Menu
Välimeri

Risteily Välimerellä kutsuu!

Yhteistyössä: Celebrity Cruises & Risteilykeskus

A-K Celebrity Cruises Celebrity EclipseCelebrity EclipseIMG_7051_karibia

Jo muutaman päivän päästä sanon arkikiireille hyvästit, ja suuntaan pitkään odottamalleni matkalle. Tällä kertaa seikkailut vievät Välimerelle, tai korjaan Välimeren aalloille, sillä edessä on hulpea 10 päivän risteily luksusristeilijä Celebrity Equinoxilla! Siitä asti, kun palasin takaisin Suomeen ensimmäiseltä risteilyltäni Karibialta, olen haaveillut vastaavasta risteilystä uusissa maisemissa. Ja mikä olisikaan parempi risteilykohde kuin huviveneilystään tunnettu Välimeri, jossa välimatkat maiden välillä on meritse varsin lyhyitä ja sen lisäksi kiinnostavista satamista löytyy kultturelleja kaupunkikohteita?

Enkä kiellä, etteikö minua houkuttele tällä matkalla myös matkamukavuus, sillä jo Karibialla opin, että risteilyllä pääsee todella rentoutumaan ja nauttimaan. Sen sijaan, että joutuisi siirtymään lähes joka päivä majoituspaikasta toiseen nähdäkseen eri kohteita, tekee risteilijä matkalla olon varsin helpoksi. Yöt kuluvat mukavasti viiden tähden luksushotellimaisella risteilijällä, ja lähes joka aamu saa herätä uudessa matkakohteessa. Odotankin innolla sitä samaa fiilistä minkä koin Karibialla – yksi päivieni kohokohtia oli aamuauringon noustessa tähystellä kannelta lähestyvää satamaa, ja miettiä, mitä tänä päivänä haluaisinkaan tehdä. Olisiko vuorossa luontoaktiviteettejä ja seikkailuja, kaupunkikulttuuria ja kulinaristisia elämyksiä, rantarentoilua ja auringonsäteistä nauttimista vai kenties jotakin muuta?

A-K Celebrity EclipseCelebrity EclipseCelebrity EclipseCelebrity Eclipse

Sanomattakin siis selvää, että olen aivan hurjan innoissani matkalle lähdöstä! Erityisesti odotan:

Ystävän kanssa matkalla oloa

Siinä missä Karibian risteily toimi minulle sopivana boostina yksinmatkailun aloittamiselle, suuntaan Välimerelle yhdessä ystäväni Caritan kanssa. Hän on kulkenut mukanani monella matkalla aiemminkin, ja kun sain valita tälle matkalle yhden matkakaverin mukaan, tiesin heti kenet pyytäisin. Uskonkin, että risteilystä tuleekin todellinen tyttöjen matkan huipentuma! Caritalla on synttärit matkan aikana, joten saapa nähdä mitä hänelle vielä keksinkään risteilyllä… 😉

Ylellistä risteilykokemusta

Ennen Karibian risteilyä olin kuvitellut risteilijät sisustukseltaan lähinnä kasarihirviöiksi, mutta Celebrity muutti mielikuvani kerta heitolla Karibian risteilylläni. Nyt odotankin malttamattomana Celebrity Equinox -laivaan pääsyä, sillä tiedän näiden Solstice-luokan risteilijöiden olevan tyylikkyyden huipentumia ja varustettuna kaikilla matkailijan mukavuuksilla. Erityisesti odotan hyttimme näkemistä, sillä sieltä löytyy koko huoneen leveä oma parveke! Suunnitelmana onkin ottaa kaikki irti parvekkeesta ja nauttia siellä niin aamiaista merinäkymillä kuin ihailla iltaisin auringonlaskua skumppalasit kädessä.

Viiden tähden ravintolaelämyksiä

Viimeiset viikot emme ole tainneetkaan ystäväni kanssa lenkkeillessä muusta puhuakaan kuin risteilyn ravintolatarjonnasta, sillä olen kehuskellut ystävälleni laivalta löytyvän lähes kaikki ruokalajit, mistä on koskaan haaveillutkaan. Näppärää myös on, ettei laivalla tarvitse käyttää rahaa olenkaan, sillä all-inclusive pakettiimme kuuluu normaalien ruokailujen lisäksi myös juomapaketti. Edellisellä risteilylläni huomasin perinteisen buffet-ravintolan olevan todella laadukas ja monipuolinen, ja plussaa tuli etenkin siitä, että syömään pääsi oikeastaan mihin aikaan vain ja lautaselle pystyi kokoamaan omannäköisen kokonaisuuden eri erikoisruokavalioiden mukaisesti. Todennäköisesti muutamana iltana on aivan pakko suunnata myös testaamaan laivan erikoisravintoloita, sillä aluksella on yhteensä 10 eri ravintolavaihtoehtoa.

Lomafiilistä

Kiireisen kevään jälkeen tuntuu kyllä kieltämättä täydelliseltä päästä viiden tähden risteilylle vain ja ainoastaan nauttimaan matkalla olosta. Odotankin totaalista rentoutumista, josta varmasti pitää huolen laivan huippuluokan palvelu – puhumattakaan laivan aurinkokannesta uima-altaineen, viihdetarjonnasta viinikursseineen ja iltaesityksineen sekä hyvinvointitarjonnasta spa-osastoineen, kuntosaleineen ja joogatunteineen. Olemmekin suunnitelleet rakentavamme päiväohjelmat siten, että jokaiseen päivään jää myös tilaa pienelle hemmottelulle, on se sitten urheilua, kauneushoitoja tai muunlaista nautiskelua.

Matkakohteita ja aktiviteettejä

Tietenkään koko lomaani en halua pelkästään laivalla viettää, mutta onneksi 10 päivän risteilyllä pääsee tutustumaan moniin eri maihin ja kaupunkeihin. Risteily lähtee Barcelonasta, jossa vietän jo ennen risteilyä muutaman yön. Sen jälkeen seilaamme ensin Mallorcalle ja sieltä edelleen Maltalle, jonka upeita maisemia erityisesti odotan. Sitten vuorossa onkin kierros Italiassa: ensin piipahdus Sisiliassa, sitten Napolissa ja Roomassa ennen kuin Ranskan Korsikan kautta kaarramme vielä takaisin Italian Livornoon, josta voisi tehdä päiväretken vaikkapa Pisaan. Veikkaankin, että ensimmäisen meripäivän aikana selaamme ahkerasti aktiviteettitarjontaa ja pysähdyspaikkojemme must see and do -listauksia. Mielellään kuulisin teidänkin vinkkejä näihin kohteisiin!

Celebrity Eclipse Celebrity Eclipse A-KCelebrity EclipseCelebrity Eclipse A-K

Celebrity Equinoxille astelen sisään ensiviikon perjantaina ja siitä alkaakin sitten blogiyhteistyön kautta toteutettu 10 päivän risteily Välimerellä Western Mediterranean Cruise -ohjelman mukaisesti. Reaaliaikaisia matkatunnelmia yritän päivittää tänne blogin puolelle, mutta sen lisäksi kannattaa laittaa seurantaan niin Instagram-tilit (@secretadalmina & @charandthecity) kuin Snapchat (@adalminassecret & @charandthecity). Lisäksi matkakuvien kuvavirtaa pääsee seuraamaan kätevästi Instagramin #lostinmediterranean hashtagin kautta, jonne päivitämme matkamme parhaita paloja.

Ja jos matkakuume siellä ruudun toisella puolella nousee liian korkeisiin lukemiin tai lomasuunnitelmat kesälle on vielä mietinnässä, niin vinkkinä, että Risteilykeskuksen kautta voi kätevästi varata kesän parhaimmat risteilyt edullisimpaan mahdolliseen hintaan. Risteilykeskuksen hintatakuu nimittäin varmistaa parhaimman hinnan risteilylle ja kaiken lisäksi varauksen voi tehdä turvallisin mielin täysin suomenkielellä.

Seuraavaksi sitten matkalaukun pakkaamisen kimppuun, hellehatun olenkin jo nostanut hyvissä ajoin esille. Kuullaan taas pian!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

2 Comments

 • Annn
  24.4.2016 at 14:14

  Eikä miten upea matka sinulla tulossa! ;-P Tulin juuri viikko sitten Irlannista. Parin viikon päästä ois toinen pikkuloma.. Vielä mietinnän alla minne silloin menisi.. Alle viikon loma siinä 🙂
  http://alaannnblog.blogspot.fi/

  Reply
  • Anna-Katri
   22.5.2016 at 19:34

   Oi, matka oli kyllä upea! Meni ohi vaan aivan liian nopeasti, niin kuin hyvillä matkoilla usein on tapana… Sitä seuraavaa suunnitellessa! 🙂 Päädyitkö jo jonnekin pikkulomallasi?

   Reply

Leave a Reply