Menu
El Salvador

El Salvador – cowboyta kaupungin kaduilla

El Salvador El Salvador El Salvador El Salvador El SalvadorEl Salvadorissa saavuin jo pimeän laskeuduttua pieneen, mutta sitäkin eläväisempään Suchitoton kaupunkiin, jossa pikaisen hotellipiipahduksen jälkeen otin suunnan kohti kaupungin toriaukion laidalla olevaa pienen pientä ravintolaa. En antanut ravintolan alkeellisen ulkonäön natisevine penkkeineen ja jalkapalloa tv:stä tuijottavine miesseurueineen häiritä, sillä tiesin, että täältä saisi kaupungin parasta perinneherkkua – Pupusaseja. Kohta pöydät notkuivatkin näitä maissitortilloita niin papu- kuin juustotäytteilläkin, kun matkaystävieni kanssa tilasimme pöydän täyteen ruokaa pitkän matkapäivän jälkeen. Pupusasit eivät aivan olleet suosikkiherkkuani, mutta nälkäisenä niillä kyllä sai vatsansa nopeasti täyteen. Paluumatkalla hotellille ehdin ihastelemaan vielä kaupungin aukiolla kauniisti valaistua kirkkoa, ennen kuin pitkän matkustuspäivän jälkeen väsymys alkoi painaa liikaa.

El Salvador El Salvador El Salvador El Salvador El SalvadorHevosparaati helteisillä kaduilla

Seuraava aamu valkeni aurinkoisena ja jo heti aamupäivästä lämpöasteet kohosivat 30 asteen tietämille. Päivälle en ollut suunnitellut sen kummempaa tekemistä kuin vain tutustua kaupunkiin verkkaisesti sen pienillä kaduilla tallustellen ja markkinakojuissa pysähdellen. Kohta kuitenkin kojujen takaa kantautui hevosenkenkien kumea kilke vasten mukulakivikatuja, ja kun käännähdin katsomaan pääkadun suuntaan, näin joka puolella nelistäviä hevosia cowboy-hattuisine ratsastajineen. Pakkauduin väkijoukon mukana kadun varteen ja sain kuulla kyseessä olevan perinteisen hevosparaatin, jossa paikalliset cowboyt esittelivät taitojaan. Paraatiratsujen kadotessa näköpiiristä, otin paikan toriaukion kahvilan varjoisalta terassilta ja tarkkailin el salvadorilaista elämää hevosten hien leijaillessa vielä kaduilla. Vaikka El Salvador tunnetaan yhtenä Väli-Amerikan väkivaltaisimmista maista, ei Suchitoton kaduilla tuntenut itseään yhtään uhatuksi edes yksin liikkuessa – päin vastoin paikalliset vaikuttivat hyvin ystävällisiltä ja ilmapiiri leppoisalta. Toki tilanne voi olla aivan toinen eri kaupungeissa, ja jopa eri kaupunginosissa.

El Salvador El Salvador El Salvador El Salvador El Salvador El Salvador

El Salvadorissa matkustaessaan ei voi olla törmäämättä maan kammottavaan historiaan. El Salvadorissa käytiin kiivasta sisällisotaa vielä 1992-luvulla, ja lähes mistä vain voi vielä löytää guerrilojen poteroita, leirijäämistöjä ja piilopaikkoja. Hyisevä kokemus Suschitotossa oli käydä sisällissodasta kertovassa museossa, jonka videopätkää en voinut loppuun asti katsella vaan mieluummin suuntasin helteisille kaduille nauttimaan nykyhetken elämästä El Salvadorissa.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply