Menu
Matkavinkit

Tyylikkäänä lennolle – mukavuudesta tinkimättä

* Sisältää mainoslinkkejä

Terveiset Hong Kongin lentokentältä! Olen juuri palaamassa takaisin Suomeen Macaon reissulta, ja nyt odottelen täällä reilun 10 tunnin paluulentoa Finnairin siivin alkavaksi. Takana on tänäänkin ollut täysi päivä Macaossa kierrellen, joten tänne kentälle päästessäni oli ensimmäisenä ajatuksenani vain päästä suihkuun ja vaihtamaan päälle mukavat lentovaatteet ennen yölentoa.

Näiden reissuvuosien jälkeen minulle on vakiintunut lennoille yksi suosikkiasu – ja se näkyy näissä Helsingistä Macaoon lähtiessä napatuissa kuvissa. Jalassa on hengittävät ja pehmeät joogatrikoot ja päällä mustan löysän t-paidan lisäksi lämmikkeenä mukava collegepaita. Lisäksi jalkaan tennarit, joilla pystyy kävelemään pidempiäkin pätkiä ja jotka on helppo sujauttaa lentokoneessa takaisin jalkaan tilanteen niin vaatiessa. Enkä taida ikinä matkustaa ilman luottohuiviani – muhkean lämpöistä huivia, joka on sen verran iso, että sitä voi käyttää tarvittaessa myös peittona. Käsimatkatavarat pakkaan usein reppuun, jonka lisäksi olalla keikkuu pienempi käsilaukku. Siinä passi, kännykkä ja muut tarpeelliset pikkutavarat ovat aina heti käden ulottuvilla.

Ja kuten kuvista näkyy, on matka-asuni usein aika mustan puhuva. Useimmiten ihan käytännön syistä. Mustat vaatteet nimittäin näyttävät päällä suhteellisen siistiltä vähän ryppyyntyneinäkin, eikä niissä pienet kahvitahrat lennon jälkeen näy niin suoraan kuin vaaleammissa vaatteissa. Kaiken lisäksi mustat vaatteet estävät häiritsevien heijastumien synnyn lentokoneen ruudulle, toisin kuin vaikkapa kuviolliset tai vaaleat asut. Toki reissulookissani välillä näkyy myös muitakin värejä, kuten harmaata, valkoista ja vaaleanpunaista, mutta ne ovat useimmiten pienempinä yksityiskohtina piristämässä asua.

Tässä vielä pientä inspiraatiokollaasia mukavasta mutta silti niin tyylikkäästä lentoasusta – tarpeellisia asusteita unohtamatta:

1. Sense of Karma Yoga Hoodie 2. Adidas collegepusero 3. Ellos Sport collegetakki 4. Kari Traa Crew-collegepusero 5. SKINS treenitrikoot 6. Sense of Karma joogatrikoot 7. Vero Moda Sasha teepaita 8. Ellos Collection Agnes-pusero 9. Ellos Sport Anna-treenipusero 10. Áhkká kevytuntuvatakki 11. Vagabond Barcelona-reppu 12. Dagmar olkalaukku 13. Day Gwyneth weekend-laukku 14. Puma Hybrid juoksukengät 15. Puma NRGY Star Femme juoksukengät 16. Stylein kaulaliina Helsinki 17. Vero Moda Natalie-huivi 18. Sony langattomat kuulokkeet 19. Champion headset over-ear bluetooth kuulokkeet 20. Dagmar iPhonen kuoret 21. Vagabond Hong Kong -olkalaukku 22. American Tourister Jetglam Spinner 55 23. American Tourister Jetglam Spinner 77 24. Airbox Trolley Black 55 25. Airbox Trolley Rose 65

Matkatavaroiden osalta voisinkin seuraavaksi esitellä tarkemmin, mitä pakkaankaan mukaan käsimatkatavaroihin varsinkin pidemmille lennoille.

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

2 Comments

 • Aava
  14.11.2019 at 14:49

  Käytätkö koskaan pidemmillä lennoilla tukisukkia? 🙂 muuten itsekin lentäisin trikoissa, mutta näyttävät hassuilta tukisukkien päällä 😀

  Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  16.11.2019 at 04:33

  Oletko mahdollisesti testannut tuon linkkaamasi huivin (16.)
  Pitäisi päivittää matkahuivi/huopa ja katsoin tuota jo jossain vaiheessa sopivaa etsiessäni, mutta näin miettimään, että tarkoittaako villan osuus siinä sitä, että se vähänkin kosteammassa muuttuu ikävän pisteliääksi. Tietysti tuolta voisi vaan tilatakin ja päättää vasta tuotteen nähtyään, että toimisikohan tuo.

  Reply

Leave a Reply