Menu
Arabiemiraatit

Dubai – surffirantamaista tunnelmaa La Mer Beachillä

Dubai ja sen modernit pilvenpiirtäjät sekä suurkaupungin monet mahdollisuudet houkuttelevat matkailijoita niin lyhyelle kuin pidemmällekin kaupunkilomalle. Persianlahden rannikon autiolle aavikolle aikoinaan kuin tyhjästä noussut miljoonakaupunki eli aiemmin prameaa kukoistuskauttaan, jolloin mikään hanke ei tuntunut kaupungille liian suuruudenhullulta. Niinpä kaupungista voi löytää maailman korkeimpien pilvenpiirtäjien rinnalla esimerkiksi hulpeita ostoskeskuksia laskettelurinteineen ja jättiakvaarioineen sekä merelle palmupuiden muotoon rakennettuja tekosaaria.

Mutta viime vuosina Dubaihin on alkanut nousta myös hipstermäisiä helposti lähetyttävämpiä alueita kuten surffirantamaista tunnelmaa henkivä La Mer -ranta-alue. Valkoista hiekkarantaa koristavat tuulessa huijuvat palmupuut ja rantaravintolat on rakennettu beach shack -tyylisiksi löhöilykeitaiksi. Surffilautoja nojailee siellä täällä ja rento lähi-itämäinen loungemusiikki kantautuu ravintolan riippukeinuihin. Eikä alueelta sovi unohtaa kiehtovia lifestyle-myymälöitä täydellisine avocado-leipineen.

Tässä viisi tärppiä erilaiseen lomaan Dubaissa La Merin ranta-alueella:

Dubai – Yövy rantahotellissa

La Merin rannan parhaimmalta paikalta löytyy Rove La Mer Beach -hotelli, jonka moderni ulkokuori henkii sisustuksiltaan rentoa surffitunnelmaa. Huoneet on sisustettu silmällä pitäen niin lyhyitä majoitusjaksoja kuin pidempääkin huoneistohotellimaista käyttöä varten. Lähes jokaisesta huoneesta avautuu kauniit maisemat joko suoraan merelle tai taustalla siintävään kaupunkisilhuettiin pilvenpiirtäjineen. Hinnat eivät päätä huimaa ja varsinkin off seasonina huoneen voi saada tarjouksien kautta varsin edullisesti. Hotellin respan palvelu myös pelaa – sitä kautta voi järjestää niin erilaisia päiväretkiä, koronatestin kuin kuljetuksen lentokentälle.

Dubai – Kokeile ranta-aktiviteettejä

La Merin rantaviiva on kaikille avoin, joten rantapäivää voi mennä viettämään milloin vain nappaamalla oma rantapyyhe mukaan. Alueelta löytyy myös vuokrattavia aurinkotuoleja, ja Rove La Mer Beach Hotellin edustalla on hotellin omat tuolin auringonnälkäisille lomailijoille. Mutta pelkän löhöilyn rinnalla La Merin rannalla voi kokeilla myös erilaisia vesiaktiviteettejä aina surffaamisesta banaaniveneajeluihin. Perheen pienimmille ja hupia kaipaaville aikuisille rannalta löytyy myös erillinen vesipuisto.

Dubai – Testaa maailman makuja

Rantabulevardilla kävellessä voi iskeä valinnan vaikeus eri ravintoloista valitessa. Rannalta nimittäin löytyy yli 30 erilaista kahvilaa ja ravintolaa. Niistä löytyy maailman eri makuja lähes vuorokauden mihin aikaan vain. Rannan terasseilla voi ihailla upeaa auringonlaskua sekä unohtua viettämään rentoa iltaa baarin puolelle. Jos taas laiskotuttaa, voi hotellihuoneeseen tilata huonepalvelun lisäksi kotiinkuljetuksella ruokaa lähes mistä tahansa Dubain lukuisista ravintoloista vain muutamissa minuuteissa.

Yksi käymisen arvoinen paikka on ehdottomasti hieman rannan ulkopuolelta löytyvä Comptoir 102. Rentoa bohofiilistä henkivässä lifestyle-myymälästä löytyy persoonallisten shoppailulöytöjen lisäksi suosittu terveyskahvila. Kokeile legendaarisen Avo Club -leivän lisäksi esimerkiksi vaaleanpunaista ruusulattea.

Dubai – Lähde päiväretkelle

La Merin ranta-alueella saa helposti kulumaan päivän jos toisenkin lomatunnelmissa, mutta rantamaisemien lisäksi kannattaa Dubaissa lähteä myös päiväretkelle. Hyppää mukaan järjestetylle kaupunkikierrokselle ja vieraile maailman korkeimman rakennuksen Burj Khalifan näköalatasanteella tai lähde aavikkosafarille ihailemaan auringonlaskua. La Merin alueelta pääsee myös kätevästi autentisempaa Lähi-Idän tunnelmaa huokuvaan Dubain vanhaan kaupunkiin, jonne jo kokemus itsessään on matka pienellä dhow-puuveneellä. Vanhasta kaupungista löytyy kapeita markkinakujia useine myyntikojuineen. Perinteitä pääsee ihastelemaan myös Dubai-museossa sekä vanhoja rakennuksia Al Fahidin historiallisella alueella.

Lue lisää matkatarinoita Dubaista näistä postauksista:

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

1 Comment

  • En ole käynyt ikinä Dubaissa enkä oikeastaan edes tiedäkään siitä juuri mitään. Siskoni on asunut nyt siellä jonkin aikaa, niin varmaan tulee jossain vaiheessa lähdettyä siellä käymään. Pitää laittaa tästä muutama vinkki mieleen!

    Reply

Leave a Reply