Menu
Maailmanympärimatka / Malawi

Rentoutumista Malawi-järven rannalla

Safaripäivien ja kuuman kuivien maisemien jälkeen tuntui taivaalliselta päästä vehreämpiin maisemiin Malawin puolelle. Ison Malawi-järven rannalla tuntui siltä kuin olisi ollut meren äärellä, niin iso järvi kyseessä on, vieläpä upeilla hiekkarannoilla varustettuna.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme Malawi-järven rannalla oli Kande Beach, jossa telttaleirielämän pystyi muutamalla kympillä vaihtamaan viihtyisiin beach bungaloweihin – kyllä kiitos! Kande Beachillä pysähdyimme kokonaiseksi kahdeksi yöksi, joten päiviin saattoi mahduttaa mitä tahansa tekemistä itse keksikään. Omalla kohdallani päivät koostuivat tosin lähinnä vain rentoutumisesta ja rantaelämästä, sillä viihtyisältä rannalta ei tehnyt mieli poistua ollenkaan. Tosin päivän polttavaa aurinkoa oli pakko paeta suojaisten rantakatosten alle loikoilemaan, mutta taas auringon laskiessa saattoi suunnata takaisin rantaviivalle katselemaan auringonlaskua. Illan pimetessä rantahietikolle kerääntyi erilaisten matkailijoiden omia pieniä porukoita katselemaan iltajuhlien välissä järven yllä säkenöivää tähtitaivasta. Taisinpa nähdä myös muutaman tähdenlennon hietikolla makoillessani ja taivasta oikein tarkasti tihrustaessani!

Rantaelämän leppoisan rauhalliseen tunnelmaan oman mausteensa antoi lähialueen eläväisen kylän ystävälliset asukkaat, jotka kutsuivat matkaseurueemme yhtenä iltana vierailulle kyläänsä. Kylän keskusaukiolle oli levitetty kaislamatto, jonka päälle istahdimme nauttimaan kotitekoista illallista. Kylän lapset olivat harjoitelleet tanssi- ja lauluesityksiä, ja välillä myös me matkalaiset pääsimme mukaan malawilaisten rytmien pyörteisiin.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply