Menu
Galapagossaaret

Kotimajoitus Galapagossaarilla

IMG_2129_galapagos IMG_1962_galapagosIMG_1972_galapagosIMG_2126_galapagosIMG_1973_galapagos Monet ajattelevat, että Galapagossaariin tutustumiseen tarvitaan parin viikon risteily, jotta saarista saisi kaiken mahdollisen irti. Näin luulin myös itsekin ennen matkaani, mutta koska yöpyminen laivalla ja pelkät pienet muutaman tunnin visiitit saarille eivät niin houkutelleet, selvitin eri vaihtoehtoja, jotta saisin unelmien matkastani kaiken mahdollisen irti. Galapagokselle kuitenkin ensisijaisesti halusin juuri sen luonnon vuoksi. Lopulta päädyn valitsemaan tukikohdakseni Galapagossaarten pääsaaren Santa Cruzin – en niinkään saaren takia, vaan sieltä löytämäni majapaikan vuoksi.

Keskeltä saaren vehreää luontoa löysin Semilla Verde -majatalon, jonka puitteet hurmasivat minut ensisilmäyksellä. Isosta kakkoskerroksen huoneestani oli kulku koko huoneen levyiselle parvekkeelle, josta saatoin ihailla riippukeinussa loikoillen edessä aukeavaa luontomaisemaa ja tuijotella edessä siintävää merta. Iltaisin katselin parvekkeelta kimmeltelevää tähtitaivasta ja kuuntelin kaskaiden rauhoittavaa siritystä, joka aamuauringon myötä vaihtui galapagoksensirkkujen viserrykseen. Herätyskellona toimi naapurin kukon määrätietoinen kiekuna. Aamun saattoi aloittaa pienellä kävelylenkillä majapaikan pihalta alkavilla poluilla, jotka kiemurtelivat vehreässä puutarhamaisessa metsikössä. Lintujen lisäksi metsästä pystyi bongailemaan muun muassa lukuisia värikkäitä kukkia perhosineen. Täällä jos missä tunsi olevansa keskellä eksoottista luontoa!

IMG_1566_galapagosIMG_1956_galapagos IMG_1932_galapagosIMG_1571_galapagosIMG_1930_galapagosSemilla Verdessä ylitse muiden oli kuitenkin paikan isäntäperhe, joka siis asui samassa rakennuksessa ja vuokrasi vierailleen talosta löytyvää kuutta huonetta. Aamuisin perheen äiti Rafaela kattoi runsaan aamiaisen alakerran jykevälle pöydälle ja isäntä Robert kaatoi mukeihin itsensä viljelemää ja valmistamaa kahvia – heillä tosiaan on pieni kahviplantaasi, jossa kahvi kasvaa luonnonmukaisin menetelmin! Robert myös huolehti vieraistaan kuin omista perheenjäsenistään tarjoamalla niin autokyytejä pääsaaren keskukseen Puerto Ayoraan, kierrättämällä matkailijoita Santa Cruzin luontokohteissa toimien itse luonto-oppaana, järjestämällä mitä tahansa retkiä lähisaarille kuin tarjoamalla henkilökohtaista apua ja opastusta missä tahansa asiassa.

Reilun viikon visiittini Galapagoksella oli unohtumaton, ei pelkästään sen upean luonnon, vaan juurikin myös majapaikkani vuoksi. Koinkin, että yhdestä ja samasta tukikohdasta oli helppo tehdä päiväretkiä lähimmille pääsaarille ja näin päästä näkemään Galapagoksen parhaat palat vaikka yöpyikin laivan sijaan saarella. Varasin kaikki retkeni Robertin kautta ennen matkaani, ja Robert myös auttoi suunnittelemaan juuri itselleni sopivan kokonaisuuden niistä lukuisista retkistä, joita Galapagoksella on tarjolla. Sanomattakin siis selvää, että Semilla Verde on ollut yksi parhaimpia majapaikkojani, sillä siellä jos missä tunsin olevan kuin kotona. Jos siis joskus suuntaat Galapagokselle – pidä mielessä Semilla Verde!

Semilla Verde
Robert Grimstone, Proprietor & Naturalist Guide
Semilla Verde Lodge& Spa
Km 12 via a Baltra
Isla Santa Cruz
Galapagos, Ecuador, S.A.
Email: info@gps.ec
Web: www.gps.ec
Skype: semillaverde

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

8 Comments

 • Hanne
  12.3.2016 at 20:27

  Kiitos vinkistä. Haaveena lähteä Galapagossaarille vajaan 2 vuoden päästä tai mistä sitä tietää, jos lähtiskin jo ensi tammikuussa. Laitan linkkisi ehdottomasti talteen.

  Reply
  • Anna-Katri
   12.3.2016 at 20:40

   Oi, suosittelen ehdottomasti lähtemään sinne! Ja jos kaipaat mitä tahansa vinkkejä, niin kysele ihmeessä lisää! Tosin uskon, että tämä Semilla Verde -vinkki on ainut mitä tarvitset, sillä sitä kautta saat järjestetyä matkallesi kaiken muun. 🙂

   Reply
   • Hanne
    12.3.2017 at 15:28

    Mitä kautta lensit tänne? Kyllä niin polttaisi lähteä tuonne ensi tammikuussa

    Reply
    • Anna-Katri
     14.3.2017 at 03:31

     Lensin Galapagokselle Ecuadorin Quitosta. Sinne taitaa olla lentoja myös toisesta Ecuadorin kaupungista, Guayaquilistä. Suomesta lähteäviä lentoja en valitettavasti osaa sanoa, sillä lensin Ecuadoriin Perusta. Mutta varmasti 1-2 vaihdolla pitäisi päästä, ehkäpä Espanjan kautta?

     Reply
 • Kiva kuulla kokemuksia ei-laivamatkasta Galapagos saarille! Luulen, että tällainen omatoiminen tapa tutkia näitä saaria passaisi mullekin paremmin kuin laivareissu.
  On kyllä aivan ihanan kuuloinen ja näköinen majapaikka!

  Reply
  • Anna-Katri
   14.3.2016 at 20:24

   Tuo majapaikka oli kyllä niin täydellinen, että sitä voin lämmöllä suositella kaikille! 🙂 Ja tosiaan jos omatoimisempi reissailu on mieleen, niin tällä tavoin Galapagoksella pääsee tekemään vapaammin omia juttuja. Ja toki voi vaikka tehdä sitten jonkun lyhyemmän risteilynkin päälle, jos siltä tuntuu. Mutta siis ainakin itse koin, että saarella yöpyminen ja päiväretket tarjosivat juuri sitä mitä Galapagokselta odotinkin. En tiedä olisiko kokemus ollut yhtä hieno tai hienompi veneestä käsin. 🙂

   Reply
 • Jaana
  6.4.2019 at 10:21

  Hei! Millä saarilla kävit? Mitä retkiä suosittelet majapaikasta?

  Reply

Leave a Reply