Menu
Pariisi

Oi Pariisi!

a-k pariisipariisiPariisipariisiPariisi PariisipariisipariisiPariisi Pariisi pariisi pariisi pariisiPariisiKoko alkuvuoden olen kärsinyt pienestä kaukokaipuusta, sillä vaikka matkalle lähtö on suunnattomasti houkutellut, olen Istanbulin pyrähdyksen jälkeen yrittänyt vain pysytellä kotosalla ja sen sijaan panostaa tulevien seikkailujen suunnitteluun. Hieman yllättäen kuitenkin huomasin, että matkalle lähtö olisikin edessä aiemmin kuin luulinkaan, sillä minut valittiin Soneran roaming-lähettilääksi! Tätä tarkoitusta varten matkaankin kuun lopussa minnekäs muuallekaan kuin Euroopan suosikkikaupunkiini Pariisiin, ja tulen sieltä jakamaan Pariisi-vinkkejäni reaaliajassa – #koskamävoin!

Olenkin aivan hurjan innoissani tulevasta matkasta, vaikka Pariisissa olen vieraillut jo useamman kerran sekä viettänyt pari vuotta sitten jopa reilun kuukauden kaupungissa asustellen. Nähtävyydet onkin jo lähes nähty, mutta joka kerta Pariisi näyttää itsestään uusia hurmaavia puolia ja joka kerta matkustan sinne takaisin yhtä innoissani. Ehkä eniten kaupungissa rakastankin sen tunnelmaa – kauneuden ja melankolian tasapainoilua, vanhojen arvotalojen tarinoita, kiireettömiä hetkiä kadunkulmissa – parasta Pariisiin tutustumisessa onkin vain ottaa jalat alleen, ja kävellä päämäärättömästi sen pieniä katuja ristiin rastiin vaikka koko päivä. Välillä voi pysähtyä pitkälle lounaalle brasserien terassille tarkkailemaan kadunvilinää tai istahtaa tunnelmalliseen kahvilaan maistelemaan suloisia leivoksia Marie Antoinette -tyyliin. Kävelykierroksen päätteeksi patisseriestä voi napata patongin tai picnic-eväät mukaan ja suunnata viettämään iltaa Seine-joen rannalle auringonlaskua ihastelemaan. Ja jos vain vatsaan vielä mahtuu, voi pimeän tultua siirtyä nauttimaan illallista pitkän kaavan kautta Pariisin lukuisiin ravintoloihin. Veikkaanpa, että tulevat Pariisi-päiväni rakentuvatkin juuri tämän kaltaisista asioista!

Jos Pariisi-vinkit kiinnostaa, niin vanhoja Pariisi-postauksiani pääsee lukemaan täältä. Lähempänä matkaani laitan vielä linkkejä tulemaan, miten reissuani voi seurata reaaliaikaisesti ja toki reissun jälkeen kokoan tänne blogiin vielä uusimmat vinkkini  Pariisiin! A bientôt, Paris!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • Sofié
  15.3.2016 at 08:52

  Bienvenue – niin ihanaa kun tulet tänne! Toivottavasti olen kaupungissa samaan aikaan niin päästään yhdessä illalliselle. Jos viime vuoden säihin on uskominen,on täällä jo kevät silloin kun tulet!

  Reply
  • Anna-Katri
   20.3.2016 at 19:13

   Ihana tulla sinne! <3 Toivotaan, että keväinen sää on silloin saapunut Pariisiin. 🙂

   Reply
 • TripEconomy
  13.6.2016 at 10:41

  Hei, hieno kuva ja maisema. Toivottavasti pääsen itsekin joskus sinne. Juttu on muuten tosi hyvä ja hyödyllinen. Mukavaa päivää ja hyviä reissuja.

  Reply
  • Anna-Katri
   15.7.2016 at 22:19

   Kiva kuulla, että tämä oli hyödyllinen juttu! Pariisi on kyllä aivan ihana paikka, sinne palaan mielelläni aina uudelleen ja uudelleen. 🙂

   Reply

Leave a Reply