Menu
Pariisi / Ranska

Pariisi – Piknikille Luxembourgin puistoon

pariisi pariisi pariisi pariisipariisiKesäpäivä Pariisin pienillä kaduilla tuntuu lähes tukahduttavalta lämpötilan noustessa 30 asteeseen. Pientä piristettä paahtaviin päiviin onneksi tarjoaa Pariisin lukuisat vehreät puistoalueet, jonne pariisilaisten lisäksi myös turistit mielellään suuntaavat nauttimaan ranskalaisesta kukkaloistosta ja joutilaasta kiireettömyydestä. Eräänä kesäisenä päivänä olin Pariisissa liikkeellä ystävieni kanssa 5. ja 6. kaupunginosan putiikeissa, kunnes saimme idean siirtyä aivan lähistöllä olevaan Luxembourgin puistoon aurinkoisesta päivästä ostoskatuvilinän sijaan. Onneksi juuri näillä kulmilla vastaan tulee lukuisia pieniä boulangerieitä ja patisserieitä eli leipomoita ja herkkukauppoja, joista on helppo napata mukaan eväät puistoretkelle.

Minkä tahansa herkkukojun antimiin emme kuitenkaan tyytyneet, vaan kävimme hakemassa herkut yhdeksi Pariisin parhaimmaksi macarons-leivospaikaksi kehutusta Hugo et Victor -myymälästä (40 Boulevard Raspail). Pienet mustat paperikassit käsipuolessa kipitimme 6. kaupunginosan latinalaiskortteleihin ja ilman karttaa löysimme tiemme perille kaupunginosan keskellä kukoistavaan Luxembourgin puistoon. Vilkkailta kaduilta puistoon astuessa oli vastassa aivan toisenlainen maailma.

pariisi pariisi pariisi pariisi pariisiLähes silmänkantamattomiin ulottuva Luxembourgin puistoalue oli kuin todellinen keidas keskellä kaupunkiasateenkaaren kaikissa eri väreissä kukoistavat kukat koristivat vehreitä nurmialueita ja niiden keskellä kohoavia valkoisia patsaita. Nurmialueita halkovat pienet hiekkatiet ja polut kiemurtelivat sinne tänne, ja niitä reunustivat kukkaistutusten lisäksi lukuisat puut ja pensaatIhmiset levittelivät piknikvilttejään nurmialueille, poksauttelivat samppanjapulloja auki, paistattelivat päivää kukkaistutusten keskellä, kuhertelivat puiston penkeillä ja pelailivat erilaisia seurapelejä siellä täälläPuiston keskipisteenä olevan silmiä hivelevän kauniin Luxembourgin palatsin edestä löytyi vapaita penkkejä, joihin istahdin ystävieni kanssa nauttimaan jo laskevasta iltapäiväauringosta. Mutustellessani suussa sulavia macarons-leivoksia katselin aurinkolasieni takaa edessäni olevan valtavan suihkulähteen ympärillä ilakoivia lapsia. Näky ja tunnelma oli lähes sama kuin Albert Edelfeltin vuonna 1887 maalaamassa taulussa Luxembourgin puistossa, jossa lapset leikkivät lähes samaisella paikalla hoitotätiensä valvonnassa. Niin nytkin.

Jos minun pitäisi valita suosikkipaikkojani Pariisista, olisi Luxembourgin puisto varmastikin kärkisijoillaJo edellisellä vierailukerralla puisto teki vaikutuksen minuun, mutta vasta nyt se hurmasi minut täysin. Jos siis olet Pariisissa kesällä ja etsit pientä hengähdystaukoa kaupunkivilinään, suosittelen ehdottomasti ostamaan lähistöltä pienet herkut mukaan ja suuntaamaan Luxembourgin puistoon lepuuttamaan jalkoja ja mieltä kaiken kauneuden keskelle.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply