Menu
Filippiinit / Maailmanympärimatka

Filippiinit – Paratiisi Port Bartonissa

Niin, mitähän sitä kirjoittaisi? Kuvien paratiisimaisissa tunnelmissa siis ollaan Port Bartonissa, ja voin kyllä jo heti sanoa, että tämä paikka on noussut matkasuosikkieni kärkeen! Suojaisen lahden poukamassa olevan pienen Port Bartonin kylän ranta on yksi kauneimpia: puolikaaren lailla kaartuva hiekkaranta, jonka edestä avautuu lähes tyyni turkoosi merimaisema. Rantaviivalle on rakennettu muutamia rantabungaloweja ja -ravintoloita, jotka maastoutuvat vehreiden palmupuiden katveeseen bambukattoineen. Kovin paljoa tekemistä täällä ei ole, mutta eikö tekemiseksi riitä jo tämän maiseman ihailu?

Bungalow rantahiekalla

Majoituin pienessä, mutta sitäkin sympaattisemmassa Deepmoon Resortissa, josta saimme matkaystäväni kanssa rantabungalowin. Bungalow oli ehkä jo parhaimmat päivänsä nähnyt, mutta sen antoi anteeksi täydellinen sijainti – kirjaimellisesti aivan rantahiekalta, joten mereen pulahtamiseksi ei tarvinnut monta askelta ottaa. Mikä kyllä tuli tarpeeseen, sillä kuuman kostea ilma pakotti tämän tästä pulahtamaan mereen loikoilemaan. Resortin parasta antia oli myös viihtyisä ravintolatila hengailunurkkauksineen sekä aamuin illoin järjestettävät joogatunnit. Joogaamaan tosin pääsimme suunnitelmista huolimatta vain kahtena päivänä, sillä muuten Port Bartonin letkeä rantaelämä vei mukanaan. Rannalta nimittäin löytyi toinen toistaan viihtyisämpiä pikkuravintoloita sekä pari reggae-baaria, joista toiseen taisi koko kylän väki turisteineen kokoontua viettämään iltaa lähes joka päivä. Ja mikäs siinä rantahiekalla jammaillessa tähtitaivaan alla, mukissa paikallista rommia ja ympärillä hymyileviä vanhoja ja uusia ystäviä. 🙂

Loikoilua riippukeinussa ja snorklausretkiä

Päivisin Port Bartonissa oma suosikkipaikkani löytyi kahden palmun väliin viritetystä riippukeinusta, jossa saatoin imeä itseeni lämmittäviä auringonsäteitä sekä ihailla tyynen merenlahden takaa nousevia uhmakkaan näköisiä ukkospilviä. Aurinko paahtoi ja ukkonen jylisi. Jossakin vaiheessa kookospähkinän kopsahdus sai minut säntäämään ylös riippukeinusta: majapaikan ravintolassa ei nimittäin juuri sinä päivänä ollut kookosvettä tarjolla, joten omatoimisena naisena, ja hieman onnekkaanakin, nappasin nyt tuoreen pähkinän käteeni ja kiikutin sen ravintolaan avattavaksi. En kyllä tiedä voiko kliseisempää lomakuvausta ollakaan kuin loikoilu riippumatossa ja putoilevat kookospähkinät!?

Yhtenä päivänä lähdimme ystäväni kanssa yksityiselle veneretkelle, jota muuten ehdottomasti suosittelen Port Bartonissa turisteja täyteen ahdettujen perustourpakettien sijaan. Saimme koko veneen käyttöömme sekä päättää missä kaikkialla päivän aikana kävisimmekään merellä. Kohteiksi valikoitui niin snorklauspaikka jättikokoisten merikilpikonnien kanssa, muutama kaunis koralliriutta sekä keskeltä merta kohoava pieni hiekkasärkkä, jonka matalikosta saattoi löytää parikymmenpäisen meritähtiyhdyskunnan!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

6 Comments

 • Sofia
  19.5.2017 at 13:48

  Kuulostaa kyllä aivan taivaalliselta paikalta! <3

  Reply
  • Anna-Katri
   20.5.2017 at 15:33

   Sellainen ihana pikkuparatiisi tuo kyllä oli! 🙂

   Reply
 • Huoh <3 Mulla on jo niin kova ikävä tonne takaisin ^_^ Se oli just tollaisen täydellinen mesta kun kirjoititkaan! Ja mekin tosiaan oltiin Deep Moonissa 😀 Viereinen White Sand beach, jossa oli Deep Moonin toinen resortti oli myös täydellisistä täydellisin! Tossa linkki jos oot vielä siellä: https://www.terveisetpaivantasaajalta.com/single-post/talta-nayttaa-unelmieni-riippumatto-paikka

  Reply
  • Anna-Katri
   23.5.2017 at 15:59

   Port Barton oli kyllä täydellinen, juuri sellainen mitä paratiisilta voi toivoakaan! <3 Ja kylläpä on komea tuo toinenkin paikka!

   Reply
 • Anne
  19.6.2017 at 09:09

  Hei, jos meinaa matkata Filippiineille, mitä lentoreittiä suosittelisit?

  Reply
  • Anna-Katri
   19.6.2017 at 09:15

   Mun ystävä Suomesta tuli Hongkongin kautta Manilaan, eli se on varmastikin nopein ja halvin. 🙂

   Reply

Leave a Reply