Menu
Gambia / Senegal

Postikortti matkalta Senegaliin

Gambia senegalAurinkoa, meren aaltoja, valkoista rantahiekkaa ja palmupuita – oi että, tätä olen koko pimeän syksyn Suomessa kaivannut! Muutaman päivän olenkin vain pyhittänyt rantalomailulle Gambiassa, mutta onneksi myös seikkailuja lomaan mahtuu. Eilen lähdin aamuvarhaisella Gambiasta kohti Senegalin Fathalan luonnonpuistoa, ja kun istuskelin vielä hieman unenpöpperöisenä Banjulista Barraan olevan lautan kannella, huomasin Länsi-Afrikan auringonnousun laittavan horisontissa parastaan. Voikohan olla parempaa tapaa aloittaa uusi päivä kuin päästä todistamaan tällaista auringonnousua – mikä tosin ei varmasti koskaan tallennu kameraan yhtä hienona kuin livenä koettu.

Hotellin netti on täällä aivan toivottoman hidas, joten matkakuulumisia kannattaa seurata sekä Instagram-tilini (secretadalmina) että Snapchat-tilini (adalminassecret) kautta.

Follow my blog with Bloglovin

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

7 Comments

 • Rva Kepponen
  6.1.2016 at 21:15

  Hei, kirjoitatko lisää Senegalista ja Fathalan eläinpuistosta, jossa vierailit? Minua kiinnostaa kovasti se. Haluaisin viedä lapset katsomaan eläimiä vapaana, mutta varsinainen safarimatka on heille vielä liian raskas. Ovat vielä enemmän uima-allas pulikointivaiheessa, mutta päivän tai miksen yön yli retkeen varmasti riittäisi lastenkin kiinnostus. Näitkö eläimiä Fathalassa? Oliko se enemmän eläintarha kuin kansallispuistokokemus?

  Reply
  • Anna-Katri
   6.1.2016 at 21:55

   Suunnitelmissani on kirjoittaa Fathalasta ihan oma postaus tässä lähiaikoina, ja kertoa juurikin noista kysymistäsi asioista. 🙂 Mutta vastailen nyt lyhyesti tähänkin ja kysy ihmeessä lisää jos joku jää vielä askarruttamaan!
   – Fathala on erinomainen paikka aloittaa Afrikan safariseikkailut, sillä se on pinta-alaltaan pieni verrattuna esim. Tansanian ja Kenian luonnonpuistoihin. Tosin tästä johtuen myös eläinmäärä on hyvin pieni ja kaikki eläimet on aluelle tuotuja muualta.
   – Fathalassa pääsee kuitenkin näkemään eläimiä helposti, sillä välimatkat on lyhyitä ja oppaat tietävät kokemuksesta mistä päin mitkäkin eläimet yleensä löytyvät. Eläimet eivät myöskään näyttäneet vierastavan autoja, joten niitä pääsi näkemään ihan lähietäisyydeltä.
   – Fathala on ihan oikea luonnonpuisto, joten eläimet ovat siellä luonnollisessa ympäristössä vapaana, mutta toisaalta koko aluetta ympäröi aidat, joten siinä mielessä se ei ole aivan luonnollinen. Mutta ei sitä missään nimessä voi sanoa eläintarhaksi.
   – Fathalaan tehdään Gambiasta päiväretkiä, joten sen voi varmasti helposti toteuttaa myös lasten kanssa. Ainoastaan matka sinne ja takaisin oli hieman pitkä lauttasiirtymineen, joten aivan pienten lasten kanssa en välttämättä sinne lähtisi. Mutta varmasti erinomainen paikka niin aikuisille kuin lapsillekin nähdä Afrikan eläimiä luonnossa ja päästä safariauton kyytiin!

   Reply
   • Rva Kepponen
    8.1.2016 at 21:47

    Kiitos vastauksestasi!
    Sellainen kiinnostaa vielä, että kuinka paljon näit eläimiä? Lueskelin TripAdvisoria ja sen perusteella oli vaikea päätellä, että minkälaiset mahdollisuudet eläinten näkemiseen on. Osa ei ollut nähnyt sarvikuonoa eikä edes kirahveja eikä niitä elandejakaan.
    Kauanko matka hotellilta Fathalaan kesti?

    Reply
    • Anna-Katri
     8.1.2016 at 22:21

     Näin noin 5 seepran lauman, ison villisikaperheen, 3 kirahvia, 1 sarvikuonon, apinoita, antilooppeja, erilaisia lintuja… Ei siis kasapäin eläimiä kuten Keniassa ja Tansaniassa, mutta silti kuitenkin varsin hyvä saldo. Instagramista löytyy jo muutamia ottamiani kuvia:
     https://www.instagram.com/p/BASjAI9LDpZ/
     https://www.instagram.com/p/_Q6Z5hrDoy/?taken-by=secretadalmina
     Sanoisin, että mahdollisuudet eläinten näkemiseen olivat erinomaiset, mutta toki se varmasti vaihtelee päivästä toiseen.
     Matka hotellilta alkoi klo 6 ja Fathalassa olin perillä ehkä noin 3-4 tunnin päästä, sillä matka tehtiin autolla-lautalla-autolla ja aikaa kului myös rajamuodollisuuksiin. Safarilla keskti noin 1,5-2 tuntia, ja sen jälkeen oli lounas. Paluumatka oli sitten sama auto-lautta-autokyyti.
     Minulla on safarista jotain videomateriaalia olemassa, joten kunhan vain sain aikaiseksi ne editoida niin julkaisen täällä! Milloin olisitte menossa matkalle?

     Reply
     • Rva Kepponen
      8.1.2016 at 23:19

      Kiitos Anna-Katri!
      Eläinsaldosi kuulostaa todella hyvältä.
      Minä haaveilen, että pääsisimme matkaan vielä tänä talvena. Etenkin kun koko ajan tuntuu olevan Gambian matkoja tarjouksessa. Minä olisin valmis hyppäämään koneeseen any time 🙂
      Olin itse asiassa ruksinut Gambian jo ylitse potentiaalisesta lomakohdelistasta ennen kuin luin kirjoituksesi. Sitä ennen tulkintani oli, että Gambia tarjoaisi meidän perheelle rantalomaa ja yhden metsäretken katsomaan apinoita. Tarjonta ei tuntunut olennaisesti perinteistä Kanariaa paremmalta, joten turha istuttaa vilkkaita poikia yhtään ylimääräistä tuntia lentokoneessa. Mutta Fathala muutti pelin 🙂
      Todennäköisesti matka siirtyy vuoden päähän välille 12/16-02/17. Meidän viiden hengen perheestä minä olen ainoa jolla on tarvittavat pakolliset kansallisen rokotusohjelman ulkopuoliset rokotukset (hepatiitti A+keltakuume) ja minulla taas vatsakatarri muistuttelee sen verran olemassa olostaan, että pitäisi melkein käydä erikoislääkärillä keskustelemassa malarialääkityksen sopimisesta vatsan tämän hetkiseen tilaan. Jos nyt päättäisi lähteä, niin 3-4 vkoa pitäisi varata aikaa terveysasioihin. Toisaalta, jos jaksan odottaa vielä vuoden, ehdin selvittelemään kuinka voisimme saada kuljetuksen Fathalaan ja yöpyä siellä. Lodgeyö houkuttelisi kovasti vaikka kustannus viideltä on hirmuinen.

 • Anna-Katri
  13.1.2016 at 20:01

  Uskoisin, että Fathalan lähistöltä löytyy myös hieman edullisempia majoitusvaihtoehtoja, kun vähän selvittelee. Itse otin matkan Fathalaan etukäteen katsomaltani matkanjärjestäjältä: http://www.lamstours.com/
  Hän vastasi tosi nopeasti aina kaikkiin kysymyksiin, joten uskoisin, että hän pystyy myös räätälöimään lodgemajoitusta Senegaliin. Ainakin kannattaa pitää tämä mielessä kun matka tulee ajankohtaiseksi. Ja toki minultakin voi kysellä vielä mitä vain matkaan liittyvää – autan mielelläni!

  Reply
 • Rva Kepponen
  14.1.2016 at 18:53

  Kiitos 🙂

  Reply

Leave a Reply