Menu
Pariisi / Ranska

Brunssipaikka Pariisissa

pariisi pariisi pariisi pariisiPariisista löytyy lähes joka kadunkulmasta pieniä kahviloita tai vähän suurempia ravintoloita, jotka tarjoavat aamusta iltaan sopivaa syötävää. Kesää Pariisissa viettäessäni perinteiset ranskalaiset aamiaiset alkoivat muutaman viikon jälkeen hieman kyllästyttämään, joten ilahduin ystäväni kertoessa, että aivan kesäasuntoni kulmilta löytyisi hieman erilaisempi ravintolakonsepti herkkuineen. Sinne suuntasinkin aurinkoisena lauantaiaamuna myöhäiselle aamiaiselle Suomesta vierailulla olleiden ystävieni kanssa, ja valloitimme paikan terassilta aurinkovarjon alta.

pariisi pariisi pariisi pariisiLa Pain Quotidien, joka muuten löytyy Pariisin lisäksi myös muutamista muista suurkaupungeista, on suloinen, jopa rustiikkinen kahvilaravintola, jossa voi piipahtaa Pariisissa ollessa niin aamiaisella, päiväkahvilla kuin lounaallakin. Ainakin aamiaismenuun valikoima oli niin kattava, että sitä selaillessa meni hetki jos toinenkin ennen kuin osasin tehdä päätöksen aamiaislautasen kokoonpanosta. Tuoretta leipää, croisantteja, hilloja, puuroja, erikoiskahveja, makeita ja suolaisia leivonnaisia, hedelmäsalaattia, ruokaisampia salaatteja, jugurttia ja granolaa… eli lähes kaikkea mitä aamiaisbrunssiin toivoisikin sisältyvän. Tuoreuden rinnalla Le Pain Quotidien panostaa luomuun, ja niiden lisäksi erityisen ilahtunut olin, kun löysin listalta myös soijatuotteita. Isoa soija lattea hörpinkin kaikella antaumuksella läpi koko aamiaisen, ja herkkujen jo huvettua lautaselta pystyin paremmin vilkuilemaan kadulla ohi kulkevia tyylikkäitä pariisilaisia.

Le Pain Quotidien -ravintolat löytyvät Pariisista 150 avenue Victor Hugolta ja 25 rue de Varenne:lta. Molemmat paikat ovat avoinna joka päivä klo 8.00 – 20.00 ja tarjoilevat aamiaisen lisäksi lounasta sekä makeita ja suolaisia välipaloja ja muuta pikkupurtavaa.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply