Menu
Yksinmatkailu

Kirjavinkki seikkailijoille

Matkalle lähtiessäni en ottanut mukaan yhtään paperista kirjaa, vaan ajattelin pärjätä pelkästään kännykkään ladattavilla e-kirjoilla. Näin ei ainakaan tulisi kirjojen vuoksi ekstrakiloja rinkkaan. Aluksi tuntui oudolta lukea pitkää tekstiä iPhonen näytöltä, mutta onneksi yllättävän nopeasti siihen tottui. Ja nyt en voisi kuvitellakaan olevani ilman näitä käteviä e-kirjoja! iBookin oman kirjakaupan sijaan olen kuitenkin vakuuttunut Kindlen kirjatarjonnasta, Kindle-versioita nimittäin myydään Amazon.comissa ja siellä valikoima on ihan mielettömän laaja! Ja ehkä juuri tästä syystä välillä iskee valinnanvaikeus, kun ei edes tiedä mitä nettikaupasta etsisikään seuraavaksi luettavaksi…

Papua-Uudessa-Guineassa sain kuitenkin siellä asuvalta expatilta loistavan kirjasuosituksen: hän oli alkanut lukemaan Kira Salakin Papua-Uusi-Guineasta kertovaa kirjaa Four Corners: A Journey into the Heart of Papua New Guinea, ja kuvaili sen olevan hyvin kiinnostava, varsinkin yksin matkailevan naisen näkökulmasta. Latasinkin kirjan samantien, ja voi taivas millainen matkaseikkailukirja kyseessä onkaan! Kira Salak on Seikkailijatar isolla S-kirjaimella! Kirja perustuu hänen omakohtaiseen matkaansa Papua-Uuteen-Guineaan, jossa hän reissasi milloin kanootilla, milloin heimopäälliköiden kyyditsemänä Papua-Uuden-Guinean halki. Tätä ei koskaan aikaisemmin ollut kukaan nainen tehnyt. Kirjaa lukiessani olin aivan ällikällä lyöty, kuinka rohkea nainen kyseessä onkaan: hän kohtaa matkallaan monia kuumottavia tilanteita, mutta selviää niistä aina kylmähermoisesti. Seikkailun lisäksi kirja on täynnä faktatietoa Papua-Uusi-Guineasta, joten olikin äärettömän mielenkiintoista lukea kirjaa maassa ollessa. Vaikka en itse samanlaisiin seikkailuihin maassa ajautunutkaan, antoi kirja myös aivan uudenlaista perspektiiviä omalle matkalle. Vaikkakin kieltämättä kirjan lukemisen jälkeen omat seikkailut alkoivat tuntua hyvin pieniltä Kiran matkaa verrattuna.

Mutta siis, jos olet vailla matkakirjaa, jossa pääosassa seikkailee nainen, ja fiktion ja höttötekstien sijaan kaipaat faktaa sekä erinomaista tarinankerrontaa, tässä ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja sinulle! Kira on nykyisiin yksi National Geographic Adventuren journalisteista sekä mm. PEN award -palkittu toimittaja. Papua-Uudesta-Guineasta kertovan kirjan lisäksi häneltä löytyy myös The Cruelest Journey: Six Hundred Miles to Timbuktu -kirja, joka kertoo hänen matkastaan kanootilla Afrikan halki Timbuktuun. Sitä olenkin jo tällä hetkellä lukemassa!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

2 Comments

 • Tuuli
  24.3.2017 at 06:41

  Heips, joo, kirjaaddikteille on aina pienoinen ongelma kerääntyvät pokkarit ja niiden poisheittäminen (varsinkin reppu)reissulla. Hyvien kirjojen poisheittäminen on itselleni aina vaikeaa. Parasta matkalukemista ovat juuri tuollaiset ko. maahan jollain tavalla liittyvät kirjat, niitä on ihan erilaista lukea paikanpäällä. Itse luen aina mielelläni paikallisen kirjailijan dekkareita (tai jotain muuta ao. kulttuuria avaavaa tarinaa), tosin niiden saaminen englanniksi on usein hiukan haastavaa. Tuo saamasi kirjavinkki kuulostaa hyvältä, varmaan tosi kiinnostavaa lukea sitä juuri paikanpäällä. Ja hei, ehkä ei kuitenkaan tarvitse pyrkiä Indiana Jonesin tai henkensä vaarantavien sotakirjeenvaihtajien kategoriaan.???

  Reply
  • Anna-Katri
   30.3.2017 at 08:03

   Tiedän! Itse olen aina edellisillä reissuilla tuskaillut painavien kirjojen kanssa, mutta yleensä antanut ne eteenpäin luettuani. Jos sulla on muuten vinkata hyviä kirjoja, niin mielelläni kuulisin? Juuri tässä nimittäin pohdiskelen, että mitä seuraavaksi 😀

   Reply

Leave a Reply