Menu
#YearInClarion / Lifestyle

#YearInClarion – Muutan hotelliin!

Kaupallinen yhteistyö: Clarion Hotel

Balilta palasin Suomeen mielessäni pari isoa teemaa tälle vuodelle 2020. Ja vihdoinkin viime viikon torstaina sain paljastaa, mikä yksi näistä teemoista, tai pitäisikö sanoa elämänmuutoksista, onkaan – muutan nimittäin hotelliin! Helmikuusta eteenpäin kotini tulee olemaan Jätkäsaaressa sijaitseva Clarion Hotel Helsinki, jossa majailen yhteensä 100 päivää #YearInClarion Season 2 -kampanjaan liittyen. Huh, mikä mahdollisuus! Kieltämättä kyllä aikamoinen reissaajan unelma päästä viettämään hotellielämää yhtäjaksoisesti noin pitkäksi aikaa.

#YearInClarion starttasi vuosi sitten kun Joonas Pesonen muutti hotelliin peräti vuodeksi majailemaan. Nyt tänä vuonna konsepti on hieman muuttunut ja vuoden 2020 aikana Clarionissa tulee majailemaan yhteensä 4 eri vaikuttajaa, jokainen 100 päivän ajan. Minun lisäksi mukaan tälle vuodelle on valittu laulaja Robin Packalen sekä Kaverin puolesta kyselen -podcastaaja Tiia Rantanen. Neljäs osallistuja on vielä kysymysmerkki, sillä siihen haku on parhaillaan auki!

Jos haluat muuttaa hotelliin 100 päiväksi, niin hae mukaan #YearInClarion Season 2 asukkaaksi tämän linkin kautta, ja olet askelta lähempänä hotelliunelmaasi!

Noilta 100 päivältä odotan erityisesti sitä, että nyt vihdoinkin minulla on hyvä syy pysähtyä reissujen välillä paikoilleni vähän pidemmäksi aikaa ja keskittyä todenteolla elämäni uudelleen järjestämiseen. Tähän mennessä kun olen mennyt tukka putkelta reissulta toiselle ja siinä välissä Suomessa ollessa yrittänyt suhata kaiken arkikiireen keskellä, jolloin on sanomattakin selvää, että ne muut asiat unelmien tavoittelusta syvällisempiin pohdintoihin ovat aina jääneet vähän taka-alalle. Nyt hotellissa asuessa haluankin ottaa aikaa sille, että saan asiat elämässäni järjestykseen – aina fyysisestä hyvinvoinnista henkiseen tasapainoon.

Clarionissa asuessa ympäriltä poistuukin peruskotiarjen puuhat kodin siivoamisesta aamiaisen valmistamiseen, sillä huoneessani tulee viikoittain käymään siivoaja ja jokaisena aamuna noiden 100 päivän ajan saan nauttia valmiista hotelliaamiaisesta. Odotan myös huoneesta löytyvän kylpyammeen tarjoamia arjen rentoutumishetkiä sekä pulikointia ylimmän kerroksen maisemaikkunoilla varustetussa uima-altaassa. Lisäksi kuntosalilla käymiseen ei pitäisi enää löytyä tekosyitä, sillä se löytyy vain muutaman kerroksen päästä samasta hotellirakennuksesta. Läheiseni ovat myös vitsailleet, että ehkäpä hotelliasumisen myötä tulen tapaamaan myös potentiaalisen poikaystävän, kun nyt hotellin yläkerroksen Sky Bar on vain hissimatkan päässä. Ainakaan enää ei voi jäädä kotiin huonoon säähän vedoten!

Ja kerrotaan vielä, että tuota 100 päivää minun ei suinkaan ole tarkoitus pelkästään lomailla, vaan tulen tekemään omia töitäni normaalisti – tosin nyt hotellin eri tilat mahdollistavat läppärityöläisen vaihtaa paikkaa vähän fiiliksen mukaan toisin kuin kotona ruokapöydän äärellä etätöitä tehdessä. Lisäksi yhtenä teemana tämän majoitukseni aikana on tarkastella hotellin ympäristövaikutuksia, erityisesti sitä, millainen hiilijalanjälki 100 päivän majoituksestani mahtaakaan muodostua. Kiinnostavaa tässä on myös se, että työurani ympäristökonsulttina aloitin juurikin tekemällä matkailualalle erilaisia ympäristöselvityksiä kuten hiilijalanjäljen laskentaa suomalaisille hotelleille. Kuvitella, että siitä on jo yli 10 vuotta!

Mutta nyt alankin sitten suunnittelemaan muuttoa ja sitä, mitä ihmettä pakata mukaan hotelliin, jossa jo on kaikki mukavuudet paikoillaan. Huoneestani haluan kuitenkin pienillä jutuilla luoda enemmän itseni näköisen, kun tulen siellä sen verran monta päivää viettämään. Seuraavaksi sitten varmaankin tunnelmia suoraan hotellilta, kun muutto suoritettu! Jännää!

Ps. Jos hemmotteluloma hotellissa kiinnostaa, niin Clarion tarjoaa koodilla STAYCATION -15 % alennuksen pe-su öistä, kun varaat huoneesi Clarionin nettisivuilta. Alennus on voimassa saatavuuden mukaan sekä Clarion Hotel Helsingissä että Airportissa vuoden loppuun asti.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

18 Comments

 • Anne Tiikkala
  22.1.2020 at 21:35

  Kiva konsepti ja upea hotelli, vaikka kodiksi.
  Olen tulossa sinne yhden yön stopoverille maaliskuussa. Kokeilin tuota alennuskoodia ja kas kummaa: huoneen hinta nousi 8€. Ei nyt hirmuisen paljon, mut odostus -15% vs +8€ ei ihan toimi? mikähän tässä mättää?

  Reply
  • Anna-Katri
   25.1.2020 at 12:38

   Moikka, Kysäisin Clarionilta että missä vika tuossa koodissa ja sain vastaukseksi, että Staycationin 15% alennus on voimassa päivän vertailuhinnasta (näkyy nettisivuilla siinä yllä varausta tehdessä). Halvempi hinta on Club Price Prepaid (etukäteismaksu jäsenille). Näissä on eri ehdot, staycationin voi perua vielä samana päivänä klo 16.00 mennessä kuluitta kun taas prepaid varauksen perumisesta veloitetaan koko summa. Toivottavasti tämä selvensi nettisivujen hintoja!

   Reply
   • Anne Tiikkala
    26.1.2020 at 09:41

    Okei, kiitos! Olen jäsen, joten johtui siis siitä. Mukavaa oloa hotellielämään?

    Reply
    • Anna-Katri
     26.1.2020 at 10:11

     Jes, hyvä että selvensi! Ihanaa hotelliyötä sinullekin! 🙂

     Reply
 • Susanna
  23.1.2020 at 17:27

  Mielenkiintoinen kokemus. Majoituksen ympäristövaikutukseen liittyen vaikuttaa moni asia, nythän moni hotelli on siirtynyt palasaippuoista täytettäviin saippuapulloihin mikä on hyvä systeemi. Joskus on myös biosaippuaa. Uima-allas kuulostaa houkuttelevalta, näin just unen jossa olin ite vesipuistossa jossain

  Reply
  • Anna-Katri
   25.1.2020 at 12:39

   Todellakin hyvä juttu että monet hotellit on tehneet näihin muutoksia ympäristöasioita silmällä pitäen.

   Reply
 • Maijuc
  27.1.2020 at 21:07

  Tämä on kieltämättä hauska konsepti. Jään mielenkiinnolla seuraamaan millaiseksi arkesi hotellissa muuttuu. Joten eipä muuta kuin ihana satapäiväistä hotelli”lomaa”, nauti salista ja aamupalasta ja etätyöpisteiden valinnanvapaudesta!

  Reply
  • Anna-Katri
   28.1.2020 at 20:50

   Kieltämättä jännää päästä itsekin kokemaan, millaiseksi arki muotoutuu ja tuleeko itselle jotain tiettyjä vakkarirutiineja siellä. 🙂

   Reply
 • Tulis jo muuttopäivä, en malta odottaa että pääsee kurkistaa millainen sun jakso Clarionissa on! Sitä viini-iltaa ja Kallea odotellessa. ?

  Reply
  • Anna-Katri
   28.1.2020 at 20:49

   Hahha, ei oo onneks enää pitkään kun pääsen muuttolaatikot kantamaan sisälle! 🙂

   Reply
 • Sandra Nenonen
  28.1.2020 at 22:20

  Onpas kiva lähteä seuraamaan tätä! En viime vuonna seurannut kyllä ollenkaan, mutta koska sun reissuja tulee kyllä luettua, niin seuraan nyt ainaskin sun osuuden vuodesta :). Tykkään kovasti majoittua hotelleissa, se on sellaista kunnollista arjen luksusta. Mielenkiintoista kuulla sitten, alkaako 100 päivän jälkeen kaivata kuitenkin omaa kotia. Voisin veikata, että oma keittiö ja ruoanlaitto olisivat sellaisia, että niitä tulee ikävä.

  Reply
  • Anna-Katri
   31.1.2020 at 07:15

   Hih, kiva kuulla! Jännää tosiaan itsellenikin tuo, että kuinka paljon sitä alkaa kaipaamaan kotia vai alkaako ollenkaan. Ainakaan maailmanympärimatkalla ei tullut edes keittiötä ja ruuanlaittoa ikävä 😀

   Reply
 • INDIVUE
  1.2.2020 at 13:07

  Onneksi olkoon tämä upea tilaisuus, sillä niinkuin kuulin Robin Packalen #YearInClarion Season 2 -julkistamisbileissä mainitsevan: ”Hotellihuone on prodaktiivinen paikka verrattuna kotiin, jossa paljon ärsykkeitä”. Onneksi olkoon myös Clarionille, kun osasivat valita kaltaisesi tuotteliaan kasvon.

  Reply
  • Anna-Katri
   8.2.2020 at 09:28

   Kiitos paljon kivasta kommentista, tämä on kyllä mahtava tilaisuus! Ja Robin kiteytti tuon kyllä hyvin, samaa odotan itsekin hotelliajaltani!

   Reply
 • Anu / Matkataan Mutkitellen
  1.2.2020 at 17:58

  Kiva, että tämä konsepti jatkuu. Viime vuonna tuli seurattua jonkin verran Joonaksen fiiliksiä ja mielenkiintoista nähdä miten eri tavalla sinä koet tämän. 100 päivää yhdessä paikassa on aika haasteellinen pituus; se on liian pitkä aika olla kotiutumatta mutta liian lyhyt aika oikeasti kotiutua.

  Reply
  • Anna-Katri
   8.2.2020 at 09:25

   Jee, kiva kuulla, että tämä konsepti kiinnostaa! Kieltämättä kokonainen vuosi olisi varmasti jo pituudeltaan erilainen kokemus kuin tämä 100 päivää, mutta omaan elämäntilanteeseeni tämä lyhyempi jakso on tällä hetkellä kuin tehty. Saapa nähdä ehdinkö siinä ajassa kuinka hyvin kotiutua! 🙂

   Reply
 • Anmarien
  2.2.2020 at 12:16

  Hotellielämässä on varmasti monia puolia! Aamupala ja siivous hoidettuna tuntuisi kiireisen elämän keskellä sellaiselta luksukselta, että oksat pois. Toisaalta pidempään hotellissa asuessa voi alkaa kaivata ympärilleen omia tavaroita. Ainakin itselleni kävi näin kun asuin 7kk ulkomailla. Erityisesti kaipasin omaa kirjahyllyäni.

  Reply
  • Anna-Katri
   8.2.2020 at 09:21

   Kieltämättä aamiainen ja siivous tulevat varmasti olemaan sellaista luksusta mitä ei kotiarjessa pääse kokemaan! Onneksi saan hotelliin pakata myös mukaan omia tavaroita ja tarkoitus onkin sisustaa hotellihuoneesta enemmän itseni näköinen. Katsotaan mitä pakkaankaan mukaan! 🙂

   Reply

Leave a Reply