Menu
Lifestyle

Matkasuunnitelmia vuodelle 2020

Kun Clarionin Season 2 lanseerausbileissä paljastettiin, että olen ensimmäinen asukas, joka tänä vuonna muuttaa hotelliin asumaan 100 päiväksi, sain useilta ihmisiltä seuraavan kysymyksen: Miten pystyn olemaan 100 päivää yhteen putkeen Suomessa, kun yleensä reissaan niin paljon? Aionko matkailla enää ollenkaan?

Vastaus on: En tiedä. Just nyt tuntuu hyvältä pysähtyä reiluksi kolmeksi kuukaudeksi Suomeen ja järjestellä elämässäni isoja teemoja kuntoon (niistä lisää myöhemmin). Toisekseen harvoin elämässä tulee vastaan mahdollisuutta, että voi majoittua hotellissa 100 päivän ajan, joten miksi en ottaisi tästä kaikkea irti – nauttisi niistä pienistä arkihetkistä hotellista käsin. Kuitenkaan en poissulje ajatusta, ettenkö tuon 100 päivän aikana piipahtaisi jollakin työreissulla, mutta omat lomamatkat ajattelin jättää nyt tältä keväältä pois suunnitelmista. Niiden aika on sitten myöhemmin.

Vuosittain olen tehnyt alkuvuodesta postauksen, jossa kertoilen vuoden reissusuunnitelmista ja -haaveista. Päätin tehdä sellaisen nyt tänäkin vuonna vaikkakin aiempiin vuosiin verrattuna tälle vuodelle minulla ei vielä ole mitään konkreettisia suunnitelmia tai matkavarauksia olemassa. Tai itseasiassa on yksi – heinäkuulle olin bookannut Jäämeren risteilyn Etelämantereella tapaamieni naisten kanssa, mutta tiettyjen elämänmuutosteni myötä olen alkanut miettimään, josko peruisin tuon reissun. Näin ollen kesällä olisin vapaa tulemaan ja menemään minne vain.

Reissuhaaveiden osalta kaikki onkin sitten aivan auki, mutta joitakin ajatuksia mielessä pyörii tälle vuodelle:

Etelä-Amerikka

En taida vain saada tarpeekseni lattarimaista, ja vaikka olenkin kolunnut aika huolella maita niin Väli- kuin Etelä-Amerikasta, mieli vetää sinne yhä uudelleen. Perussa olisi mahtavaa päästä käymään vuosien jälkeen uudelleen, ja erityisesti siellä Amazonin sademetsäseikkailut kiehtoisivat, samoin kuin rannikon upeat surffikohteet. Toisaalta Buenos Airesiin olen saanut jo useamman kerran kutsun tulla vierailemaan, ja koska se on yksi lempikaupunkejani maailmalla, olenkin miettinyt, josko sinne voisin suunnata muutamaksi viikoksi perinteisen lomareissun sijaan läppärini kanssa töitä tekemään – siellä asuva tuttavani kun kuitenkin käy päivisin töissä. Lisäksi seurailen tarkasti Venezuelan tilannetta, sillä ennen maan kriisiä olin jo suunnitellut itselleni reissun Venezuelan Angel Fallseille, vieraillen toki myös naapurimaissa Gyanassa ja Surinamessa.

Arabimaat

Arabimaiden eksotiikkaan olen hurahtanut vasta viime vuosina, joten noissa maissa riittäisi nähtävää ja koettavaa vielä vaikka kuinka. Qatar ja Arabiemiraatit on meille suomalaisille varmaankin niitä tutuimpia kohteita, mutta niiden koluamisen lisäksi haluaisin reissata Saudi-Arabiaan, Tunisiaan ja Algeriaan. Lisäksi pikkumaat Kuwait ja Bahrain kiinnostavat, koska en tiedä niistä juuri mitään, ja myös Yemenin Socotra lohikäärmepuineen on keikkunut bucket listallani ties kuinka kauan.

Eurooppa

Viime kesänä vierailin Portugalissa vähän synkissä tunnelmissa juuri eron jälkeen, joten haluaisin nyt suunnata takaisin maan rannoille oikeasti nauttimaan surffi- ja joogaelämästä. Rantojen lisäksi Lissabonissa voisi varmasti viettää päivän jos toisenkin, sillä ihastuin siihen vuosia sitten tekemälläni ekalla reissulla Portugaliin. Toinen Euroopassa sijaitseva kiinnostava kohde olisi Irlanti, jossa Dublinin lisäksi haluaisin päästä kunnon roadtripille ympäri maata.

Aasia

Viime kesälle minulla oli suunnitelmissa reissata Turkmenistaniin ja Iraniin, mutta kesän reissusuunnitelmani muuttuivat nopeaan tahtiin pitkin vuotta, joten nuo maat jäivät näkemättä. Nyt seurailen Iranin tilannetta, mihin suuntaan kaikki kehittyykään tuolla suunnalla. Haluaisin kuitenkin ehdottomasti päästä näkemään Turkmenistanissa sijaitsevan Darvazan kaasukraaterin sekä Iranin kulttuurikohteita upeine rakennuksineen. Näiden lisäksi olen suunnitellut jo aika pitkälle kontaktointeja myöten reissua Libanoniin ja Syyriaan, mutta saa nähdä missä vaiheessa tämän reissun toteuttaisin. Myös Pakistan sekä Irakin Kurdistan kiinnostaisi matkakohteena tälle vuodelle.

Mutta mutta. Yksi kohde taitaa keikkua mielessäni ylitse muiden. Nimittäin Bali. Tässä olenkin mietiskellyt, että jos peruisin Jäämeren risteilyn, voisin ensi kesänä viettää vaikka pari kuukautta Balilla tehden Canggusta kotini siksi ajaksi….

Nähtäväksi tosiaan jää miten tänä vuonna tulenkaan reissaamaan – pysyttelenkö pitkälti Suomen ja Balin välillä, vai lähdenkö sittenkin johonkin yllä mainitsemaani kohteeseen. Mitä veikkaat? Kaikkia noita reissuhaaveitahan ei tosiaan ole tarkoitus tänä vuonna toteuttaa. 🙂

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

28 Comments

 • Jos vanhat merkit yhtään antavat osviittaa, niin etköhän sä kuitenkin jonnekin muuallekin olet suuntaamassa… 🙂
  Venezuela on haaveissa meilläkin ja jos maan tilanne olisi viime vuosina ollut toinen, olisimme siellä myös vieraillutkin. Perussa suositeltava paikka vierailla Amazonin alueella on Pacaya Samiria National Reserve. Oltiin siellä vajaa viikko teltan kanssa syvällä sademetsän uumenissa ja tykättiin kovasti. Meitä kiehtoo tällä hetkellä Ecuadorin puoleinen Amazon sekä Andien vaellukset.

  Reply
  • Anna-Katri
   26.1.2020 at 10:41

   No näinhän se saattaa käydä sitten kuitenkin… 🙂 Perun Amazon kiinnostaa ja kovasti, koska olen aiemmin seikkaillut Amazonin sademetsässä Brasilian puolella ja siitä ei vaan saanut tarpeekseen. Laitankin muistiin tuon mainitsemasi luonnonpuiston! Ja Andien vaellukset on kyllä varmasti upeita jo niiden maisemien puolesta – tosin korkea ilmanala voi olla välillä vähän raaka.

   Reply
 • Nicola
  25.1.2020 at 21:51

  Itseäni kiinnostaa todella paljon Irlanti ja ajan kanssa myös Yhdysvallat. Toki myös Portugali kokonaisuudessaan, Barcelona siksi kun olen kaupungissa aikanaan viettänyt 3vkon kielikurssin, Sveitsi, Englanti (Iso-Britannia), Australia joissa kanssa haluaisin viettää aikaa. Mutta vain aika näyttää, et koska nämä toteutuvatkaan. 🙂
  Mielenkiinnolla tulen seuraamaan seikkailujasi niin hotellissa, maailmalla kuin kotimaassakin. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   26.1.2020 at 10:40

   Näinhän se näissä reissusuunnitelmissa usein on, että on kiva haaveilla eri kohteista, mutta se käytännön toteutus ei aina onnistu niin kuin haluaisi. Itsellänikin tässä pitkä lista kohteita, joita ei mitenkään pysty samana vuonna koluamaan läpi – ja toisaalta myös se reissuhaaveilu on mukavaa puuhaa kotisohvalta käsin. 🙂 Ja kiva kuulla, että seikkailut myös vähän vähemmän eksoottisissa kohteissa, kuten nyt 100 päivää hotellissa, kiinnostaa. Juttuja varmasti tulossa sieltä käsin kun pääsen muuttopuuhiin. 🙂

   Reply
   • Nicola
    26.1.2020 at 23:42

    Kotimaa kiinnostaa aina kaikin tavoin. ?? Onneksi meillä on paljon alustavia suunnitelmia kotimaan suhteen, niin on sen puolesta vara valita aina. ??

    Reply
    • Anna-Katri
     28.1.2020 at 20:53

     Kotimaasta löytyy kyllä myös paljon ihania kohteita, varsinkin kesää silmällä pitäen. 🙂

     Reply
 • Anna | Muuttolintu.com
  27.1.2020 at 05:49

  Balilla on kyllä joku sellainen vaarallisen voimakas vetovoima, joka aina houkuttelee takaisin… Itseäkin houkuttaisi, taas kerran, mutta vähän yritin lupailla itselleni, etten tänä vuonna sinne lähtisi. Saa nähdä 😀 Etenkin Venezuela ja Iran kiinnostaisi näistä itseäkin, joten niistä varsinkin odotan juttuja innolla, jos sinne päädyt. Mahtavaa reissuvuotta!

  Reply
  • Anna-Katri
   28.1.2020 at 20:53

   No sanopa muuta, mutta Bali on vain sellainen että jos siihen ihastuu, niin se on menoa sitten. 😀 Ihanaa reissuvuotta myös teille! <3

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  27.1.2020 at 14:53

  Venezuelassa kaikkein vakavimmin maita bongaavat taitavat nykyisin vain pistäytyä ylittämällä Kolumbian puoleisen rajan, ehkä vaan päiväseltään – siis jos on vaan muutama maa 193:sta jäljellä on on siis jo vähän “pakko” saada Venetsia-piste, mutta ei se nyt ihan Angel Fallsille vertoja vetäisi.
  Algeriaan jos päädyt, niin käy Algiersin lisäksi Oranissa, jonne pääsee helposti Algierista junalla.
  Darvaza on kokemisen arvoinen, vaikka matka sinne ainakin Ashgabatista on pitkä.

  Reply
  • Anna-Katri
   28.1.2020 at 20:52

   Joo samaa olen ryhmissä seurannut, että lyhyitä piipahduksia tällä hetkellä Venezuelaan. Jospa tilanne siellä vielä muuttuu ja putouksille voi taas matkata! Ja kiitos Algerian vinkistä, täytyypä laittaa korvan taakse!

   Reply
 • susanna
  27.1.2020 at 15:46

  Ei liity matkailuun,mutta sinulla on superihania mekkoja monissa kuvissa;olisi ihan tietää niistä enemmän,vaikka tämä blogi ei olekaan tyyliblogi,mutta tyylikäs silti:)
  suski

  Reply
  • Anna-Katri
   28.1.2020 at 20:51

   Oi kiitos, kiva kuulla! Voisin kyllä kieltämättä tehdä jatkossa myös asukuvia, aiemmassa blogissani niitä aina silloin tällöin vilahtikin postauksissa enemmän. 🙂

   Reply
 • Huikeita suunnitelmia ja haaveita tälle vuodelle. Täältä ääni Balille! Itsekin olen haaveillut reissusta takaisin sinne, se on kyllä niin tunnelmallinen paikka.

  Reply
  • Anna-Katri
   28.1.2020 at 20:49

   Balibalibali! <3 Sinne kyllä haluan vain aina takaisin! 😀

   Reply
 • Kristiina
  28.1.2020 at 23:45

  Irakin Kurdistan on rakkautta ensi silmäyksellä. Mä olen onnekas, mulla ja miehelläni on siellä kotikin, ihana hedelmätila. Suomessa asutaan ja työtä tehdään, mutta lomat ollaan Kurdistanissa. Siellä on taivas samettia ja ruoka hyvää, ihmiset ihania. Maalis-huhtikuu on paras ajankohta lomailla siellä. Kesällä liian kuuma. Mieheni oli juuri viikon vanhempiaan tapaamassa Irakissa. Siellä oli lunta 🙂
  Irak on upea, samoin Iran. Syyriaan tai Jemeniin en uskalla matkustaa. Edes päiväksi.
  Hyviä reissuja! Ja hei vietä mukavaa aikaa hotellissa.

  Reply
  • Anna-Katri
   31.1.2020 at 07:15

   Oi kuulostaa kauniilta paikalta, ja tuo oma hedelmätila! <3 Kiitos paljon vinkistä ajankohdan suhteen, täytyykin vähän pohtia tarkemmin tuota kesäkautta, että mitkä olisivat sään puolesta silloin parhaimmat kohteet. Ja kiitos paljon, ihanaa kevään ja reissujen odotusta sinulle!

   Reply
 • Sofia / Project Forever
  31.1.2020 at 18:57

  Sinulla on paljon mielenkiintoisia reissuhaaveita on tälle vuodelle! Eniten voisin samaistua Portugaliin ja Baliin, mutta kumpikaan ei taida olla itselläni tämän vuoden suunnitelmissa. Maaliskuussa olen menossa työmatkalle Madridiin ja kesäkuussa kaveria moikkaamaan New Yorkiin, mutta muutoin omatkin reissusuunnitelmat on vielä vain haaveita. Mutta sehän tavallaan parasta onkin kun on vielä mahdollisuudet auki! 🙂
  Mun on pitänyt muuten kiittää sinua Bolivian ja muutoinkin Etelä-Amerikan postauksistasi, inspiroiduin niistä sen verran että suuntasin viime vuoden lopussa kahdeksi kuukaudeksi reppureissaamaan Etelä-Amerikkaan! Voi olla että reissu olisi vieläkin vain kaukaisissa haaveissa ilman sun kirjoituksien ja kuvien aiheuttamaa matkakuumetta! 😀

  Reply
  • Anna-Katri
   1.2.2020 at 07:45

   Oi ihana kuulla, mahtavaa että lähdit Etelä-Amerikkaan! Ja kiitos että jätit kommentin! <3 Etelä-Amerikassa on kyllä niin paljon upeita paikkoja, että aina tekisi mieli takaisin tutkimaan enemmän. Huomasinkin että olit ollut Bolivian Altiplanolla - siis se paikka on kyllä yksi kauneimmista mitä tiedän!

   Reply
 • Anne
  1.2.2020 at 08:28

  Kuulostaa hyvältä ja mielenkiinnolla odotan kokemuksia 100 päivän hotellielämästä. Vierailin itsekin Lissabonissa viime marraskuussa ja tykkäsin kovasti. Päiväretki Sintraan oli liian lyhyt, joten ensi kerralla ainakin 1 yö tai 2. Irlanti kuuluu myös suunnitelmiin ja etenkin Aransaaret, Cork ja Galway. Nova Scotia on pyörinyt mielessä jo kauan ja New York uusinta. Hankittuja matkoja on vasta Pohjois-Italia junalla sekä konserttimatka Tallinnaan. Niitä odotellessa mukavaa alkanutta helmikuuta.

  Reply
  • Anna-Katri
   8.2.2020 at 09:31

   Kiitos vinkistä tuohon Sintraan liittyen, täytyypä miettiä josko sinne varaisi vähän enemmän aikaa. Tosin viimeksi tein sinne juuri päiväretken, mutta pahimpaan turistiaikaan, joten nyt toiveena olisi tutkia paikkaa vähän aikataulussa ennakoiden. Ja kiitos samoin, mukavaa helmikuun jatkoa myös sinulle!

   Reply
 • Sini
  1.2.2020 at 12:55

  Itsekin olen suunnitellut Irakin Kurdistania ja Libanon – Syyria -komboa. Erityisesti jälkimmäiseen on tullut tehtyä paljon taustatutkimusta. Saa nähdä, mitä loppuvuosi tuo tullessaan. Miten musta tuntuu, että löydät itsesi taas sieltä Balilta. ?

  Reply
  • Anna-Katri
   8.2.2020 at 09:29

   Jos sulla on hyviä reissuvinkkejä ja tärppejä noille seuduille, niin laitahan koodia. Ja pitkästä aikaa voisi kyllä järjestää Reissaajien meet-upin niin voisi vaihtaa näitä ihan kasvotustenkin! 🙂 Ja hehhe, Bali on aina oikea valinta. 🙂

   Reply
 • Merja / Merjan matkassa
  1.2.2020 at 16:14

  Upeita reissukohteita! Siellä vilahti myös Dublin, jonne olen yrittänyt päästä jo monena vuonna mutta aina joku muu kohde on ajanut sen yli. Jospa ensi kesänä onnistaisi. Nyt jännään pääsenkö lähtemään Sydneyyn muutaman viikon päästä. Lakko uhkaa sotkea matkasuunnitelmia ja toivon, että se ei toteudu. Koronaviruksen leviämistä seuraan myös, mutta sen takia en matkaa peru vaikka välilasku onkin Hongkongissa.

  Reply
  • Anna-Katri
   8.2.2020 at 09:27

   Oi Australia ja Sydney! <3 Olen juuri viimeiset viikot katsellut Veeran Insta-stooreja sieltä, ja iski aivan kamala hinku takaisin Ausseihin. Seuraavaksi siirryn sitten sinun blogin pariin fiilistelemään Aussi-reissua. 🙂

   Reply
 • Cilla Maria
  1.2.2020 at 18:50

  Tuntuu kuin lukisin omaa haavelistaani; Peru/Amazon, Venezuela, Kurdistan, Iran, arabimaat, Stanit, Portugali (etenkin Sintra).. Keväällä lähden veljen kaa Irlantiin road tripille. Monesti myös teidän podcastia kuunnellessa tulee sellasia hetkiä, että tekis mieli hihkaista, että “joo, just näin!” Esim. joskus kun puhuitte niistä Khaled Hosseinin kirjoista, mulla heräs tismalleen samanlaisia tuntemuksia kun luin niitä aikanaan. Ja sit se hedelmällisyyskeskustelu, mistä laitoin teille pitkän viestin IG:n privassa (en tiedä jos muistat). Vaikkei tunnetakaan livenä, niin kiva lukea ja kuunnella samanhenkisen ja samanikäisen ihmisen ajatuksia.
  Mut hei, hyviä hotellikuukausia ja matkojen suunnittelua sinne 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   8.2.2020 at 09:24

   Kiitos ihanasta viestistä, ja muistan kyllä viestisi myös instan puolella. <3 Ihan mahtavaa kyllä huomata että meitä samanhenkisiä löytyy, vertaistuen parhautta jakaa näitä kokemuksia yhdessä. 🙂

   Reply
 • Anna | Tämä matka -blogi
  1.2.2020 at 21:43

  Noista mainitsemistasi haavekohteista itseäni kiinnostaisi eniten Turkmenistan. Todennäköisesti kuitenkin päädyn Kaspianmeren toiselle puolelle Georgiaan, joka sekin lienee ihan OK. Libanon on ollut pitkään myös omalla listallani, mutta vaikea sanoa, koska se tulee ajankohtaiseksi. Arabimaissa on tullut nyt rampattua enemmänkin, mutta Saudit ja Algeria kiinnostaisivat. Tosin Meriharakan Algerian kokemukset eivät kaikilta osin olleet positiivisia, joten käyppäs sinä siellä, niin saan toisen mielipiteen : D

  Reply
  • Anna-Katri
   8.2.2020 at 09:23

   Georgia on myös hyvä valinta matkakohteeksi, pääkaupunki Tbisili on kiinnostava ja ne Georgian vuoret ja viinitilat ehdottomasti kokemisen arvoisia!

   Reply

Leave a Reply