Menu
Helsinki

Vinkit Helsinkiin haussa – jaa omasi!

Ystäväni New Yorkista on tulossa jo ensiviikolla Suomeen ja minä saan kunnian toimia ystävän roolin lisäksi myös matkaoppaana! Hän on nimittäin tulossa ei pelkästään Helsinkiin vaan myös Pohjoismaihin ensimmäistä kertaa, joten tässä olenkin nyt kuumeisesti yrittänyt miettiä, mitä Helsingistä hänelle näyttäisinkään. Mutta koska olen ollut maailmalla viimeiset 10 kuukautta, niin tuntuu, että olen ihan pihalla kaikesta siitä, mitä Helsingissä ehdottomasti pitäisi nähdä niiden perusnähtävyyksien lisäksi. Entä mitä ihmettä täällä voikaan tehdä kesäviikonloppuna (oi toivon todella, että olisi hyvä sää)? Vaikuttaa nimittäin siltä, että jo vuodessa Helsinkiin on putkahdellut niin uusia kiinnostavia ravintoloita ja kahviloita kuin jopa kiinnostavia kokonaisia kortteleita tai alueita. Puhumattakaan kaikista tapahtumista, joita näyttää olevan ei pelkästään viikonloppuisin vaan myös arki-iltaisin. On ulkoilmaleffaa, korttelimarkkinoita, pop up -tapahtumia, cooleja bileitä, hipster-kokoontumisia…

Mutta mitä ihmettä näyttää ulkomaalaiselle ystävälle parin päivän aikana?! Toki perinteinen tuomiokirkko vanhoine kortteleineen, kauppatorin leppoisa meno ja kauppahallin pohjoismaiset herkkukojut on ehdottomasti esiteltävä, lisäksi rantaravintolat Löyly, Allas Sea Pool, Hernesaaren ranta ja Mattolaituri ovat varmasti käymisen arvoisia (kun vain sitten osaisi valita juuri sen oikean juuri sille illalle). Ehkä lisäksi picnic Suomenlinnassa säävarauksella tai pizzalounas Skifferissä tai molemmat jos aika riittää. Josko menisi myös drinkeille Tornin baariin ihailemaan näköaloja… Mutta mitä muuta?! Help!

Joten hoi te kaikki siellä – jakakaa vinkkejänne Helsinkiin!!! Mitä tehdä, nähdä, kokea?! Missä syödä? Missä käydä drinkeillä? Onko Helsingissä silloin jotain supereita tapahtumia, joihin ehdottomasti kannattaisi osallistua? Haluan tarjota ystävälleni unohtumattoman loman ja toisaalta samalla päästä itsekin nauttimaan Helsingistä uusin silmin matkani jälkeen heittäytymällä turistimoodiin. 🙂

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

34 Comments

 • Sini / Sini matkakuumeessa
  19.8.2017 at 20:35

  Art goes kapakka kestää ens lauantaihin ja siellä on vähän kaikenlaista ohjelmaa http://www.artgoeskapakka.fi

  Reply
  • Anna-Katri
   20.8.2017 at 12:10

   Kiitos, tämähän oli loistava vinkki, veikkaan nimittäin että ystäväni pitäisi juuri tällaisesta ohjelmasta!

   Reply
 • Sini / Sini matkakuumeessa
  19.8.2017 at 20:40

  Niin ja kannattaa katsastaa myös Helsingin musatarjonta sivulta keikat.fi jos siellä ois jotain teitä kiinnostavaa…

  Reply
  • Anna-Katri
   20.8.2017 at 12:10

   Kiitos vinkistä, täytyykin kurkata! 🙂

   Reply
 • Santra
  20.8.2017 at 04:05

  No hei Seurasaari. Luonto on iso osa Suomea ja sitä minä näyttäisin muualta tulevalle ?

  Reply
  • Anna-Katri
   20.8.2017 at 12:08

   Joo Seurasaari voisi olla myös hyvä vaihtoehto näyttää vähän erilainen pala Helsinkiä ja Suomen luontoa! Kiitos vinkistä!

   Reply
 • Annamari
  20.8.2017 at 09:22

  Me käytiin mun ystävän kanssa Linnanmäellä Panoramassa (ilmainen näköalalaite) ja Linnanmäki on varmasti sympaattinen monen ulkomaalaisen mielestä 🙂 siitä pyöräilimme sinisen huvilan kahvilaan jäätetelölle.

  Reply
  • Anna-Katri
   20.8.2017 at 12:07

   Totta, Linnanmäki voisi olla myös hauska vaihtoehto! Jotenkin sitä itse on vähän sokaistunut Helsingin näille perinteisille nähtävyyksille, ja enemmän mielessä pyörii mitä kaikkea uutta täällä olisikaan tarjolla.

   Reply
 • Rosa
  20.8.2017 at 09:40

  Illallisristeily Helsingin edustalla on hyvällä säällä hieno elämys. Valitsisin itään päin ajelevan laivan, siellä on upeita saaria.

  Reply
  • Anna-Katri
   20.8.2017 at 12:04

   Oi tämä olisi varmasti myös hieno, samalla pääsisi näkemään kauniita merimaisemia illallisen lomassa! Kiitos vinkistä!

   Reply
 • U
  20.8.2017 at 11:53

  Kahvit Regatalla, suppailua Töölönlahdella, luontoretki Pihlajasaareen, Vallisaareen, Seurasaareen tai Vanhankaupunginlahdelle, baarikierros Kalliossa, Alepa-pyöräilyä ympäri kantakaupunkia, melontaa Rastilassa, ulkoilmaleffa Engelissä tai Mattolaiturilla. Stellan blogissa oli juuri hyviä Helsinki-vinkkejä, kannattaa tsekata!

  Reply
  • Anna-Katri
   20.8.2017 at 12:04

   Kiitos vinkeistä! Tuo ulkoilmaleffa on myös itseltäni testaamatta ja Alepan pyörät voisi tosiaan napata niin matkanteko sujuisi keskustassa vikkelämmin nähtävyydeltä toiselle. Pitääkin käydä tsekkaamassa, mitä vinkkejä Stella onkaan jakanut. 🙂

   Reply
 • Teija / Lähdetään Taas
  20.8.2017 at 14:44

  Lonnan sauna on mieletön! Samalla lauttalipulla pääsee käymään myös Suomenlinnassa ja Vallisaaressa. Hyviä cocktaileja saa ainakin Brondasta ja Hotelli F6:n Runarista. Levain Bakery Eatery on ihana aamiaiselle tai viinilasillisille – tai sekä että 😉 Uusimmista ravintolatulokkaista Chapter on kokeilemisen arvoinen.

  Reply
  • Anna-Katri
   3.9.2017 at 15:51

   Häpeillen myönnän etten ole koskaan Lonnassa vielä käynyt. 😀 Kiitos vinkeistä, näistä riittää ideoita pitkälle syksyyn ihan itsellenikin. 🙂

   Reply
 • Nicola
  20.8.2017 at 18:04

  Luonnontieteellinen museo ja Korkeasaari tuli nyt itselläni mieleen, johon itse veisin. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   3.9.2017 at 15:49

   Nämä olisi kyllä myös hauskoja kohteita! 🙂

   Reply
 • Heli / Heli voyage
  20.8.2017 at 19:07

  Clarion Sky Room Jätkäsaaressa voisi olla myös varteenotettava vaihtoehto perinteikkäälle Tornin Ateljee baarille (varsinkin jos sää on vähän huonompi…)
  Ja Katajanokan Kanavarannassa on kivoja ravintoloita ja baareja ja kiva tunnelma.

  Reply
  • Anna-Katri
   3.9.2017 at 15:49

   Tuolla en olekaan vielä käynyt joten pitäisi käydä pikemmiten testaamassa! Ja Kanavarantaa suositteli myös yksi ystäväni, joten siellä tulikin piipahdettua. 🙂

   Reply
 • An
  21.8.2017 at 13:02

  Kävin ensimmäistä kertaa Vallisaaressa eilen, ja oli kyllä upea. Mahtava luonto ja sodanaikaiset tykkipatterit ym. tuntuvat kiinnostavan paljon jenkkejä.. Vallisaareen on myös avattu pieni ravintola- kahvila- ja baarikontti ja isolla terdellä oli kiva istuskella ja nauttia luonnosta ja hyvästä viinistä 😉

  Reply
  • Anna-Katri
   3.9.2017 at 15:47

   Tuo paikka kuulostaa kyllä kiinnostavalta, kiitos vinkistä!

   Reply
 • Iina
  21.8.2017 at 20:55

  Kotiharjun Sauna! Toki esim. Löylyn saunatkin on varmaan hienoja ja kuvastaa tätä saunahullua kansaa, mutta noin 100 vuotta palvellut Kotiharju on autenttisempi. Jos kaverisi on todellinen seikkailija, vie hänet Sompasaunaan (random experience)! Sen lisäksi tarjoisin vierailleni ruisleipää, Fazerin suklaata, karjalanpiirakoita, korvapuusteja ja esim. lohikeittoa. Ja kesämökkivierailua suomalaisempaa asiaa en keksi. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   3.9.2017 at 15:45

   Saunailut piti tällä kertaa ajanpuutteen vuoksi jättää pois, mutta ehdottomasti kyllä olisi ollut ulkomaalaiselle kokemus! Suomalaisia herkkuja oli ehdottomasti päästävä maistatuttamaan ystävälleni, onneksi hän piti monista niistä. 🙂

   Reply
 • Iina
  21.8.2017 at 20:58

  Lisäyksenä edelliseen, salmiakkimaistelu on must!

  Reply
  • Anna-Katri
   3.9.2017 at 15:43

   Oo, tämä vinkki melkein unohtui mutta tarjosin sitten ystävälleni salmarisnapsit karkkien puutteessa. 😀

   Reply
 • Lora
  22.8.2017 at 07:41

  Tässä on pari helmipaikkaa vinkkinä…
  Levain kahvilabakery (http://www.levain.fi/) toimii niin breku-, lounas, -kuin dinneripaikkana. Portugalilainen leivos Pasteis de Nata on suussasulava herkku, kannattaa testata on herkuttelija. Paikalla on myös kadun varrella kiva pikkuterassi, aurinkoisena aamuna ihana paikka startata päivä.
  Holiday bar on kiva terassi mutta jos haluaa johonkin vähän rauhallisempaan niin kannattaa kokeilla vaikka El Fant kahvila/viinibaaria. Paikalla on viihtyisät sisätilat ja kiva sisäpihanterassi. Brunssipaikkana myös loistava.
  Töölöntorin itsepalvelukirppis-popupkauppa-kahvila kombo Relovessa voi tehdä kirppislöytöjä tai istahtaa kahvittelemaan (http://www.relove.fi/).
  Baanan päädyssä oleva konttikahvila Cargo Coffee tarjoaa aamusta iltaan kaikkea hyvää. Yläkerrasta löytyy kiva kattoterassikin.
  Taideterassilta on kauniit näkymät Töölönlahdelle – se löytyy Sinisen Hyvilan kahvilan naapurista.
  Löylyssä järjestetään vielä tällä viikilla to ja la-aamuna aamujoogaa terassilla (https://www.varaaheti.fi/ofhappinessx40/fi/of_happiness_x_40/classes) ohjaaja Mesimarja on todella sydämellinen ja maisemat upeita. Halutessaan voi myös käydä saunomassa joogan jälkeen. Me kävimme kesällä ystäväni kanssa tällä joogatunnilla ja sen jälkeen nautimme Levainissa brekun. Ihan täydellistä!
  Lonna on kiva paikka mini saarivisiitille. Aurinkoisella säällä voi istahtaa ravintolan terassille tai vaikkapa ihastelemaan oman kuplivan kera auringonlaskua toiselle puolelle saarta kallioille.
  Illalla riittää valinnanvaraa esim. GLiveLab tarjoaa letkeää menoa Roban suunnalla (https://www.glivelab.fi/) , Kesäkino Engel (http://kinoengel.fi/fi/kesakino) taas tunnelmallista fiilistä Engelin sisäpihalla. Lasillinen viiniä ja hyvä elokuva, what else do you need on a summer eve?! Sadekelillä voi suunnata Kallion Rivieraan (https://www.rivierakallio.fi/) josta löytyy niin kiva pieni baari kuin korttelikinon pehmeät penkit kera viinilasillisen. Elfant on myös tunnelmallinen viinibaari ja siellä on hyvä viikonloppubrunssi, suosittelen.
  Aamulenkki luonnossa ovat varmasti myös antoisia ja freesi aloitus aamulle.
  Nyt tulevana to:na on taiteiden yö joten sekin paljon ohjelmaa mm. Designmuseossa, Oopperan edustalla ja Salainen puutarha on tämän vuoden grande juttu. Tuo puutarha on avoinna yleisölle vielä pe:na.
  Mukavaa Helsinki visiittiä ystävällesi!

  Reply
  • Anna-Katri
   3.9.2017 at 15:37

   Kiitos näistä vinkeistä, aivan mahtavia! Palaan näihin varmasti vielä ihan Helsingissä asuvien ystävienikin kanssa. 🙂

   Reply
 • Stacy
  23.8.2017 at 08:48

  Tietysti se riippuu siitä, mikä ystäväsi kiinnostuksen kohde on, mutta kehottaisin Helsingissä etsiytymään mahdollisimman merelliseen ympäristöön, koska kaupunki on paras mereltä. Toinen, mikä olisi ehkä aika eksoottista, olisi lähteä Sipoonkorpeen sienestämään.

  Reply
  • Anna-Katri
   3.9.2017 at 15:35

   Joo meri on kyllä ihan ykkönen Helsingissä! Ja juuri ystävälleni sanoin, että jos hän olisi täällä vähänkään kauemmin niin ehdottomasti olisi pitänyt lähteä myös landelle. 🙂

   Reply
 • Meri / Syö Matkusta Rakasta
  24.8.2017 at 12:01

  Suppaus tai melonta vois olla hauskaa! Cafe Regatta hyvällä säällä on hurmaava, joskin tarjottavat siellä mielestäni aika keskitasoa… Kallion korttelit, Hakiksen kauppahalli, Ullanlinna katuineen. Mutta älkää eksykö Sibelius-monumentille. 😀 Tylsin “nähtävyys” ikinä!

  Reply
  • Anna-Katri
   3.9.2017 at 13:35

   Nämä laitoinkin listalle, kiitos niistä! Vaikkakaan kyseisenä viikonloppuna ei kyllä sää suosinut ulkoiluun… 😀

   Reply
 • Susanna
  25.8.2017 at 22:36

  Eläimistä pitäville kissakahvila? museoita on paljon ja jos on sateista niissä voi viettää aikaa, allas sea pool ilmeisesti allas on lämmitetty

  Reply
  • Anna-Katri
   3.9.2017 at 13:18

   Joo tuota ehdotinkin ystävälleni, mutta selvisi että ystäväni on allerginen. Höh!

   Reply
 • Martta / Martan Matkassa
  25.8.2017 at 23:40

  En tiedä että onko tuo ensimmäinen kuva juuri sieltä mitä ajattelin ehdottaa eli Tornin terassia, se on ihan must, aperolle tai muuten vaan kuplivalle. Muita suosikkejani on Töölönlahden rantakierros, 3 ratikkakierros, Hietsun kirppari, kauppahalli 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   3.9.2017 at 13:18

   Kiitos näistä! Monta tulikin toteutettua vinkeistäsi! 🙂

   Reply

Leave a Reply