Menu
Champagne / Ranska

Charmantti majatalo Champagnessa

champagne champagne champagnechampagne champagne Champagnen matkallani yövyin kaksi ensimmäistä yötä pienessä Ay:n kylässä, jonka verkkaiseen tunnelmaan erityisesti ihastuin. Matkoillani tykkään aina mahdollisuuksien mukaan suosia pieniä putiikkihotelleja tai bed&breakfast-tyylisiä paikkoja, joissa persoonallisen lisän majoitukseen antaa usein majapaikkaa pyörittävä perhe. Samalla kun pääsee ketjuhotellia autenttisempaan tunnelmaan, voi perheeltä saada ravintola- ja nähtävyysvinkkien lisäksi siivun elämäntarinoita ja päästä kurkistamaan heidän elämäntyyliinsä. Ay:n kylästä löysin googlailujen jälkeen juuri tällaisen kohteen: Le Manoir des Charmes:n.

champagne champagne champagne champagne champagneKun rakennusta ympäröivät rautaportit aukesivat ja auto saatiin parkkiin pihalle, en voinut kuin huokailla tämän yli satavuotiaan majatalon kauneudelle. Maalaiskartanohenkistä taloa ympäröi kaunis puutarha, josta löytyi niin upeita jättikokoisia köynnösruusuja, erilaisia kukkaistutuksia, solisevia suihkulähteitä ja muotoiltuja pensaita. Jykevä kivitalo kätki sisälleen viisi vierashuonetta, ja samassa yhteydessä asustivat myös majapaikkaa pyörittävät Ivana ja Jean-Marc. Ivana oli sisustustanut kaikki huoneet ja kotinsa aivan todella kauniiksi maalaisromanttiseen tyyliin ja minne vain katsoikaan, löytyi sisustuksesta aina uusia pieniä, ja varmasti tarkasti mietittyjä, yksityiskohtia. Ivana oli myös ommellut itse kaikki verhot ja lisäksi maalannut omin käsin huonekalut mieleisikseen. Jotkut ihmiset vain osaavat luoda kauneutta ympärilleen, ja Le Manoir des Charmes on varmasti herännyt aivan uudella tavalla henkiin Ivanan myötä. Pariskunta tarjoili itse valmistamansa ranskalaisen aamiaisen omassa olohuoneessaan lasikaton alla – ja mikäpäs siinä oli valmiiseen pöytään istahtaa hyvin nukutun yön jälkeen ja siemailla cafe au lait:ia kauniista posliiniastioista samalla sateen ropinaa ikkunaa vasten kuunnellen.

Jos siis olet Champagneen suuntaamassa ja mietit majoituspaikkaa Epernayn lähistöltä, suosittelen lämpimästi suuntaamaan pieneen Ay:n kylään ja Ivanan ja Jean-Marcin hoiviin  Le Manoir des Charmes -majapaikkaan.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply