Menu
Maailmanympärimatka

Kippis unelmille ja maailmanympärimatkalle!

Tasan vuosi sitten painoin jännittyneenä enteriä ja julkaisin blogissani postauksen Lähden unelmieni matkalle maailman ympäri. Vaikka olin jo vuoden päivät tehnyt suunnitelmia matkaan liittyen, tuntui silti jotenkin todella jännittävältä kertoa tuo uutinen kaikille. Postauksessa kerroinkin teille rehellisesti mitä ajatuksia matkan suunnittelun taustalla oli ja kuinka paljon töitä matkalle valmistautuminen vaatikaan – niin konkreettisesti, mutta myös henkisesti. Ja kun vihdoin 2.10.2016 koitti ja suuntasin jännityksen sekaisin tuntein Helsinki-Vantaan lentokentälle, kerroin teille Matka maailman ympäri alkaa! -postauksesssa tuntojani viimeisistä hetkistä Helsingissä ennen lentokoneeseen astumista ja suuren seikkailuni aloittamista.

Tuntuu, että tuosta hetkestä ei voi mitenkään olla vielä 10 kuukautta. Mutta samalla kun muistelen maailmanympärimatkaani ja kaikkea tuon 10 kuukauden aikana kokemaani, alan todella uskoa, että matkani oli totta, eikä vain pelkkää unta. Matkaan mahtui uskomattoman upeita paikkoja, jännittäviä seikkailuja, kerran elämässä -hetkiä, erikoisia kohtaamisia, itsensä voittamista, tunteiden vuoristorataa. Tuossa kaikessa on minulla varmasti sulattelemista vielä pitkäksi aikaa. Mutta sen tiedän jo nyt, että maailmanympärimatka on parasta mitä elämässäni on tapahtunut tähän mennessä. Se voittaa mennen tullen kaikki ne aiemmat onnistumiset ja elämykset, mitä olen kokenut. Se oli jotain niin suurta ja merkityksellistä, etten osaa sitä edes sanoiksi laittaa.

Mutta yhden asian osaan edes sanoa. Se on kiitos. Se on suuri kiitos kaikille teille ihanille lukijoille, jotka olette seuranneet matkaani ja jättäneet matkan varrella kannustavia ja inspiroivia kommentteja. Niitä on tulvinut tänne blogiin, mutta myös Instagramiin ja Facebookiin sekä myös sähköpostiini. Niinä huonoina hetkinä maailmalla olen saanut niistä piristystä ja tsemppiä, ja niinä hyvinä hetkinä on ollut mahtavaa jakaa kokemus teidän kanssa ja samalla inspiroida myös muita matkailemaan ehkä juuri niihin paikkoihin, mistä sillä hetkellä kirjoittelin. Kaikista häkeltynein olen kuitenkin ollut saamastani palautteesta, jossa useammat ihmiset ovat sanoneet minun toimineen esimerkkinä heille lähteä toteuttamaan niitä omia unelmiaan – koski ne sitten ensimmäistä yksinmatkaa tai sitten pidempää irtiottoa maailmalle. Tai vaikka uuden sivun kääntämistä omassa elämässä ja sen oman tien löytämistä.

Ja voin omasta kokemuksestani sanoa, että matkailua ja maailman näkemistä ei varmasti tule koskaan katumaan. Se antaa elämään niin paljon enemmän kuin mitä se ottaa, se valloittaa sielumme ja tuo elämään aivan uudenlaista sisältöä ja merkitystä. Matkojen jälkeen emme koskaan palaa takaisin samanlaisina vaan henkisesti monin kerroin rikkaampina. Yllä oleva kuva ehkä kiteyttää parhaiten maailmanympärimatkan viimeisen illan tunteeni – itken ja nauran samanaikaisesti. Toisaalta tuolla hetkellä olin ja olen edelleen äärettömän onnellinen, että pääsin ja uskalsin lähteä toteuttamaan suuren matkaunelmani, toisaalta mieli oli äärettömän haikea siitä, että matka oli tullut nyt päätökseensä.

Tulen tässä syksyn mittaan kirjoittelemaan maailmanympärimatkastani lisää postauksia ja jäsentelemään kaikki vanhat jutut helposti löydettäviksi. Sekä toki suunnitelmissa on myös uusia seikkailuja! Mutta niistä lisää myöhemmin.

Nyt haluan vielä sanoa ison kiitoksen kaikille lukijoille ja tukijoille, vanhoille ja uusille ystäville. Unelmille ja tuleville matkoille!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

14 Comments

 • Maria
  6.8.2017 at 18:42

  Kiitos vielä kerran matkasi jakamisesta meidän lukijoiden kanssa. Itsekin tulen lukemaan vielä uudelleen ja uudelleen seikkailuistasi, sen verran uskomattomissa ja upeissa paikoissa kävit. Täällä odotettiin aina uusia
  postauksiasi kuin kuuta nousevaa ❤☺ . Tervetuloa takaisin.

  Reply
 • Tyttö
  6.8.2017 at 19:43

  Kiitos ihabasta blogista ja näyttämisestä että tytöt yksinkin pystyvät mihin tahansa!!! Ehkä juuri yksin jopa enempään kuin kumppanin kanssa!

  Reply
 • Marita H
  6.8.2017 at 20:00

  Kiitos – tämä blogi on ollut koko matkan ajan elämänmakuinen ja helposti lähestyttävä. On ollut helppo myötäiloita nämä 10 kuukautta kanssasi. Elämä kantaa!

  Reply
 • Tepa
  6.8.2017 at 21:18

  Kiitos upeista kirjoituksista! On ollut mahtavaa seurata matkaasi ja uusia kirjoituksia odotin aina innolla.
  Aloin lukea blogiasi ehkä 1,5 vuotta sitten ja olen lukenut paljon sitä vanhempia kirjoituksiasi. Tuntuu, että tämän maailmanympärimatkan aikana kirjoituksiisi on tullut lisää syvyyttä, pohdiskelua ja olet avautunut enemmän. Mielenkiinnolla odotan tulevia seikkailujasi!

  Reply
 • Susanna
  7.8.2017 at 02:18

  Reissuasi on ollut kiva seurata ja kyllähän niistä löytyi kohteita joihin itsekin lähtisin mm. etelä-Afrikka (etenkin safari) kiehtoo

  Reply
 • Annakaisa
  7.8.2017 at 08:10

  Tervetuloa Suomeen ja sopeutumisia, Anna-Katri.
  Juttujasi on ollut ilo lukea. Kiitos kaikista vinkeistä ja ennen kaikkea ihanista reissutarinoistasi.

  Reply
 • TerhiKoo
  7.8.2017 at 12:12

  Tervetuloa kotiin ja kiitos kun jaoit matkakokemuksiasi meille lukijoille. Oli ihan hirmuisen kivaa seurata matkasi etenemistä! Tuntuu uskomattomalta että maailmanympärimatkasi meni näin nopeasti, mutta niinpä se aika vaan menee. Seuraavia seikkailuja kohti!

  Reply
 • Anni
  7.8.2017 at 12:55

  Kiitos ihanasta ja aidosta blogista. Mielenkiintoista olisi myös kuulla, miten paluu arkeen sujuu noin ison ja merkittävän asian jälkeen 🙂

  Reply
 • Anu
  7.8.2017 at 19:18

  Kiitos nojatuolimatkasta maailman ympäri! Olet huikean rohkea seikkailijatar!

  Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  8.8.2017 at 10:28

  Tervetuloa vaan takaisin koti-Suomeen! Johtuukohan sitten iästä tai matkustustyylistä, että matkoihin liittyvät tunteeni eivät ehkä tunnu ihan noin voimakkailta 🙂 Isommat reissut ja harvinaisemmat kohteet ovat toki sellaisia reissuja mitä odotan ja jotka toteutuessaan ovat wau-elämyksiä, mutta sitten niiltäkin palataan kotiin ja arki jatkuu – ja sitten onkin taas vuorossa seuraava matka. Edellinen isompi wau oli varmaan Bhutan – ja seuraava Alaska ja Havaiji. Etenkin Havaiji on ollut yllättävän kauan suunnitelmissa, mutta nyt vasta toteutumassa.
  Sinut, ainakin vähän, näin bloginkin välityksellä tuntien, niin kyllä niitä reissuja, isompia tai pienempiä vielä tulee!

  Reply
 • Merja / Merjan matkassa
  12.8.2017 at 13:34

  Tervetuloa takaisin! Huikea reissu sinulla on ollut ja olet ollut inspiroiva esimerkki siitä, että jos jotain haluaa, niin sitten täytyy kääriä hihat ja ryhtyä toimeen. Kiitos siitä 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   17.8.2017 at 21:17

   Kiitos paljon! Toivon todella, että voin omalla esimerkilläni näyttää muillekin, että unelmat on tehty toteutettaviksi!

   Reply
 • Heidi
  13.8.2017 at 22:06

  Kiitos matkasi jakamisesta ja hienosta blogista! Seurasin maailmanympärimatkaasi alusta asti ja olen lukenut kaikki mahtavat jutut, välillä jälkijunassa, mutta kuitenkin. Löysin aikoinaan blogiisi väli-Amerikan kierroksesi yhteydessä kun sieltäpäin googlasin tietoa ja siitä asti olen seurannut blogiasi, tykkään tosi paljon lukea matkajuttujasi. Kirjoituksesi ennen matkasi alkua sai minut miettimään omia suunnitelmiani ja haaveitani, niin matkailumielessä kuin muutenkin. En voi sanoa tervetuloa Suomeen kun en asu siellä, mutta onnittelut hyvin menneen matkan johdosta kuitenkin! Odotan mielenkiinnolla seuraavia seikkailujasi. Ja kunhan olet valmis kirjoittamaan vielä maailmanympärimatkastasi niin lukisin mielelläni vielä käytännön asioista, etenkin miten sait rinkkasi sisällön pysymään järjestyksessä noin pitkän ajan ja erilaisissa paikoissa. Itse reissaan tällä hetkellä Etalä-Ranskassa ja ensimmäiset neljä yötä vietimme teltassa ja jo sinä aikana tuntui etten tiedä missä mikäkin tavara on ja aina unohtui jotain teltalle tai autolle kun lähdin.
  Kiitos vielä ja hyvää kotiinpaluuta!

  Reply
  • Anna-Katri
   17.8.2017 at 21:03

   Kiitos tuhannesti Heidi kommentistasi, se lämmitti mieltäni suunnattomasti! <3 On ihana kuulla, että olet löytänyt blogini pariin ja vielä parempaa, että ole löytänyt täältää kiinnostavaa luettavaa ja ehkäpä niiden kautta alkaa suunnittelemaan myös niitä omia unelmamatkoja. 🙂 Ja ehdottomasti voisin kirjoitella rinkan pakkaamisesta! Harmi etten tajunnut ottaa rinkastani kuvia matkan aikana, mutta enköhän saa jutun esimerkkeineen toteutumaan. 🙂

   Reply

Leave a Reply