Menu
Maailmanympärimatka / Thaimaa

Chiang Mai – mitäs sitten tehtäisiin

Takana on nyt viikon päivät Thaimaan Chiang Maissa, ja öö tuota, mihinhän ne päivät katosivatkaan?! Onneksi puhelimen muistiin oli tallentunut muutama kameraräpsy, joten nyt luvassa hieman arkisempaa matkapostausta. Mitä tulikaan tehtyä Chiang Maissa:

1. Chiang Maissa tuktukit olivat helppo ja edullinen tapa liikkua minne vain. Oma hostellini sijaitsi kuitenkin niin keskeisellä paikalla, että kävelin lähes joka paikkaan. Tosin tämän tuktukin kohdalla tuli pysähdyttyä useammankin kerran, se oli nimittäin jätskikioski. // 2. Pitkästä aikaa meikkiä naamaan, milloinhan olisin viimeksi matkalla kaivanut meikkipussin esiin? Nyt kuitenkin suuntasin Tinder-deiteille, joten täytyi vähän yrittää laittautua. // 3. Chiang Maista löytyi joka kadunkulmasta hedelmämyyjiä. Ja vielä parempaa – hedelmämehujen myyjiä! Ah, miten ihanaa olikaan saada jäinen juoma tuoreista hedelmistä käteen helteisenä päivänä. Ikisuosikkini on ananas, mutta guava nousi kakkossijalle.

4. Chiang Maissa oli vaikka mitä trendikahviloita, mutta oman tukipaikan löysin Wawee Coffee -kahvilasta, jossa istuin lähes joka päivä näpyttelemässä tietokoneella blogijuttuja, mutta tulipa samalla onneksi myös hoidettua muutama kotiinpaluuseen liittyviä käytännönjärjestely. // 5. Chiang Main kadut olivat välillä yllättävän rauhallisia, täällä olisin voinut jopa uskaltautua skootterin selkään. // 6. Maailmanympärimatkalta olen yrittänyt lähettää jokaisesta vierailemastani maasta vanhemmilleni postikortin. Chiang Maissa korttivalikoima oli moneen muuhun maahan verrattuna aivan mieletön ja kortin lähettäminen vaivatonta.

7. Chiang Mai on ehdottomasti temppelinystävien taivas, sillä lähes joka korttelissa sisäpihoilta pilkisteli kauniita temppeleitä. En tiedä mikä temppeliähky minua Myanmarin jälkeen vaivasi, mutta Chiang Maissa tyydyin ihastelemaan näitä vain ulkoa päin. // 8. Ja terveyshenkisiä ravintoloita, niitä täältä myös löytyy! Juicy4U paikasta taisi monien suositusten perusteella saada kaupungin parhaimmat terveysmehut ja -smoothiet. Tosin oma omena-porkkana-inkivääri oli varsin tujua tavaraa. // 9. Chiang Maissa innostuin taas pitkästä aikaa lenkkeilystä, ja kävinkin lähes joka ilta noin puolen tunnin kävelyllä ristiin rastiin kaupungin katuja. Samalla tuli joka kerta nähtyä uusia upeita temppeleitä.

10. Helteisten päivien suosikkini iced green tea – mutta kuinka vaikea sitä olikaan saada ihan perusteestä tehtynä! Monessa paikkaa kun yritettiin ensin tarjota ällömakeaa sokerilla ja teollisella maitojauheella maustettua versiota. See you soon -kahvila onnistui kuitenkin erinomaisesti, plussaa myös paikan viehättävästä sisustuksesta. // 11. Ainut todellinen turistijuttu minkä Chiang Maissa halusin ehdottomasti kokea, oli päästä viettämään päivää pelastettujen elefanttien kanssa Elephant Nature Parkissa. Ehdottomasti yksi huikeimpia kokemuksia – siitä lisää ihan omassa postauksessaan. // 12. Chiang Mai on pullollaan beauty spa- ja hierontapaikkoja. Olisin halunnut nauttia hemmotteluhetkistä enemmänkin, mutta niin vain päivät kuluivat ihmeellisen nopeasti että ennätin lopulta vain pari kertaa näissä piipahtamaan.

13. Suosikkiravintolani Chiang Maissa oli ehdottomasti sympaattinen Bodhi Tree Cafe -ravintola, jonka runsas tofu-salaatti kotitekoisen hummuksen kanssa maistui taivaalliselta riisimössöjen jälkeen. Samoilta hoodeilta löytyy myös monia muita healthy food -ravintoloita. // 14. Majapaikkani Green Sleep Hostel on ollut yksi koko matkan parhaimmista hostelleista! Yövyin pitkästä aikaa 10-sängyn sekadormissa ja nukuin erinomaisesti. Moderni ja erityisen viihtyisä paikka, jonka seinillä oli tällaisia hauskoja yksityiskohtia siellä täällä. Voi kumpa kaikki hostellit olisivat tällaisia! // 15. Chiang Maista löytyy todella runsas kahvila- ja ravintolatarjonta, mutta itse huomasin, että varsinkin näin yksin matkailevana sopivan rentoa (mutta silti hyvää ruokaa tarjoavaa) ravintolaa oli haastava löytää. Lopulta päädyin käymään parissa hostellin läheisessä ravintolassa lähes joka ilta kun en muutakaan keksinyt (ja laiskotutti).

16. Meinasin läkähtyä kuunnellessani hostellissa ja kahviloissa muiden reissaajien suunnitelmia Chiang Maihin. Tekemistä ja näkemistä tuntui olevan tarjolla vaikka kuinka ties minkälaisina aktiviteettipaketteina. Minulle riitti tällä kertaa pelkkä city-elämä ja sanoin ei ties mille kanjoniseikkailutreffipyynnöille. // 17. Jep, lisää temppeleitä iltavalossa. Lenkillä ollessa kun kännykkä ja sitä myöten kamera oli aina näppärästi kädessä. // 18. Viikko Chiang Maissa teki tehtävänsä ja pieni reissuähky alkoi hellittämään. Viimeisenä päivänä olinkin jo into piukeana, että pian pääsisin uusiin seikkailuihin Laosiin!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

1 Comment

    Leave a Reply