Menu
Hollanti

Terveiset Amsterdamista

Oioi, tätä olinkin jo kovin. Nimittäin alkavaa joululomaa ja matkaa! Saavuin lauantai-iltana myöhään Amsterdamiin, ja koska jatkolento Marrakechiin lähti vasta seuraavana päivänä, oli minun lähes pakko yöpyä Amsterdamissa. Alunperin lentoja varatessani olin ajatellut nappaavani kivan hotellin keskeiseltä paikalta keskustakanaalien varrelta ja näkeväni Amsterdamissa asuvaa ystävääni ainakin aamiasbrunssin merkeissä ennen lennon lähtöä. Mutta kun yritin paikallistaa sopivaa hotellia, oli moni paikka jo täyteen bookattu ja hinnat vähintäänkin pilvissä. Hostelleissa taas oli mystinen rajoite, että viikonloppuisin pitäisi bookata majoitus vähintään kahdeksi yöksi. Höööh! Joten ei auttanut muu kuin napata hotelli lentokentän läheltä, ja toisaalta laskelmoin, että se olisi varmasti käytännöllisinkin ratkaisu myöhään perillä olevan iltalentoni puitteissa. Puhumattakaan edullisesta hinnasta.

Olin ajatellut, että lentokenttähotellit ovat sitä samaa kuin missä tahansa muuallakin maailmassa. Ihan semikunnollisia, perusmukaavuuksilla varustettuja, joissa kyllä yönsä mukavasti viettää, mutta eivät ne mitään sen suurempaa inspiraatiota tarjoa. Mutta toisin kävin. Kun saavuin lauantai-iltana Tulip Inn Amsterdam Airport -hotelliin*, oli jo hotellin aulassa vastassa vehreitä palmupuita ja valtoimenaan viherseinää. Pieni huoneeni oli tapetoitu trooppisilla linnuilla ja minne tahansa hotellissa katsoikaan, oli vastassa viimeisen päälle mietittyjä yksityiskohtia. Puhumattakaan hotellin ravintolasta, joka oli suoraan kuin jostakin sisustuslehtien viimeistä trendiä edustavilta palstoilta, niin upea tummanpuhuva sisustus vihreine ja kultaisine yksityiskohtineen oli. Saisinko tällaisen kotiinikin, kiitos?!

Mutta ei ne yllärit siihen loppuneet. Kun aamulla varovaisesti raotin hotellihuoneeni verhoja, tervehti minua ikkunan takaa juuri horisontista ylös lipuva aurinko! Olin niin innoissani, että hyvä että maltoin huoneestani aamiaiselle edes lähteäkään. Lopulta kävikin niin, että kaavailemani pikkupiipahdus Amsterdamin keskustassa ennen jatkolentoa jäi tekemättä, kun viihtyisä hotelli aamaispöytineen vei voiton. Ja miksipä sitä loman ensimmäisenä päivänä turhaan hötkyilemään. Nyt sain nauttia hotellista kirjaimellisesti koko rahan edestä viimeiseen check-out-aikaan saakka, ja sen jälkeen köröttelin shuttle-bussilla suoraan lentokentälle. Jos siis joskus olet Amsterdamissa lentojen välillä hotellia vailla, voin lämpimästi suositella tätä paikkaa!

* Sisältää mainoslinkin.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

3 Comments

 • Pirkko / Meriharakka
  27.12.2017 at 10:31

  Täytyypä pitää mielessä, sillä huhtikuulle on varattuna lennot Amsterdamiin, josta teemme sitten retkiä vähän muuallekin ja ajatuksissa oli palata viimeiseksi yöksi sitten lentokenttähotelliin, josta pääsee kiireettömästi paluulennolle. Tosin yleensä valitsemme lentokenttähotellin kaavalla lähin ja halvin, eli ensin haemme edullista, mutta kuitenkin sellaista, joka on kohtuulähellä ja josta on yhteydet terminaaliin. Muut arvot jätämme yhden yön yöpymisessä vähemmälle, jopa aamiaisen, sillä kentällä on sitten (jos kyse on lähdöstä) kuitenkin aikaa syödä.
  Lentokenttähotelleja käytämme myös melkein aina silloin kun vuokraamme auton, sillä emme halua lähteä oudossa ympäristössä ajamaan illan yleensä jo pimetessä saapuessamme.

  Reply
  • Anna-Katri
   28.12.2017 at 13:53

   Tämä oli kyllä todellinen löytö, tuolla olisi mielellään viettänyt vähän pidemmänkin ajan. 🙂

   Reply

Leave a Reply