Menu
#YearInClarion / Helsinki

Koiran kanssa hotellissa – 5 vinkkiä

Kaupallinen yhteistyö: Clarion Hotel

Koiran kanssa hotellissa olemiseen ja matkailuun ylipäätään olen päässyt tänä vuonna tutustumaan koirakaverini Saskian kanssa, joka nuoresta iästä (9 kk) huolimatta on jo suhteellisen kokenut reissaaja ja hotellivieras. Kesällä reissasimme omalla autolla ympäri Suomea majoittuen erilaisissa majapaikoissa ja nyt syksyn tullen #YearInClarion kampanjan jatkuessa osaltani Saskia muutti mukanani Clarion Helsinki Jätkäsaaren hotelliin. Näiden hotelliöiden turvin uskallan sanoa Saskian olevan helposti uusiin paikkoihin mukautuva utelias pikkureissaaja, jolle reissussa ollessa tärkeintä on, että saa olla mahdollisimman paljon mukana kaikessa.

Onneksi olen Saskiaa pennusta asti totuttanut uusiin paikkoihin ja ihmisiin sekä erilaisiin tilanteisiin, joten koirulin elämä ei ole näyttänyt reissaamisesta ja paikan vaihdoksista järkkyvän ja nyt kokemuksen kautta en enää itsekään stressaa niin paljoa koiran mukana oloa – on kyseessä sitten hotellissa majoittuminen tai vaikka illallisravintolaan suuntaaminen. Toki koiran kanssa reissatessa ja hotellielämää viettäessä tulee etukäteen huomioida erilaisia asioita kuin itsekseen matkustaessa. Listailinkin tähän postaukseen omia huomioitani koiran kanssa hotellissa olemiseen ja matkailuun:

1. Valitse lemmikkiystävällinen hotelli

Koiran hankinnan myötä minulle tuli pienenä yllätyksenä, etteivät suinkaan kaikki majapaikat toivota lemmikkejä tervetulleeksi. Osalla saattaa olla täysikielto karvaturreille ja osalla varattuna vain muutama huone lemmikin kanssa reissaaville (jotka saattavat olla täyteen bookattuina jo paljon aikaisemmin). Onneksi kuitenkin yhä enemmän alkaa löytyä myös niitä majapaikkoja, jotka ottavat lemmikit sydämellisesti vastaan. Yksi tällainen paikka on ehdottomasti Clarion-ketjun hotellit Clarion Hotel Helsinki Jätkäsaaressa Helsingin keskustan tuntumassa ja Clarion Hotel Aviapolis rauhallisella alueella lentokentän vieressä Vantaalla. Molemmat hotellit toivottavat lemmikit tervetulleiksi ympäri vuoden, mutta varausta tehdessä lemmikki tulee tottakai mainita, jotta hotelli voi varata lemmikkiystävällisen huoneen ja pienen tervetuliaisyllätyksen karvakuonolle.

Majapaikat veloittavat lemmikistä yleensä pienen lisämaksun, joka oman kokemukseni mukaan on n. 20 eurosta jopa 50 euroon yöltä per lemmikki. Clarion hotelleissa lemmikki maksaa normaalisti 25 € per yö ja Clarion Aviapoliksen Doggy Weekend -kampanjassa peräti kaksi koiraa majoittuu ilmaiseksi koko viikonlopun.

2. Huomioi ulkoilutusmahdollisuudet

Jos koirasi ei ole tottunut kaupungin keskustassa ulkoilija, kannattaa hotellia varatessa huomioida, että lähistöltä löytyy koiralle tuttuja ulkoilupaikkoja. Usein pienenkin puistoalueen läheisyys on koirien mieleen, kun asfaltin sijaan tassujen alle saa hiekkaa ja nurmikkoa sekä toki pääsee nuuhkimaan uusia hajuja. Helsingin keskustassa koiraa ulkoiluttaessa kannattaa myös huomioida pyöräilijät, sillä niitä tuntuu olevan koko ajan kaikkialla, ja varsinkin herkkää koiraa voi säikäyttää ohi kovaa vauhtia suhahtelevat pyörät. Oma koirani lenkkeilee mielellään ihmisten ilmoilla uusilla kadunkulmilla, mutta arvostaa tarpeiden tekoon rauhallisia paikkoja, ja matkaillessa minun vastuulla on taata koiralleni tällainen ympäristö.

Clarion Hotel Jätkäsaaren ympäristössä suosikkipaikkojamme ovat hotellin rantabulevardi Jätkäsaarenlaituri ja Hietalahden rannan kävelytiet aina Sinebrychoffin puistoon saakka. Vierestä löytyy Länsilinkin koirapuisto ja Koffin puistosta myös oma pieni koira-aitaus. Lisäksi Jätkäsaaresta kävelee reippaan koiran kanssa myös helposti vaikkapa Eiranrantaan viikonlopun kiireettömälle lenkille merimaisemia ihailemaan. Hyviä koiranulkoilutuspaikkoja kannattaa kysäistä myös hotellin respasta!

3. Pakkaa tutut tavarat ja omaa ruokaa mukaan

Koiran kanssa hotellissa oleminen voi paikan vaihdoksen myötä olla kokeneellekin reissukoiralle aina pieni stressitekijä, mutta koiran kotiutumista hotellielämään helpottaa, kun mukana on omat tutut tavarat. Koiralle kannattaa varata mukaan oma nukkumapaikka tai ainakin käytössä ollut viltti tai muu vastaava, jossa on tutut hajut. Myös suosikkilelu on hyvä olla mukana. Ruuan suhteen kannattaa kotoa pakata mukaan koiralle omat eväät, eli ne tutut nappulat tai muu ruoka, mitä koira on kotona tottunut syömään.

Useat koiraystävälliset majapaikat antavat koiralle tervetuliaislahjaksi pienen maistiaispussin, jossa voi olla kuivia nappuloita, luita tai muita makupaloja. Näitä kannattaa kuitenkin antaa koiralle varovaisesti jos ne eivät ole ennestään tuttuja, ja erityisesti silloin, jos kyseessä on helposti stressaava ja herkkävatsainen koira. Muutama uusi maku on varmasti koiralle mieleen, mutta uuden ruuan hotkiminen voi myös saada vatsan helposti sekaisin. Clarioneissa koiralle on ollut tarjolla Dagsmarkin kotimaista koiranruokaa niin nappulana kuin puruluina, ja ne ovat ainakin Saskialle ja hänen koirakaverilleen Sydneylle maistunut hotellilomalla ilman vatsanväänteitä. Clarioneissa koiralle on varattu huoneeseen myös vesi/ruokakuppi, mutta myös oman voi tarvittaessa pakata mukaan.

Niin, ja muistathan aina pakata mukaan myös kakkapusseja sekä myös käyttää niitä lenkillä ollessa!

4. Pidä kiinni koiran rutiineista

Matkalla ollessa ja uuteen paikkaan totutellessa kannattaa koiran kanssa pyrkiä pitämään tutuista rutiineista kiinni niin paljon kuin mahdollista. Vaikka paikka muuttuu, ei koiran päivärytmin tarvitse muuttua. Eli koiran ruokailut ja ulkoilutukset kannattaa tehdä juuri niin kuin kotonakin, on kyse sitten vaikka ruokailuajasta tai lenkin pituudesta. Ja jos koira ei ole ollut paljoa yksin kotona, ei sitä ole syytä alkaa harjoittelemaan tuntemattomassa paikassakaan. Samoin, jos koira kaipaa aktiviteettejä kotona älypeleistä tottelevaisuusharjoituksiin, ei niitä kannata jättää pois päiväohjelmasta reissussa ollessakaan. Onneksi monet koirat sopeutuvat yllättävän hyvin uusiin paikkoihin, tärkeintä on, että oma perhe ja se tärkein ihminen on mukana.

5. Koira mukaan ravintolaan

Ainakin itselleni koiran kanssa reissaamisessa stressaavinta on ehkä ollut ajatus jättää koira yksin tuntemattomaan huoneeseen itseni piipahtaessa syömässä muualla. Olenkin alkanut entistä enemmän arvostamaan koiraystävällisten majapaikkojen lisäksi koiraystävällisiä ravintoloita ja kahviloita. Kesäkaudella monet terassiravintolat ja -kahvilat toivottavat koirakaverit mielellään tervetulleiksi, mutta talvikaudella sisätiloihin koiran mukaan ottaminen ei välttämättä ole mahdollista. Pöytävarausta tehdessäni tai lenkille lähtiessä olenkin saattanut soittaa etukäteen paikkaan, ja kysyä mahdollisuutta ottaa pieni ja kiltti koira mukaan, ja onnekseni yhä useampiin paikkoihin karvakorvat toivotetaan tervetulleiksi.

Helsinkiin koiraystävän kanssa matkaavien kannattaa kurkata alkuun nämä ravintolalistaukset, jotka ovat itsellänikin aktiivisesti käytössä:

+ Ekstraa koiralle ja omistajalle

Clarion Aviapolis on tullut tunnetuksi koiraväen keskuudessa koirien uuden vuoden juhlien muodossa. Lentokentän vieressä sijaitseva hotelli on erityisesti mieleen paukkuherkille koirille, sillä lähistöllä ilotulitteiden ampuminen on rajoitettua. Viime vuonna Clarion Aviapolis toivotti tervetulleeksi peräti 280 karvakuonoa tarjoten koirille uudeksi vuodeksi majoituksen lisäksi niin kuntopiirijumppaa ja illallista omistajien kanssa.

Clarion Helsingissä Jätkäsaaressa taas on järjestetty ennen korona-aikaa mm. koirien aamiasbuffet tapahtumia, joissa sekä koiralle että omistajalle on ollut tarjolla kattava aamiaspöytä. Keväällä pääsinkin piipahtamaan yhdessä tällaisessa tapahtumassa, ja voi sitä häntien heilutuksen määrää kun eri kokoiset ja näköiset koirulit intoilivat herkkujen äärellä uusien kavereiden kanssa. Toivottavasti pian pystyttäisiin järjestämään lisää vastaavia koiratapahtumia!

Jos koiran kanssa matkailu kiinnostaa, voit myös lukea lisää aiheesta mm. näistä postauksista:

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply