Menu
Lifestyle

Tervetuloa seuraamaan matkaseikkailujani!

a-kKun vuonna 2013 palasin Suomeen Itä-Afrikan matkaltani, loin ensimmäisen kerran WordPressiin pohjan tulevalle matkablogilleni. Tai oikeastaan vain valitsin valmiin pohjan ja nimen blogilleni – Adalmina’s Adventures. Sen pidemmälle en blogin kehityksessä päässyt, kun arkikiireet tempaisivat mukaansa, mutta ajatuksissani tämä kulki useamman vuoden. Juuri tuo Afrikan matka oli käänteentekevä elämässäni muutenkin, mutta erityisesti huomasin matkan jälkeen haluavani kokea vastaavia seikkailuja yhä uudelleen ja yhä kaukaisemmissa maissa. Sen lisäksi aloin haaveilla matkatarinoiden tallentamisesta pölyttyneiden matkapäiväkirjojen lisäksi johonkin pysyvämpään paikkaan, jossa matkoilta ottamani sadat valokuvat pääsisivät myös esille.

Vuosi sitten päätin tarttua tuumasta toimeen ja perustin yhdessä ystäväni kanssa Take me there -matkailusivuston, jonka jälkeen nyt vuoden vaihteessa käännän hyvillä mielin uuden sivun matkablogihaaveissani ja palaan parin vuoden takaiseen lähtöajatukseeni omasta matkablogista. Vuoden viimeisen viikon työstinkin blogipohjaa yötä myöten, ja jos aiemmin blogin rakentamisessa on apuna ollut ammattilaisia, päätin hoitaa homman nyt alusta loppuun asti itse. Tässä siis lopputulos mihin tällä aikataululla ja osaamisella kykenin – pientä viilattavaa varmasti vielä löytyy, mutta sentään se tärkein eli matkajutut kuvineen olen saanut paikoilleen.

Tervetuloa siis uuteen matkablogiini Adalmina’s Adventures! 

A-KAdalmina’s Adventures on matkablogi, joka keskittyy soolomatkailijan seikkailuihin ympäri maailmaa. Matkani ovat vieneet sademetsistä surffirannoille ja syrjäkylistä suurkaupunkeihin, ja väliin on mahtunut niin huimia seikkailuja ja jännitystä tarjoavia kiertomatkoja kuin rentouttavia luksuslomia eri maissa. Vierailtuja maita on itseasiassa kertynyt listalleni jo 74, ja lisää on luvassa!

Seikkailuja jo tekemiltäni matkoilta päivitän tänne vanhojen matkapäiväkirjojeni avulla, ja luvassa on ainakin täydennystä niin Itä-Afrikan safareista, Sri Lankan ihmeistä, Galapagos-saarten ja Brasilian upeasta luonnosta, Karibian saarten helmistä kuin monista muistakin tekemistäni matkoista. Toki pääpaino blogissa on ajankohtaisten reissufiiliksien jakaminen, kunhan vain taas matkalle suuntaan. Tämä vuosi tuleekin olemaan osaltani aivan huikea matkailuvuosi, joten luvassa on monia kerran elämässä -juttuja! Kertoilen näistä varmasti tarkemmin tässä kevään mittaan, kun vain saan kaikki palaset loksahtelemaan paikoilleen.

A-KJos teillä tulee mitä mieleen mitä tahansa kysyttävää tai kommentoitavaa niin matkoista kuin blogin toimivuudesta, niin otan äärettömän mielelläni kaiken palautteen vastaan ja parhaani mukaan vastailen kysymyksiinne. Parasta matkablogissa onkin ehdottomasti keskustelut muiden matkailijoiden kanssa – mikä onkaan sen parempaa kuin jakaa kokemuksia ja matkahaaveita puolin ja toisin!

quote 5

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

15 Comments

 • Maarit
  4.1.2016 at 21:02

  Onnea uuteen blogiin! Kauniilta näyttää. 🙂 Samaa verta selvästi kuin vanhassa yhteisblogissa.

  Reply
  • Anna-Katri
   4.1.2016 at 21:54

   Kiitos Maarit ja kiva, että löysit tänne! 🙂

   Reply
 • NannaK
  4.1.2016 at 21:51

  Moikka ja kiva tämä uusi blogi! Selkeä ja värikäs pohja 🙂 huomasin googletellessani että olet käynyt myös Karibian risteilyllä mutta valitettavasti ainakin se info-postaus oli jo poistunut blogistasi. Olisiko sitä missään vielä saatavilla? Olis kiva lukea se, oma reissu kun häämöttää kuukauden päässä 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   4.1.2016 at 21:56

   Moikka, kiva kuulla, että tällainen värikkäämpi ote on mieleen. 🙂 Ja itseasiassa aivan kuin olisit lukenut ajatukseni, nimittäin viikonloppuna jo siirsin vanhat Karibia-valokuvat koneelleni ja tarkoitus olisi siitä tehdä matkajuttu tulevana viikonloppuna. Eli kannattaa tulla loppuviikosta kurkistamaan uudelleen ja toki saa jo etukäteenkin kysymyksiä esittää, niin voin niihin vastauksia koota postausta varten. Sinulla tulee olemaan kyllä varmasti olemaan mahtava matka Karibialla – ihan alkaa itsekin tehdä mieli takaisin sinne lämpöön!

   Reply
   • NannaK
    7.1.2016 at 21:46

    Jes!! Tätä postausta odotetaan ehdottomasti! Tällä hetkellä eniten kiinnostaa että miten kohteista saa eniten irti, niissä kun ollaan kuitenkin aina vain muutama tunti. Toki olen netistä googlsnnut retkiä ja myös laivayhtiö järjestää retkiä mutta noh..ne vaikuttavat olevan vähän sellaisia turistirysiin viittaavia. Ite tykkään ottaa tyyliin taxin ja painaa sillä menemään kauas pois 😀 meillä on kohdesatamina mm. Freeport, Ocho Rios ja Meksiko. Kävitkö sä näissä missään? Ottaisin kaikki vinkit vastaan millä lomasta saisi eniten irti ja näkisi sitä aitoutta, sitäkin siellä nimittäin varmasti on!!

    Reply
 • Heidi
  4.1.2016 at 23:50

  Onnea uudelle blogille, hyvältä näyttää! ? Mielenkiinnolla luen juttujasi, ja nyt on itsellänikin ensimmäinen varsinainen soolomatka suunnitteilla ensi kesälle, jollei nyt muutamaa työmatkaan yhdistettyä kaupunkioleskelua lasketa mukaan.

  Reply
  • Anna-Katri
   6.1.2016 at 21:39

   Suosittelen kyllä yksinmatkailua niin lämpimästi kaikille! Yksinmatkaillessa pääsee ensinnäkin tutustumaan matkakohteeseen oman maun mukaan, mutta sen lisäksi on jotenkin avoimempi kaikelle ja toisaalta myös oppii itsestään hurjasti lisää, kun viettää aikaa itsensä kanssa. 🙂
   Oletko jo päättänyt minne matkasi kesällä viekään? Ja jos tulee mitä tahansa kysymyksiä mieleen, niin huikkaa vain tännepäin – mielelläni autan, jos vain

   Reply
   • Heidi
    9.1.2016 at 21:03

    Kesäkuun lopulla on tarkoitus lähteä Manchesteriin, Blackpooliin ja jatkaa lautalla Liverpoolista Isle of Manille. Mikäli aikataulutus onnistuu niin jatkan vielä Isle of Manilta Belfastiin, lautalla jälleen. Olen kyllä aivan täpinöissäni tästä reissusta, ja vaikka sitä ennen onkin luvassa muutama muukin matka Euroopassa eri kokoonpanoilla, niin tätä tulee fiilisteltyä eniten. Ehkä juuri siksi kun aion ensimmäistä kertaa tehdä koko reissun alusta loppuun yksin. Sinun blogisi on kyllä ollut varmasti suurin inspiraatio lähteä yksin liikenteeseen. Yksin matkustaminen on ollut jollain tasolla mielessäni, mutta sinun juttujasi ja reissutarinoita lukiessani olen huomannut että se on tosiaan ihan mahdollista enkä ole aivan hullu sellaisia suunnitellessani 🙂

    Reply
    • Anna-Katri
     13.1.2016 at 20:06

     Oi, aivan mahtava kuulla, että olen onnistunut inspiroimaan muitakin lähtemään rohkeasti yksin matkalle! Reissusuunnitelmasi kuulostavat kivoilta – siinä pääseekin näkemään maata ihan eri tavalla kun vähän reissaa kohteesta toiseen. Ja mitä yksinmatkailuun tulee, niin muistan kyllä itse silloin aikanaan ensimmäisille matkoilleni lähtiessäni arastelleeni yksinmatkailua aikalailla, mutta nyt jälkikäteen voin heittämällä sanoa sen olleen hienointa mitä olen tehnyt!
     Ihanaa matkasuunnittelua sinne! Jään innolla odottelemaan matkakuulumisiasi!

     Reply
 • Tsemppiä uuden blogin kanssa. Kovin on tuttuja matkakohteita sulla ja tapa matkustaa taitaa sopia myös niin sanottuun #seikkailijattaret -teemaan ;).

  Reply
  • Anna-Katri
   6.1.2016 at 21:40

   Kiitos paljon Laura! Sinun blogia ja varsinkin insta-kuvia on tullut ahkerasti seurattua eli terveiset vain sinne toiselle seikkailijattarelle! 🙂

   Reply
 • Inka
  5.1.2016 at 08:28

  Huippu juttu, onnea uudelle blogille ja kylläpä täällä näyttääkin kivalta. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   6.1.2016 at 21:41

   Kiitos paljon – ja mukava kuulla, että tämän aherruksen jälkeen sivun ulkoasu miellyttää muitakin kuin itseäni vaikka viilailtavaa vielä olisikin… 🙂

   Reply
 • Liia
  5.1.2016 at 11:54

  Onnea uudelle blogille! Sivut näyttävät ihanan raikkailta. Jään innolla seuraamaan tulevia seikkailujasi! 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   6.1.2016 at 21:42

   Kiitos! Ja sanotaan niin, että seikkailuja on varmasti tänä vuonna luvassa ja aivan mahtavaa, että nyt saan kaikki matkatarinani tallennettua tänne oman matkablogin puolelle. 🙂

   Reply

Leave a Reply