Menu
Etelä-Korea

Etelä-Korea – Busanin parhaat palat

Busan Etelä-Korea

Aasian suurkaupungit eivät ole koskaan tehneet minuun erityistä vaikutusta, lähinnä ne ovat olleet ihan kivoja parin päivän kaupunkikohteita seikkailumatkojen välissä, ennen kuin olen jo suunnannut syrjäisempiin kohteisiin. Näin ajattelin myös käyvän Etelä-Korean Busanin osalta, mutta jokin kaupungissa tekikin minuun vaikutuksen ja pitkästä pitkästä aikaa tuntui siltä, että olisin voinut viipyillä täällä enemmänkin kuin vain pari yötä. Busan ei tuntunut niin kaaottiselta kuin monet muut Aasian suurkaupungeista, päinvastoin sen tunnelmassa, ehkä rantaelämästä johtuen, oli jotakin rentoa, mutta silti sopivan erilaista. Kaupunki tuntui toimivalta ja helpolta ottaa haltuun, ja lisäksi eri kaupunginosat tarjosivat omanlaista tunnelmaa ja Aasian eksotiikka. Tässä muutamat tärpit Busaniin parin päivän piipahdukselle:

Suurkaupungin rantaelämää

Majoituin Haeundaen kaupunginosassa lähellä rantaa. Etukäteen en oikein osannut tehdä valintaa kaupunginosien välillä, niinpä perustin valintani vain ja ainoastaan majapaikan mukaan, sillä löysin Haeundaen alueelta hipsterhenkisen pienen Good Day Mate -majapaikan. Se osoittautui aivan nappivalinnaksi ei pelkästään paikan sympaattisuuden vaan myös sijainnin suhteen – se sijaitsi aivan kulman takana Haeundae-biitsin yhdestä pääkadusta (Gunam-ro), mutta silti sopivasti rauhallisen pienen kadun kulmassa. Pääkadulta löytyi pilvin pimein ravintolavaihtoehtoja ja huvituksia, ja vain muutaman sadan metrin päästä alkoi Haeundaen pitkä hiekkaranta. Lisäksi aivan vieressä oli Haeundaen metropysäkki. Toinen samalla alueella sijaitseva varteenotettava majapaikka on varmastikin Tripadvisorin nro 1 (kategoriassa B&B/Inns) Mama Guesthouse. Jos taas kaipaa Haeundaen rantaa rauhallisempia merimaisemia, kannattaa suunnata kahville tai vaikkapa auringonlaskudrinkeille trendikkäästi sisustettuun, mutta biitsi-tunnelmaa henkivään Cafe Rooftop -ravintola/kahvilaan.

Shoppailukaduilta yläilmoihin

Nabodongin alueelta löytyy kattava valikoima korealaisia shoppailuparatiiseja ja ostoskatuja, joiden vilinästä kannattaa matkalaisen bongata ainakin kaikkia matkapuhelinasusteita aina erilaisista puhelimen suojakuorista ties mihin käytännönvermeisiin ja mitä huokeampaan hintaan. Lisäksi ostoskaduilla ei voi olla törmäämättä söpöihin piirroshahmoihin tai muuten vain vaaleanpunaiseen unelmaan. Tsekkaa vaikkapa Kakao Friends -hahmojen kolmekerroksinen kauppa, jonka neloskerroksesta löytyy persikan ja vaaleanpunaisen sävyinen APeach Cafe jättikokoisine maskotteineen. Toinen vaaleanpunainen söpöilypaikka, Pink Gate  -kahvila, löytyy APeach-kahvilan vierestä. Ja jos lisää söpöilyä haluaa (tai ostaa tuliaisia), kannattaa poiketa Line Friends -myymälässä. Vastapainoksi shoppailukatujen vilinälle voikin sitten pujahtaa Yungdusan puistoon, jonka keskeltä löytyy upeilla näkymillä varustettu Busan Tower.

Kulttuurikylän kauniita maisemia

Jos Busanissa tulee jotakin nähdä, on se varmastikin sen kauneimmaksi paikaksi (tai Busanin Machu Picchuksi) tituleerattu Gamcheonin kulttuurikylä. Siellä vuorenrinteitä koristavat eri väriset pienet vieri viereen rakennetut talot, jotka luovat kumpuilevasta maisemasta lähes satumaisen kauniin, mutta niiden lisäksi paikka kukoistaa katutaidetta ja boheemeita kahviloita. Kaupunginosan yhtenä tunnetuimpana hahmona toimii ehkä vähän yllättäen Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssi, jonka figuuri katselee haaveilevasti maisemia yhdellä näköalatasanteella ja läheiset kaupat pursuavat turisteille suunnattua oheisrekvisiittaa matkamuistoksi. Tänne kannattaa ehdottomasti suunnata vasta vähän ennen auringonlaskua, kun suurimmat turistimassat ovat poissa – tosin sillä varauksella, että kuuden jälkeen useammat ravintolat ovat jo sulkeneet ovensa (tai ainakaan itse en löytänyt enää auki olevaa terassiravintolaa auringonlaskun ihailuun).

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply