Menu
Välimeri

Päivät merellä ja viimeinen matkapäivä

IMG_6727_celebrity cruisesIMG_6804_celebrity cruisesIMG_6795_celebrity cruises IMG_6748_celebrity cruises IMG_6801_celebrity cruises IMG_6789_celebrity cruisesIMG_6818_celebrity cruisesIMG_6764_celebrity cruisesIMG_6791_celebrity cruisesIMG_6936_celebrity cruisesIMG_6814_celebrity cruisesIMG_6776_celebrity cruises

Kymmenen päivän Välimeren risteily tuntui olevan ohi nopeammin kuin olisin osannut arvatakaan. Ennen matkaa olin ajatellut, etteivät Euroopan kohteet sytyttäisi minua vastaavasti kuin jotkin kaukokohteet, mutta risteilyn aikana huomasin janoavani lisää matkailuelämyksiä juurikin Euroopassa. Toinen yllättävä seikka matkalla oli jälleen kerran itse laivalla, eli Celebrity Equinoxilla, viihtyminen. Ennen matkaa selaillessani eri matkareittejä totesin, että mitä enemmän kohteita matkalla on, sen parempi. Nyt kuitenkin risteilyllä ollessa huomasin kaipaavani enemmän meripäiviä, jotta olisin saanut antaumuksella nauttia laivan tarjonnasta ja huippupalvelusta – ja siitä tekemättömyyden tunteesta, mitä joskus paikoin hektisten matkapäivien lomassa tarvitsee.

Barcelonasta lähtiessä oli kolmas matkapäivä meripäivä ja otimmekin siitä matkakaverini kanssa kaiken ilon, tai pitäisi ehkä sanoa nautinnon, irti. Pitkien unien ja runsaan aamiaisen jälkeen siirryimme aurinkokannelle ja löysimme laivan keulasta täydellisen kohdan aurinkoisesta päivästä nauttimiselle. Välimeren aurinko paistoi sopivan lämpimästi ja meri kimmelsi tumman sinisenä auringon valossa, kun laivamme puski eteenpäin. Aurinkokannella kelpasi muutenkin nauttia risteilystä, sillä aivan kulman takana sijaitsi niin uima-allasalueen ravintolat, buffet-paikan jätskibaari kuin jäisiä drinkkejä tarjoileva Slush-baarikin. Kieltämättä pieni valinnanvaikeus taisi aina iskeä, kun mietimme, mistä seuraavaksi hakisimme pientä virkistettä – ei sillä, etteikö henkilökunta olisi niitä kiikuttanut jopa suoraan aurinkotuoleillemme. Uima-allasalueella olisi ollut risteilykilojen karistamiseksi erilaisia aktiviteettejä, muun muassa lattaritansseja, mutta tällä kertaa kaipasin etukannen tuomaa rauhaa ja merimaiseman tuijottelua. Auringossa löhöilyn jälkeen siirryimme vielä illan tullen laivan takaosan Sunset-baariin ihailemaan laskevan auringon värjäämää merimaisemaa ja kilistelemään risteilylle.

Tuon meripäivän jälkeen edessä olikin peräti 6 päivää putkeen satamavierailuja, joten kun matkamme viimeinen kokonainen päivä koitti, oikein odotimme edessä olevaa meripäivää. Mutta viimeinen päivä Välimerellä valkenikin toiveistamme huolimatta sumuisena: poissa oli kaikki se aurinko ja helle, joista olin päässyt aiempina matkapäivinä nauttimaan. Ehkä oma mieleni oli yhtä harmaa kuin sää, sillä vaikka tiesin edessä olevan kuitenkin vielä kokonainen päivä laivalla ennen seuraavan päivän paluuta Barcelonaan, hiipi ajatukset välillä matkalaukun pakkaamiseen ja lähes jo kodiksi muodostuneen hytin luovuttamiseen. Illallisella istuimme matkaystäväni kanssa muistellen matkan kohokohtia, ja kuin yhteen ääneen totesimme, että olisimme voineet jatkaa matkaa vielä vaikka kuinka pitkälle – kohti seuraavia satamia ja risteilyseikkailuja, sillä tuntui, vastahan tämä matka oli alkanut.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • Susanna
  11.5.2016 at 00:19

  Kiva kokemus 🙂
  sinulle saattaisi sopia sellainen 3 kuukauden risteily tai ehkä jopa maailman ympäri risteily, oletko harkinnut? minä olin 7 päivän risteilyllä josta yksi kokonainen päivä kului laivalla ja minulle se oli vähän tylsää. Kun ei ollut niin runsaasti tekemistä. MSC laivalla jäätelö maksaa erikseen, ei kuulunut buffettiin, mutta kakkupalat kuului.

  Reply
  • Anna-Katri
   22.5.2016 at 20:00

   3 kuukautta kuulostaa kyllä jo varsin pitkältä ajalta! Voisikohan silloin jopa jo alkaa kyllästymään risteilyllä oloon? 🙂 Olin itse aiemmin 14 päivää Karibialla ja nyt siis 10 päivää, ja molemmilla matkoilla huomasin kaipaavani enemmän meripäiviä, jotta ehtisi myös nauttimaan laivan tarjonnasta. 🙂

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  12.5.2016 at 16:00

  Edellisen kommentoijan kommentin jatkoksi, tutustupa tähän! http://meriharakka.net/2015/11/22/risteily-maailman-ympari/
  Kuuntelin jokin aika sitten innostuneena pariskunnan kertomusta reissustaan, jopa niin, että tutkin niitä itsekin eläkeikäni lähestyessä, mutta sitten omalta osaltamme, maailmaa paljon kiertäneenä, totesin tarjolla olevat reitit sen verran tavanomaisiksi, että niissä olisi meille aika vähän uutta, enkä sitten, vielä ainakaan, ihan varaukseen asti innostunut. Mutta kannattaa silti tutustua aiheeseen!

  Reply
  • Anna-Katri
   22.5.2016 at 20:03

   Tiedän myös, että yksi lukijani on tänä keväänä ollut risteilemässä todella eksoottisissa paikoissa Oseanilla, ja kieltämättä alkoi mieleen hiipimään ajatus, että jos minäkin jossakin vaiheessa. Ja toisaalta, ehkä sitten kun elämässä on aikaa enemmän, voisi maapallon ympäri taittaa matkaa mukavasti risteilijällä, hektisemmän reppureissaamisen sijaan. 🙂

   Reply

Leave a Reply