellin muhkeiden peittojen alle nukkumaan.

Nyt heräilimmekin uuteen päivään tarkoituksena lähteä tutustumismatkalle Andorraan, mutta matkaväsymys taitaa vielä sen verran painaa (flunssaisesta olosta puhumattakaan), että päätimme skipata roadtripimme. Tämä päivä onkin sitten pyhitetty Barcelonaan tutustumiselle, eli jos sinulla olisi hyviä täsmävinkkejä tähän kaupunkiin niin kuulisin niistä erittäin mielelläni! Mutta nyt hotellin aamiaiselle, kuullaan taas!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • katerina
  28.4.2016 at 14:41

  Barcelona on ihana! Kannattaa käydä Las Ramblasin varrella olevassa kauppahallissa ja kävelemässä viehättävillä pienillä ostoskujilla. Rannassa on hyvä Maremagnum ostoskeskus ja Barcelonatan ranta on näkemisen arvoinen. Ihanaa matkaa!

  Reply
  • Anna-Katri
   22.5.2016 at 19:36

   Kiitos vinkeistä! La Ramblasilla tulikin piipahdettua, ranta täytyi ajanpuutteen ja no, myös sään vuoksi, jättää seuraavaan kertaan. 🙂

   Reply
 • Lora
  28.4.2016 at 17:14

  Freixnetin visiittikierros on kuulemma kiva, pari ystävää käynyt sillä Barcelona reissun yhteydessä. Junalla tai autolla pääsee sinne kätevästi. Omasta reissusta on jo muutama vuosi aikaa joten itselläni ei ole ajankohtaisia vinkkejä mutta kunhan välttää Ramblasin ruokapaikat niin kaikki ok ? Iso ruokatori on kiva, kätevästi saat smoothiet tai hedelmäkipot napattua mukaan. Avec Sofien blogissa on kyllä loistavia vinkkejä, kannattaa sieltä tsekata. Ihanaa reissua!Itse nautin parin päivän ajan Tukholmasta ja Adelen keikasta. ?

  Reply
  • Anna-Katri
   22.5.2016 at 19:37

   Vierailu Frexnetillä olisi kyllä varmasti ollut kiinnostava! Harmi, ettei aikaa tällä kertaa ollut enempää, mutta toisaalta ehkä se tarkoittaa, että Barcelonaan täytyy palata uudelleen ihan ajan kanssa. 🙂

   Reply

Leave a Reply