Menu
Intia / Lifestyle

Kuinka pukeutua Intiassa

* Sisältää affiliate-linkkejä

Intiaan reissatessa ei tule huomioon ottaa pelkästään säätietoja matkagarderobia valitessa, vaan myös paikallinen kulttuuri ja sen kunnioittaminen. Intian eri osista osa on konservatiivisempia kuin toiset, mikä vaikuttaa siihen millaisia asuja varsinkin naisilla katsotaan suopeasti ja millainen pukeutuminen taas voi kiinnittää aivan liikaa ei toivottua huomiota. Jo pelkästään vaaleana soolomatkailijanaisena huomion määrä on taattua vaikka päällä olisi kokopitkä kaapu, joten ainakaan itse en suuntaisi maahan liian länsimaisissa, huomiota herättävissä asuissa. Poikkeuksena on tietyiltä osin Intian Keralan turistirannat, joissa perusrantatyyli on varsin suosittua, mutta sielläkin rannalta ja hotellialueelta poistuessa kannattaa pukeutua paikallista kulttuuria kunnioittaen.

Miten sitten Intiaan matkatessa kannattaa pukeutua – tässä muutama havaintoni ja vinkkini parin aiemman Intian-reissuni perusteella:

 • Suosi koko pitkiä ja löysiä alaosia kuten maksihameita tai haaremihousuja. Peitä ainakin polvet, mutta vielä varmempaa on käyttää täysipitkää alaosaa nimittäin perinteisesti intialaisessa kulttuurissa naiset peittävät jalkansa lähes kokonaan.
 • Yläosan suhteen ei ole niin tiukkaa, sillä perinteisessä intialaisessa sarissa naisilta saattaa näkyä yläkropasta tiettyjä paikkoja kuten mahaa, selkää tai käsivartta. Varman päälle pelatessa konservatiivisemmissa paikoissa peittäisin kuitenkin ainakin olkapäät ja välttäisin liian avonaisia kaula-aukkoja. Täydellisiä tähän ovat esimerkiksi aavistuksen löysän malliset t-paidat.
 • Omilla matkoillani huomaan suosivani eniten käytännöllisiä maksimekkoja, jotka peittävät sopivasti, mutta ovat helteisemmässäkin säässä mukavan ilmavia.
 • Legginsit ja tunika -yhdistelmä on myös toimiva, mutta kireän alaosan kanssa kannattaa huomio kiinnittää siihen, että yläosa on tarpeeksi löysä ja peittää takapuolen kunnolla.
 • Myös kimonomaiset löysät yläosat toimivat hyvin kireämmänkin topin kanssa, peittäen sopivasti mutta silti hengittäen.
 • Huivit ovat käytännöllisiä asusteita ja sopivat moneen – kuten vaikkapa olkapäiden peittämiseen tai joissakin tapauksissa vaikka hameeksi legginssien päälle.
 • Vältä liian läpinäkyviä materiaaleja ja varsinkin trooppisilla alueilla kuten Keralassa, materiaalien kannattaa olla superhengittäviä.
 • Suosi kauniita värejä ja kuvioita, sillä Intiassa jos missä katukuva on niitä täynnä!
 • Paikan päällä voi myös teettää itselleen mittojen mukaan perinteisen sarin. Markkinoiden kangaskaupoissa riittää valinnanvaraa.

Omat kuvissa olevat mekkoni ovat seuraavilta merkeiltä: Indiska, Mango, Ivana Helsinki & pinkki rantamekko Balin Ubudista. Lisäksi alla muutamia muita vaihtoehtoja.

1. Alma maksimekko 2. Sahara maksimekko 3. Alma maksimekko 4. Vallery pusero 5. Cilla maksihame 6. Vila maksimekko 7. V-aukkoinen teepaita 8. Kuviollinen röyhelöhame 9. Vila maksimekko 10. Paula maksimekko 11. Susan mekko

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

1 Comment

 • Susanna
  2.5.2019 at 22:45

  Hyvät vinkit! nämä kävisi myös hyvin Välimeren maihin. Sinun mekkosi on kyllä aika hienot. Tosin olen huomannut että maximekoilla tulee liian kuuma ainakin +40C helteessä etenkin jos mekossa on vielä vuori. Muuten maximekot on aika upeita, mutta nyt käytän silkinohuita vähän lyhyempiä mekkoja jos on todella kuuma onneksi ne käy Euroopassa hyvin

  Reply

Leave a Reply