Menu
Suomi

Kotimaan matkailua ja kaukokaipuuta

suomiHeippa, ja terveiset täältä paluumatkalta juhannuksen vietosta takaisin kohti Helsinkiä. Tässä samalla, kun odotan toimivan nettiyhteyden paluuta ja katselen junan ikkunasta vilahtelevia idyllisiä järvimaisemia, en voi olla pohtimatta kuinka kaunis Suomi onkaan – varsinkin näin kesällä. Jostakin syystä veri kuitenkin vetää matkoille aina ulkomaille, ja matkailu Suomessa on jäänyt aivan taka-alalle, ellei huomioon oteta muutaman kerran kesässä tehtyjä pikkumatkoja Helsingin lähistölle tai hieman useamman kerran vuodessa tehtyjä irtiottoja vanhempieni luokse lapsuuden maisemiin.

suomiNuorempana kiersin harrastukseni vuoksi aina kesäkaudella ympäri Suomea, ja useammat paikat Suomessa tulivat tutuiksi, mutta aikuisiällä loman viettäminen Suomessa on tuntunut lähes ahdistavalta. Maailmassa on niin paljon paikkoja valloitettavana (joista lista matkaexcelissäni sen kuin kasvaa kasvamistaan), ettei mielessäni ole edes tainnut käydä pienintäkään ajatusta viettää lomaa Suomessa. Ehkä se hetki vielä jossakin vaiheessa tulee, mutta sitä ennen minun täytyy varmaan matkustaa aika kauas, jotta voin nähdä lähelle paremmin. Olenkin viime aikoina pyöritellyt mielessäni ajatusta hieman pidemmästä irtiotosta pois Suomesta – pieni etäisyys ja paikanvaihdos antaisi varmasti uudenlaisen perspektiivin arvostaa kotimaan parhaita puolia ja omaa elämää täällä vieläkin enemmän. Ja ehkä irtioton myötä kaipuu kaukomaille ei olisi kokoajan niin valtava?

suomiHassua onkin, että useimmat meistä taitaa mieltää matkailun pelkästään matkailuksi ulkomaille – ei niinkään matkoiksi kotimaassa, vaikka täältäkin löytyy paljon upeita paikkoja. Ainakin heti mieleeni tulee viisi juttua, mitkä voisin hyvin Suomessa ollessani toteuttaa:

 1. Norppamelonta Saimaalla
 2. Viikonloppu Porin jazzeilla
 3. Karhusafari Suomussalmella
 4. Turistipäivä Helsingissä (vaikka Helsingissä olen yli 10 vuotta asunut, on moni perinteisempi nähtävyys vielä näkemättä)
 5. Roadtrip Ahvenanmaalla

Tuleeko sinulle mieleen kivoja matkakohteita Suomessa vai viekö matkat sinutkin useimmiten ulkokomaille?

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • saara
  24.6.2015 at 07:43

  Tuo road-trip Ahvenanmaalla ja siellä saaristossa kuulostais kyllä tosi kivalta! Ja muutamat kaverit ovat sen tehneetkin ja hienoja kuvia olen nähnyt sieltä! 🙂 Itse joskus pienenä olen ollut siellä, mutta en muista juurikaan siitä. 🙂 Kesällä Suomessa tykkäisin mökkeillä ja olla järvien lähistöllä. Muuten kyllä mielummin ulkomaille (varsinkin nyt tekis mieli johonkin lämpöiseen..). Talvella ja keväällä Suomen lappi on ihan paras! ;D

  Reply
  • Anna-Katri
   24.6.2015 at 19:23

   Sama juttu – olen kuullut ystäviltä ja työkavereilta juttuja roadtripista Ahvenanmaalla ja moni on sitä kovasti kehunut! Ja häpeillen myös myönnän etten ole koskaan Ahvenanmaalla käynyt… eli tälle asialle olisi tehtävä jotain. 🙂

   Reply
 • Satu
  3.6.2016 at 14:08

  Me veneillään kesäisin Ahvenanmaalla. Olen siellä kiertänyt lapsuudenperheen kanssa myös autolla. Jos menet autoillen, suosittelen käymään myös satamissa – kauniita paikkoja. Suosittelen yrittämään pasta myös veneilemään Ahvenanmaalla, jos sen pystyisi yhdistämään mahdolliseen tulevaan matkaasi. Mereltä katsottuna maisemat ovat myös huikeat! Lisäksi olemme veneilleet Ruotsin puolella. Jos sinua kiinnostaa matkailu Ruotsissa, suosittelen käymään näissäkin satamissa. Niihin pääsee myös autoilla ja lautoilla. Niitä ovat esim. Sandhamn, Saltsjöbaden (asuinalue Solsidan ihan viererssä kävelymatkan päässä. Näissä maisemissa on kuvattu itse sarjakin…) ja Vaxholm..

  Reply
  • Anna-Katri
   12.6.2016 at 19:14

   Voi, Ahvenanmaa kyllä kiinnostaisi! Ainoastaan olen vähän harmitellut, että sinne taitaisi olla parasta lähteä autolla (jollaista en siis omista). Ehkäpä saan kaverin houkuteltua mukaan tai sitten keksin jonkin muun tavan Ahvenanmaan valloitukseen. Kiitos paljon vinkeistä, laitankin ne mieleen tulevaisuutta varten. 🙂

   Reply

Leave a Reply