Menu
Norja

Kesäpäivä Oslossa

Oslo Oslo Oslo Oslo Oslo OsloOsloOslo Oslo Oslo Oslo OsloOslo OsloOslo

Pari kesää sitten piipahdin ystäväni kanssa pienellä extempore-lomalla Oslossa halpojen lentolippujen perässä. Mikä kyllä kannatti, sillä Oslo oli kaunis ja kompakti kaupunki – juuri sopiva paikka yhden päivän mittaiselle getaway-matkalle. Aamulla kun suuntasin kotoa lentokentälle aikaiselle Norwegianin lennolle, oli sää Suomessa kuin suoraan syksystä, mutta Osloon laskeutuessa aurinko paistoi jo aivan kirkkaalta taivaalta. Ja sama hellesää jatkui koko päivän, joten mikäs siinä oli auringosta ja lomapäivästä nauttiessa.

Osloon en ollut ehtinyt ennen matkaa sen kummemmin perehtyä, joten tällä kertaa päiväohjelmassa ei ollut mitään suunniteltua. Tai no, olin kyllä aamunälkäisenä katsonut etukäteen valmiiksi sopivan brunssipaikan, jonne suuntasimme suoraan lentokenttäjunasta. Grilleriet olikin juuri sopiva akkujen latauspaikka ja laadukkaan brunssipöydän äärellä tulikin nautiskeltua pari tuntia. Sen jälkeen oli tarkoitus lähteä valloittamaan ostoskadut, tehden tehoiskut ainakin Massimo Duttin ja Malene Birgerin liikkeeseen, mutta shoppailijoiden pettymykseksi kaikki kaupungin putiikit oli kiinni pyhäpäivän takia (tästä muistutus itselle, että aina ennen matkaa kannattaa ottaa kohteesta edes jotain selville). Shoppailun sijaan tulikin sitten käveltyä pitkin Oslon pääkatuja ihastellen vanhoja rakennuksia, poiketen tunnelmallisilla sisäpihaterasseilla viinilasillisella, piipahtaen vilvoittelemaan kauniisiin puistoihin sekä paistateltua päivää smoothieta maistellen ja Oslon kaupunkielämää seuraten. Teimme myös todelliseen turistityyliin sight seeing -bussiajelun, mikä oli kierroksena ehkä hieman tylsä, mutta toisaalta samalla pääsi näkemään myös Osloa ympäröivää maaseutua ja rantaa.

Verkkainen päivä Oslon auringossa oli kyllä juuri sellainen irtiotto arjesta, mitä kaipasin. Lisäksi uuteen kaupunkiin tutustumisen ohella tuli ystävän kanssa parannettua maailmaa, pohdittua ties mitä naisten hömppäjuttuja ja naurettua jälleen kerran vatsamme kipeiksi. Lopulta, kun suuntasimme takaisin kohti lentokenttää, tuntui siltä, että matkalla olisi ollut kauemminkin kuin vain reilut 12 tuntia. Suomen sadesäähän takaisin laskeuduttuamme totesimmekin nauraen, että tällaisia matkoja tulisi tehdä useammin, kun ajan ja paikan taju katoaa tällä tavoin lomapäivästä nauttiessa.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply