Menu
Helsinki / Maailman makuja

Espanjalainen ilta ystävien kanssa

Kaupallinen yhteistyö: HOK-Elanto

Yksi asia elämässäni, josta en ole kovin ylpeä, on se fakta, että näen ystäviäni luvattoman harvoin. Milloin arkikiireet vievät muka mennessään niin ettei pitkäksi venyneiden työpäivien tai muiden velvoitteiden päälle jaksaisi enää mitään muuta iltaisin, ja milloin matkat vievät ne ainoat vapaapäivät ja lomajaksot, jolloin elämässä saattaisi ehtiä muutakin. Samalla olen ehkä hiljaisesti hyväksynyt sen faktan, että suurimmalla osalla ystävistäni on jo useamman vuoden ajan ollut kuvioissa mies ja lapset, ja sitä myötä heidän elämäntilanteensa on omastani hyvin poikkeava. Jotenkin olen sisälläni tuntenut, että niinä yksinäisinä iltoinani en halua mammoja vaivata sinkkunaisen elämällä, saati sitten tuppautua lasten kutsuille yksinäisenä ainokaisena hiirenä.

Mutta onneksi eräs pienen beben mama laittoi tässä keväällä minulle ja toiselle ystävällemme viestiä, että nähtäiskö tytöt rennon illallisen merkeissä. Päästäisiin pitkästä aikaa vaihtamaan kuulumisia ja siinä lomassa äidit saisi hetkisen omaa aikaa ja sinkkuneitokin relaushetken kiireiltään. Siltä istumalta sovimmekin alkuillan illallistreffit ystäväni järkkäämänä, ja tuon illan jälkeen totesimme yhdestä suusta, että pitää ehdottomasti ottaa tällainen iltama pian uudestaan. Tällä kertaa en kuitenkaan jättänyt asiaa vain hautumaan mieleeni, vain päätin ottaa härkää sarvista ja olla itse vetovastuussa seuraavan yhteisen illan toteutumisesta.

Niinpä kokoonnuimme ennen matkoilleni karkaamista Helsingin aitiopaikalla sijaitsevaan, mutkattomaan espanjalaiseen Casa Largo -ravintolaan illallisen äärelle. Kun istahdimme ikkunapöytäämme alas, aloimme lähes samantien muistelemaan, milloin kukakin on tässä kyseisessä ravintolassa viimeksi vieraillut. Minulla ja toisella ystävälläni oli yhteiset muistot aikanaan yläkerrassa sijaitsevassa tapas-baarissa vietetyistä illanvietoista, toinen ystäväni taas oli vastikään täällä piipahtanut helpolla ja rennolla illallisella kaveriporukassa. Tuumimmekin, että Casa Largo on kuin tehty kevyen helpoille illallisille tai illanistujaisille, sillä sijainti rautatieasemasta kivenheiton päässä on omiaan niin vaikkapa arkipäivän after workeille työporukan kanssa kuin ympäri Helsinkiä asuvien ystävien yhteensaattamiseksi kätevästi. Puhumattakaan siitä ravintolan rennosta tunnelmasta, jonne voi poiketa helposti vaikka ihan arkitamineissa ilman pelkoa pönöttävästä tunnelmasta.

Pienoinen yllätys itselleni oli kuitenkin kuina suosittu Casa Largo näyttikään olevan tavallisena arki-iltana viiden aikoihin – pöydät täyttyivät sitä mukaa kun yksi vapautui ja tarjoilivat joutuivat lähes juoksentelemaan sinne tänne ehtiäkseen palvella isoa ravintolasalia. Pistin merkille, että muissakin pöydissä näytti olevan eniten juuri kaveriporukoita tai työpaikan yhteen saattamia seurueita, mutta ilahduttavaa oli myös huomata, että soolona liikkeellä olevat olivat myös löytäneet paikan itselleen – liekö kyseessä ollut matkalaiset tai sitten muut elämästä nauttivat oman elämänsä herrat. Ja mikäpä näissä ikkunapöydissä istuskellessa onkaan, sillä toiselta puolelta avautuu Helsingin ehkä vilkkain kadunpätkä ja eteen tuodaan mainioita espanjalaisia herkkuja.

Ja niistä herkuista puheenollen – meidän seurueemme tilasi alkuun espanjalaisen cavan siivittämänä pari tapas-henkistä alkupalalautasta jaettavaksi, mikä osoittautui kyllä sopivaksi startiksi rennolle illalle makuja yhdessä maistellen. Siitä jatkoimme jokainen oman makumme mukaiseen pääruokaan, joten pöytään kannettiin niin jättikatkaravunpyrstöjä valkosipulichiliöljyssä, manchegojuustolla gratinoitu chorizoburgerpihvi kuin maurilainen lihavarras karitsan paahtopaistista. Ja niiden päälle vielä tilasimme jälkiruuat lusikoiden vertailun vuoksi myös paloja toistemme lautasilta. Jos jostakin olin näiden annosten suhteen yllättynyt, oli se ehdottomasti erinomainen esillelaitto – katsokaapa nyt noita kukkasia ja värien leikkiä lautasilla!

Lopulta huomasimme reilut pari tuntia vierähtäneen ihan siivillä ja ajankulusta muistutti vain ystäväni kotiintuloaika beben pariin. Mutta onneksi saimme kuin saimmekin järjestettyä tällaisen illan toistamiseen, vaikka elämäntilanteiden ja velvoitteiden yhteensovittaminen haastavaa itse jos kenellekin on. Tämän illan jälkeen totesin kuitenkin vieläkin vahvemmin kuin aiemmin, että aikaa ystäville tulee aina olla – sen jos minkä turvin taas jaksaa arjessa.

Jos siis etsinnässä on rento ravintola Helsingin keskustan ydinpaikalta ystäväporukan iltaan tai vaikka työkavereiden after workeille, Casa Largo Sokoksen kulmalla on varmasti helppo valinta!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • Periaatteen Nainen
  24.6.2018 at 23:32

  Innostuin, että jes, hyvää espanjalaista Helsingissä…kunnes tajusin, etten ehkä halua vuoden Espanjassa asumisen jälkeen syödä kuukauden Suomi-lomalla tapaksia 😀 . Mutta ystäviä, voi niitä kun ehtisi nähdä useammin!

  Reply
 • Sanna
  25.6.2018 at 07:21

  Kiitos vinkistä! Pitääkin pitää tämä mielessä kun seuraavan kerran työpaikan after work -paikkaa pähkäillään. 🙂

  Reply
 • Sandra
  27.6.2018 at 08:22

  Näyttää hyvältä paikalta esimerkiksi juuri mutkattomaksi after work -paikaksi tai muuten vain kavereiden kanssa. Yleensä on tosiaan helpoin perheellisten kavereiden kanssa sopia tapaamiset oman kodin ulkopuolelle. Saa äitikin hieman omaa aikaa, ja pystyy paremmin juttelemaan muita asioita, kun pikkuiset eivät ole koko ajan keskeyttämässä.

  Reply
 • Oi, onpa todella ihanat esillepanot! Keväisellä Teneriffan-matkallamme emme oikein päässeet nauttimaan kunnon espanjalaista ruokaa, koska mentiin lasten ehdoilla ja he “toimivat” paremmin perinteisillä pizzoilla ym. Täytyy laittaa tämä korvan taakse Helsingin reissua varten.

  Reply

Leave a Reply