Menu
Lifestyle

Tauluseinällä matkafiilistä kotiin

Kaupallinen yhteistyö: Desenio

On seurannut historiallinen hetki. Sain pari viikkoa sitten sitten vihdoin ja viimein makuuhuoneen nurkassa 1,5 vuotta oleilleet muuttolaatikot purettua ja tavarat laitettua eteenpäin kiertoon. Sen vapautuneen tunteen seurauksena kodin sisustusvimma nosti päätään, enkä kyllä muista milloin viimeisen 5 vuoden aikana olisin sellaista kokenut – päinvastoin kodin laittaminen on tuntunut vain pakolliselta paheelta matkojen välillä. Ja sen seurauksena varsinkin nykyisessä kämpässäni kaikki on jäänyt enemmän ja vähemmän niille teloilleen kun tänne muutin (niitä muuttolaatikoita myöten).

Tämän töölöläiskaksio on lattiasta kattoon pintamateriaaleiltaan täysin valkoinen, joten olen yrittänyt kasata sisustukseen pieniä väripiristeitä sen tavallaan tylsän mutta toimivan mustavalkoisen sisustuksen joukkoon. Ensin hankin makuuhuoneeseen turkoosin maton, sitten olohuoneeseen vaaleanpunaisen sohvan. Lopuksi viherkasveja viidakonkaipuussani. Mutta silti on tuntunut siltä, että jotain pientä ekstraa vielä tarvittaisiin tekemään paikasta kodin, sellaisen enemmän itseni näköisen paikan. Sen lisäksi, että muuttolaatikot nurkissa ovat vaikuttaneet tunnelmaan, ovat sitä samaa luoneet vanhasta kodista mukana seuranneet jotkut sisustustavarat. Nimittäin auttamatta tämän kämpän reippaassa yli 3 metrin huonekorkeudessa esimerkiksi vanhaan kotiini mitoitetut taulut ovat näyttäneet kitukasvuisilta tyhjillä isoilla seinillä, ja epäsopivilla mittasuihteilla näin luoneet luoneet entistä enemmän keskeneräistä fiilistä kotiini. (Kurkkaa vaikka kuvat vanhasta postauksesta ja vertaa näihin).

Nyt kuitenkin päätin ottaa vihdoinkin härkää sarvista, ja tehdä tälle asialle jotain. Ja mitä parhaimpaan saumaan minulle tarjoutui mahdollisuus tehdä yhteistyötä Desenion kanssa, julistefirman, jonka valikoimista löytyy varmasti kaikkeen eri makuun ja kodin tunnelmaan soveltuvia taideprinttejä. Sain kulutettua hyvän tovin siihen, että selasin läpi heidän kattavan nettikaupan valikoimaa, sommittelin taulujen paikkoja virtuaalisesti yhteen (hyvä apu tähän muuten on Desenion Rakenna tauluseinäsi -sivut) ja lopulta yritin tehdä eniten kotiini ja omaan persoonaani sopivia tauluvalintoja. Mutta kun viime viikolla julistelähetys saapui kotiini ja viikonlopun siivousvimmassa laitoin taulut paikoilleen olohuoneen seinälle, olin super ilahtunut – miten erilaisen tunnelman, ja ennen kaikkea viimeistellyn fiiliksen oikein valitut taulut luovatkaan olohuoneeseen!

Ensinnäkin kaksi 50 x 70 cm julistetta mustine kehyksineen ovat kuin tehty luomaan raameja isolle tyhjälle seinälle sohvan taakse. Mustavalkoinen Pineapple BW -juliste taisi olla ykkösvalintani Desenion nettikaupasta, ei vähiten siksi että ananas on suosikkihedelmäni, mutta se edustaa minulle myös lukemattomia muistoja trooppisista matkakohteista (ja onpa ananas tatuoituna myös ihooni muistona Panama-Kolumbia reissultani). Lion in the Wild -juliste sen sijaan kuvaa itselleni ehdottomasti ensisijaisesti ainaista kaipuutani Afrikkaan, mutta myös sisäistä leijonanluonnettani. Haaveileva leijonakuningas. <3

Näiden lisäksi halusin laajentaa tauluhyllyä isolle seinälle parin erikokoisen printin muodossa, ja lopulta valitsin sielunmaisemaani kuvaavat rakkaudensoturi Love Warriors Dogma ja kuuaiheisen La Lune -julisteet, sillä ne sopivat tunnelmaltaan täydellisesti yhteen (printin koko 30 x 40 cm). Hassua oli muuten, että kun muutin tähän kämppään, olin ensimmäisenä inspiraationa pinnannut kansioihini juuri kyseisen Love Warrior -kuvan. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Näiden printtien lisäksi päätin lopulta ottaa joukkoon vielä yhden erikokoisen julisteen, 21 x 30 cm koossa olevan Palm Trees on beach -printin, joka heikoista viherkasvien hoitotaidoistani huolimatta muistuttaa minua siitä, että pienilläkin elementeillä kotiin voi saada samaa tunnelmaa, mitä trooppisten matkojen unelmien majapaikossa on.

Taulujen kiinnityksessä meni valehtelematta alla puoli tuntia, ja kun näin lopputuloksen, en olisi voinut olla tyytyväisempi. Parasta Desenion printeissä on se, että niiden standardikokojen avulla taulukollaasien julisteita voi vaihdella helposti fiiliksen mukaan. Lisäksi Desenion kevyet taulukehykset eivät vaadi tuekseen jättikokoisia reikiä seinään, vaan ainakin tämän töölöläiskämpän kivikovissa seinissä pieni taulunaula riitti kiinnitykseen. Remonttiblondi kiittää ja kuittaa.

Jos haluat tuoda kotisi sisustukseen sitä kaivattua viimeisteltyä ilmettä, suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan Desenion printtivalikoiman. Lisäksi koodilla ADALMINAS saat -25 % alennuksen 7.-9.5. julisteista (ei koske kehyksiä eikä handpicked, collabration ja persoonallisia julisteita).

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • Heidi
  7.5.2019 at 12:48

  Vau miten ihana olohuone sinulla ?. Mistä oot ostanu ton sohvan ja tarjotinpöydän? Sohva on aivan mieletön karkki ja tarjotin pöytä ihan ”kevyt” siroine jalkoineen.

  Reply
 • Merja
  7.5.2019 at 12:51

  Taulut sopii kuin piste iin päälle, mutta sohva se vasta ihana onkin, oikea herkku.

  Reply
 • Ella
  19.6.2019 at 11:53

  Minäkin tulin kyselemään sohvasta – mistä tuo ihanuus on?

  Reply
  • Anna-Katri
   20.6.2019 at 18:34

   Sohva on Ellokselta. 🙂

   Reply

Leave a Reply