Menu
Fidzi / Maailmanympärimatka

Fidzi – löysin palan paratiisiä

Minun täytyy ihan nipistää itseäni, että uskon todella olevani täällä. Ja silti kun katson ympärilleni, mieleni kysyy ihmeissään, että voiko tämä olla totta – Onko tämä paikka oikeasti olemassa? Ja että olen todella täällä? Vielä hetki sitten kärvistelin Uudessa Seelannissa, ja nyt olen keskellä ehkä kauneimpia paratiisimaisemia mitä tiedän! On se elämä ihmeellinen, varsinkin matkaillessa.

Pari päivää sitten hyppäsin Deneraun satamasta Yasawa Flyer -katamaraanin kyytiin ja aloitin viikon mittaisen saarihyppelyn Fijin eri saarilla. Parituntinen venematka taittui nopeasti merimaisemia ihaillen, ja pian kaiuttimista kuulutettiin seuraavan saaren olevan Kuata Island, ensimmäinen kohteeni. Katamaraanista minut ohjattiin pienen moottoriveneen kyytiin, joka kiidätti minut muutamassa minuutissa Kuata-saaren rantavesiin. Meri rannan tuntumassa oli turkoosiakin turkoosimpaa ja valkoisella hiekkarannalla korkeat palmupuut isoine lehtineen huojuivat tuulessa. Taustalla kohosi vehreä sademetsä ja sen reunamilta erikoisen näköiset tummanharmaat kivivuoret. Rantapalmujen katveesta erottui muutama harmaansävyinen ranta-bungalow, mutta ihmisiä ei näkynyt missään. Kun veneen pohja otti kiinni rantahiekkaan, säntäsi jostakin palmujen katveesta paikalle joukko paikallisia hymy huulilla. Ukuleleet tanassa he kajauttivat tervetuliaislaulun ja yhteistuumin päätimme esityksen riemukkaisiin Bula-huutoihin.

Eikä ensivaikutelma pettänyt sittenkään, kun tutustuin saareen tarkemmin. Päinvastoin! Nyt täällä ollessani en tiedä haluanko lähteä eteenpäin saarihyppelyllä ollenkaan.

Saaren valkoisella hiekkarannalla saa paistatella päivää ylhäisessä yksinäisyydessä, ja pulahtaa välillä snorklaamaan aivan saaren edessä oleville kauniille koralliriutoille. Keskipäivän kuumuutta voi paeta palmujen katveessa oleviin riippukeinuihin tai pienelle uima-allasalueelle, jossa voi samalla ihailla upeaakin upeampia paratiisimaisemia. Miten ihmeessä merivesi voikaan olla näin kauniin väristä?  Ajankulun huomaa ainoastaan rantaan nousuveden myötä yhä korkeammalle nousevista aalloista, ja sen mukana kulkeva merituuli tuo lempeän raikkaan tuulahduksen kuumankosteaan iltapäivään. Auringon alkaessa painumaan saaren keskellä kohoavan, sademetsän peitossa olevan, mäennyppylän taa, tiedän olevan aika käydä pikaisesti suihkussa ja vaihtamassa vaatteet ennen illallista. Rantahiekkaan kyhättyjä polkuja reunustavat kookospähkinän kuoret, ja joka puolella trooppiset kasvit vihertävät värikkäine kukkineen. Niiden joukossa lehahtelee upean värisiä perhosia sinne tänne, osa aivan pääni yläpuolella. Koko paikka huokui rauhallisuutta, sellaista tervetuloa paratiisiin rentoutumaan -tunnelmaa.

Illallinen nautitaan pienessä kaislakattoisessa ravintolassa, jonka lattiana toimii valkoinen pehmeä hiekka. Siihen tekee tämän tästä mieli upottaa paljaat varpaat. Herkulliset annokset kannetaan pöytään samalla kun livemusiikki ukuleleiden säestämänä loihtii paikkaan iloisenkauniit sävelet. Auringon hävittyä kokonaan maisemasta, koko saaren vallitsee lähes totaalinen pilkkopimeys. Polku kohti bungalowiani on valaistu vain sieltä täältä, joten kulkiessa on pakko turvautua taskulamppuun. Lähinnä siitä syystä ettei astuisi jättikokoisten, kauniita simpukankuoria kotelonaan pitävien rantarapujen päälle. Mutta muuten lamppua ei tarvita: yläpuolella säkenöi upea tähtitaivas, jota tekee mieli pysähtyä katselemaan tämän tästä.

Parissa päivässä reitti omaan bungalowiin käy tutuksi, ja oikein odotan, että pääsen vetäytymään iltaisin sen rauhaan. Bungalow nimittäin sijaitsee aivan rannan tuntumassa ja sen avonaisista ikkunoista voi todella aistia meren läheisyyden. En tiedä onko parempaa tapaa nukahtaa kuin kuunnella meren aaltojen rauhallista ääntä, niiden osuessa rantaan. Aamulla sama voimistuva ääni herättää minut uuteen päivään paratiisissa, nousevan auringon myötä.

Voiko elämä tästä parempaa ollakaan?

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

8 Comments

 • TeeKoo
  10.3.2017 at 08:00

  Aivan ihanan näköistä! Nauti <3 Tulin vaan heittämään pikaisen kommentin että näitä sun kirjoituksia on todella mukava lukea, tämä on itselleni milteipä ykkösblogi jota seuraan tällä hetkellä 🙂 On kiehtovaa päästä seuraamaan matkaasi ja kokemuksiasi ja oppia uusia asioita uusista paikoista 🙂 Ja erityisen mukavaa on se, että kirjoitat hyvin, kuvasi ovat kauniita mutta todenmukaisia ja olet kertonut myös haasteista ja vastoinkäymisistä, se antaa todenmukaista kuvaa myös meille lukijoille. Hienoja reissukokemuksia sinne tästä eteenpäinkin!

  Reply
  • Anna-Katri
   14.3.2017 at 03:38

   Oi miten ihana kommentti, iso kiitos sinulle – sait hymyn huulilleni! 🙂 Tämä on juuri se mikä kannustaa minua kirjoittelemaan tänne matkastani aidosti, koko sydämestäni. <3

   Reply
 • NicolaNigella
  10.3.2017 at 18:05

  Niin kaunista.! 🙂
  Ihana on lukea tekstejäsi ja ihailla kuvia.

  Reply
  • Anna-Katri
   14.3.2017 at 03:37

   Kiitos, ihana kuulla! <3

   Reply
 • Anna | Muuttolintu.com
  14.3.2017 at 07:37

  Fidzin Yasawat on miun happy place!!! Sinne täytyy vielä lähteä uudestaan saarihyppelemään <3 Ei todellakaan voi elämä siitä paljon paremmaksi muuttua 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   14.3.2017 at 10:47

   Yasawat oli kyllä mieletön kokemus, niin kauniita paikkoja ja rentoa rantaelämää. <3

   Reply
 • Tiu
  14.3.2017 at 10:54

  Aivan huikeita kuvia ja upeita maisemia, on ihana tehdä matkaa kanssasi maailman ääriin. Ihailen niin näitä ihania kuviasi, mikä kamera Sinulla on? Luulisi että noin pitkällä reissulla ei voi olla mukana painavaa järkkäriä ja monia objektiiveja, kiinnostaisi myös miten käsittelet kuvat reissussa / millä ohjelmalla? Ja minkälainen nettiyhteys käytössäsi on? Itse olen lähdössä lyhyemmälle matkalle, mutta tarkoitus olisi kuitenkin saada kauniita kuvia, olisin niin kiitollinen jos ehtisit vastaamaan. Oikein ihanaa ja antoisaa loman jatkoa.

  Reply
  • Anna-Katri
   14.3.2017 at 11:05

   Kiitos paljon kommentistasi – ihana kuulla, että seurailet virtuaalimatkalla mukana! 🙂
   Matkalla mukana on Canonin 6d järkkäri ja siinä vain yksi objektiivi, 24-70 millinen. Lisäksi silloin tällöin aktiivilajeissa käytössä on GoPron Hero4 kamera. Tuo Canonin kamera on kyllä suosikkini, mutta haittapuolena siinä toki on iso koko ja paino. Mukana reissussa on myös MacBook Pro tietokone, jossa käytän Lightroom-kuvankäsittelyohjelmaa. Nettiyhteys taas on ihan maasta ja paikasta riippuvainen, useimmiten käytössä on majapaikan tai kahvilan wifit. 🙂
   Toivottavasti näistä pikavastauksista oli apua, kysy toki lisää jos jokin mietityttää! 🙂

   Reply

Leave a Reply