Menu
Pariisi / Ranska

Pariisi – ilta Seinen rannalla

Pariisi Pariisi PariisiPariisiPariisin läpi virtaava Seine-joki on vuosisatojen ajan saanut taiteilijat ikuistamaan teoksiinsa romanttisia tunnelmia tämän kuuluisan joen rannoilta, ja vielä tänäkin päivänä Seine tarjoaa niin pariisilaisille kuin turisteillekin täydelliset puitteet nauttia kaupunkilaiselämästä ja Pariisin kauneudesta. Seinen varrelta löytyy muun muassa Louvre, Notre Dame, Place de la Concorde, Ranskan kansalliskirjasto, Musee d’Orsay ja Eiffel-torni, joten ei ihme, että Seinen rannat ovat liitetty osaksi Unescon maailmanperintöluetteloa. Jokea pitkin tehdään lukuisia päivä- ja illallisristeilyjä, jonka lisäksi joen uoman pengerretyt kivivallit tarjoavat sopivia istumispaikkoja nauttia Seinestä myös maalta käsin.

Pariisi Pariisi A-K Pariisi PariisiParhaat paikat picnicille

Pariisissa yksi lempipaikoistani aurinkoisina iltoina olikin juuri Seinen ranta, jonne suuntasin mielelläni ystävieni kanssa nauttimaan rennosta illasta ja picnicistä pariisilaisittain – matkalta napattiin mukaan macaronseja boulangerista ja samppanjaa supermarketista. Enkä todellakaan tainnut olla ainoa, joka löysi itsensä sieltä useammin kuin kerran lomansa aikana. Seinen rantapenkereille nimittäin kerääntyi helteisinä kesäiltoina niin arkena kuin viikonloppuisinkin paikalliset ja turistit sulassa sovussa nauttimaan Pariisin lämpimistä kesäilloista, rennosta seurustelusta ja kauniista maisemista. Paras paikka tällaiseen illanviettoon oli mielestäni Pont des Arts ja Pont Neuf -siltojen välinen alue Louvren puolella, sillä täältä löytyi sopivia istumapaikkoja aivan joen varresta. Penkereellä istuskellessa pystyi ihastelemaan niin Seineä pitkin lipuvia laivoja, toisella puolella jokea kohoavia rakennuksia kuin Eiffel-tornin taakse hitaasti katoavaa auringonlaskua.

Pariisi PariisiPariisi A-K PariisiAuringonlasku live-bändin rytmeissä

Juuri oikealla hetkellä auringonlaskun aikaan selkäni takaa alkoi kuulua tunnelmallista musiikkia, jossa kaihoisien pohjasointujen lisäksi sävähti toiveikkaan kepeä sävel. Pariisi taitaakin olla samaan aikaan niin romanttinen kuin hieman taiteellisen melankolinen kaupunki. Laskeva aurinko maalasi taivaanrannan sekä joen pinnan hennon vaaleanpunaisen sävyllä, ja mitä alemmaksi aurinko laski, sitä nopeampi tempoisemmaksi musiikki takanani yltyi. Kun pimeys oli lopulta peittänyt kokonaan Seinen rantapenkereet ja Pont des Arts -sillan takaa alkoi vilkkumaan Eiffel-tornin valot, alkoi live-bändi soittaa yhä menevämpiä rytmejä, jonka huomasin viimeistään siitä, että omat kengänkorkoni alkoivat naputtamaan maata samaan rytmiin. Eikä aikaakaan kun rantatörmän mukalakiville kerääntyi ihmisiä tanssimaan hymyssä suin ja nauttimaan rytmeistä myöhään yöhön, ellei jopa aamuyöhön saakka.

Ei hassumpi tapa viettää iltaa Pariisissa! Jos siis Pariisissa perusnähtävyydet on jo koettu, eikä perinteinen ravintolaelämä joka ilta kiinnosta, suosittelenkin suuntaamaan yhtenä iltana erilaisen elämyksen perässä Seinen rannalle piknik-herkkujen kera ja nauttimaan palan rentoa pariisilaista tunnelmaa.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply