Menu
Pariisi / Ranska

Pariisi – Picnic Eiffel-tornin juurella

Pariisi a-k PariisiPariisiJos olet kesällä suuntaamassa Pariisiin, suosittelen yhdeksi ehdottomaksi päiväohjelmaksi Picnic-hetkeä Eiffel-tornin juurella. Kliseistä tai ei, oli omalla Pariisin loman to do -listallani vierailla ensinnäkin Champ de Mars -puistossa, mutta myös nauttia siellä kiireettömästä picnic-hetkestä Eiffel-tornille avautuvista maisemista nauttien. Yhtenä helteisenä aamupäivänä suuntasimmekin ystävieni kanssa ensin kotikatuni läheisyyteen 16. kaupunginosan herkkupuoteihin hankkimaan pientä picnic-evästä ja sieltä kävelimme paperikassiemme kera kohti Eiffel-tornilta alkavaa puistoa.

Pariisi Pariisi Pariisi PariisiHelteisen päivän huipennus

Champ de Mars -puistoon saapuessamme helle lähehteli 35 asteen lukemia, joten laitamme ballerinoihimme vauhtia, jotta ehtisimme vallata varjopaikan ennen muita turisteja. Arvatenkin suurin osa puiston varjopaikoista oli varattuja, sillä verrattuna esimerkiksi Jardin de Luxembourgin puistoon, Champ de Mars -puistosta löytyy paljon vähemmän suurikasvuisia puita varjopaikkoineen. Puistoon askeltaessani ihmettelen kuitenkin ensimmäisenä paikan rauhallisuutta. Ehkäpä suurinosa turisteista valitsee helteistä huolimatta jonotuksen Eiffel-tornin huipulle, ja tästä syystä puisto saa paistatella väljyydellään. En ole koskaan Eiffel-tornin näköalatasanteella käynyt, mutta veikkaisin picnic-tuokion tarjoavan miellyttävemmän hetken nauttia lomapäivästä Pariisissa. Ja vaikkei Champ de Mars -puiston näkymät vedä vertoja Jardin de Luxembourgin kukkaloistolle, ovat maisemat silti varsin romanttiset: vehreän puiston laidalta kohoaa Eiffel-torni.

Pariisi Pariisi Pariisi PariisiPariisin symboli

Eiffel-torni on rakentajansa Gustave Eiffelin mukaan nimetty torni, joka on yksi Euroopan suosituimpia nähtävyyksiä, mutta myös Pariisin kaupungin symboli. Jotkut väittävät kyseessä olevan kammottava rautahirviö, mutta toisista, kuten minusta, kyseessä on mitä kaunein kaupunkimonumentti. Kun levitämme picnic-viltille pienet, mutta sitäkin herkullisemmat picnic-eväät ja korkkaamme roséviinipullon auki, voin vain hykerrellä tyytyväisyyttäni siitä, että kiireisen suorittamisen sijaan olen valinnut Pariisin lomalleni näinkin elämyksellisen päiväkohteen.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply