Menu
Matkainspiraatio

Matkahaaveita vuodelle 2019

Kun yksi matka on päättynyt, mikä olisikaan parempaa piristettä kotiinpaluuahdistukseen kuin vähän haaveilla tulevista matkoista? Nimittäin vuodelle 2019 minulla ei vielä ole yhden yhtä reissusuunnitelmaa olemassa, ajatuksia tosin ilmassa senkin edestä. Tässäpä siis pientä listausta vaihtoehdoista, minne kaikkialle voisinkaan reissata vuonna 2019 ja mitä bucket-listallani voisi tulevaisuuden varalle ollakaan, jos ja kun näitä kaikkia ei mitenkään yhteen ja samaan reissuvuoteen pysty sisällyttämään. 🙂

Seikkailumatka stan-valtioihin

Tästä olen haaveillut jo pienen ikuisuuden, sillä Keski-Aasia on minulle vielä aivan tuntematonta seutua kun maailmankarttaani katsoo. Haaveilen reissusta, jossa voisin samalla matkalla vierailla ainakin Kazakhstanissa, Kyrgyzstanissa, Tajikistanissa ja Uzbekistanissa. Lisäksi olisi mielenkiintoista päästä piipahtamaan Turkmenistanin “door to hell” tulikraatterilla.

Hidasta matkustamista Trans-Siperian junalla

Tämä olisi kokemuksena varmasti hyvin erilainen – hypätä nyt junaan Helsingistä ja taittaa viikkotolkulla matkaa Venäjän halki ensin Mongolian Ulaanbaatariin ja sieltä sitten mahdollisesti vielä eteenpäin vaikkapa Pekingiin saakka.  Mongoliassa haaveenani on myös päästä ratsastusvaellukselle maan erikoisiin maisemiin ja yöpyä matkanvarrella perinteisessä jurtassa.

Kirsikan kukkia Japanissa

En vieläkään ole päässyt käymään Japanissa vaikka sen kirsikkakukkien kukkaloisto on kummitellut mielessäni jo useampana vuonna. Japanin reissuun voisi kätevästi yhdistää myös Etelä-Korean. Ja juuri kun googlailin junamatkaa Ulaanbaatarista Pekingiin, huomasin että Pekingistä järjestetään ryhmäjunamatkoja myös Pohjois-Koreaan. Paljonkohan tuollainen lippupaketti kustantaisi, hmmm.

Jylhiä maisemia Islannissa ja Kanadassa

No nämäkin kaksi pohjoista maata ovat minulla edelleenkin käymättä, vaikka joka vuosi niihin edullisia lentolippuja stalkkailen. Ehkäpä tänä vuonna olisi aika tehdä tähän muutos? Islannissa haluaisin perusnähtävyyksien lisäksi päästä issikkavaellukselle, edes päivän verran, ja Kanadassa taas mielessä olisi ehdottomasti jääkarhujen bongailu – tosin siihen saattaisi olla parempi bookata risteily Jäämerelle, jota olemmekin jo suunnitelleet Etelämantereen tyttöporukkamme kanssa, tosin vasta vuodelle 2020.

Roadtrip campervanilla Australiassa

Sydämeni sykkii edelleenkin Australialle. Ja vaikka siellä olenkin jo pariin otteeseen reissannut, olisi mahtavaa päästä reissuun ystäväni kanssa ja huristella rannikkoteitä campervanilla upeissa maisemissa yöpyen ja rantojen surffareita bongaillen.

Vuoren huiputus Nepalissa

Tiedän, tämä on absurdi matkaunelma, mutta sellaisiakin tulee olla. Muutenhan elämä olisi vallan tylsää! Kun googlailin Annapurnan ja Mount Everest Basecampin vaelluksia, silmiini sattui vähän erilainen seikkailu Nepalissa – nimittäin 6461 metriin kohoavan Mera Peakin huiputus! Perus vuoristovaelluksen lisäksi tällä reissulla laitetaan jääpiikit jalkaan ja kiivetään jäätiköllä vuoren huipulle, josta avautuvat näkymät maailman korkeimmille vuorille Mount Everestille, Lhotselle, Makalulle ja Kanchenjungalle. Huh, henkeä salpaa jo nyt!

Espanjaa Etelä-Amerikassa

Pienen ikuisuuden olen halunnut opiskella espanjaa, mutta arjen pyörteissä siihen ei ole ollut aikaa. Olenkin alkanut haaveilemaan kuukauden parin reissusta Etelä-Amerikkaan, jossa voisin paneutua todenteolla espanjan opiskeluun. Aiemmin olin ajatellut, että Buenos Aires voisi olla oiva tukikohta, mutta nyt viimeisimmän reissun jälkeen Kolumbia on noussut mukaan kärkikahinoihin. Maassa kun riittäisi vaikka mitä nähtävää, ja lisäksi eräs vapaaehtoinen on jo ilmoittautunut espanjanopeksi. Hahha.

Afrikan erikoiset maat

En pääse yli enkä ympäri siitä, että Afrikan länsirannikon erikoiset maat kiinnostavat. En edes osaa ilman kartan katsomista luetella noita kaikkia maita mitä sieltä löytyykään, mutta jonkinlainen kiertomatka tänne olisi mahtavaa tehdä. Löysinpä itseni yhtenä päivänä googlailemassa reittiä Gibraltarilta Kapkaupunkiin – kuinkahan paljon aikaa tuollainen reissu vaatisi?

Tuhannen ja yhden yön maat

Sattuipa viimeisimmän reissuni aikana niin erikoisesti, että sain kutsun Saudi-Arabiaan erääseen tapahtumaan, jonka kautta viisumi soolomatkailijalle olisi järjestynyt kädenkäänteessä. Mutta koska olin silloin Panamassa, ei pyrähdys Arabimaihin tullut kyseeseen, mutta ehkäpä vuoden 2019 aikana vihdoinkin matkustaisin noille seuduille? Reissun voisi aloittaa Arabiemiraateista ja sen lisäksi vierailla Omanissa, Kuwaitissa ja Bahrainissa, sekä ehkäpä myös Saudi-Arabiassa, jos kutsu uudelleen tulee. Ja ai niin, yksi ultimate unelma noille seuduille myös liittyy – nimittäin vierailu Yemenille kuuluvalla lohikäärmepuistaan tunnetulla Socotran saarella. Jotkut ovat onnistuneet sinne matkan järjestämään Omanista käsin, mutta voi ehkä olla liian hasardia blondille soolomatkailijanaiselle…

Ja muutama muu tuttu suosikki

Euroopan kohteista mielelläni palaisin takaisin Espanjaan, ehkäpä Barcelonaan sen kauniiden rantojen vuoksi. Ja sieltä voisi ottaa auton alle ja hurauttaa vaikkapa Andorraan. Olen myös kuullut paljon hyvää Baskimaan surffirannoista, joten en myöskään panisi pahakseni ajanviettoa siellä.

Vuoristomaisemien perässä matkustaisin mielelläni useamman vuoden tauon jälkeen Sveitsiin ja sen Alppi-teille kruisailemaan roadtripille. Tai ehkä jos sittenkin matkustaisin junalla, maisemia ehtisi junan ikkunasta käsin ihailla paremmin kuin autonratin takaa!

Lähikohteista Tallinnassa ja Pietarissa voisi myös piipahtaa helposti yön tai parin verran ja samalla näin saada pieni irtiotto arkeen. Ja toki voisin myös vähän googlailla, että mitäs kaikkea Suomessa voisikaan nähdä – ainakin talvinen Lappi revontulineen on alkanut vähitellen houkuttelemaan!

Hmm. Mitä veikkaat – mitkä näistä reissuista toteutuukaan vuoden 2019 aikana? Tai tuleeko sinulle mieleen jotain muuta suositusta, minne minun kannaittaisi ehdottomasti reissata? 🙂

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

24 Comments

 • Lara
  17.1.2019 at 10:53

  Ihanat suunnitelmat sulla! E-visa on nyt mahdollista saada Saudeihin ja kävin 12/2018 formula e tapahtumassa jonka kautta sain tämän “sharek”viisumin ja huh olipa kyllä yksi mun lempikohteista nyt 3kk kestäneen matkan aikana. Olin mun miespuolisen kaverin kanssa, eri hotellihuoneissa mutta ulkona aina “naimisissa” niin saatiin kyllä nähdä ja kokeilla maan ihan erillä tavalla. Kerron mielellään lisää tästä ja annan vinkkejä jos tarvitset.
  Socotra oli matkakohteena 5/2018 mutta matkalla peruuntui kun poliitikko joka myönsi turisteille viisumi kuoli. Nykyään ei pääse ku päiväretkelle omanista jemeniin, yksittäiset tapaukset on jollain lailla päässyt socotraan egyptin kautta mutta socotralle ei edes lupine, ypt tai muut erikoismatkan järjestäjät pystyvät tarjoamaan matkoja sinne.

  Reply
 • J
  17.1.2019 at 17:29

  Vahva suositus Trans-Siperialle! Itse junailin viime kesänä Tampereelta Ulanbatoriin ja kaipaan vähän väliä takaisin. On niin ihanaa vaan olla jonkin aikaa ns. omassa kuplassaan siellä junassa ilman mitään kontaktia ulkomaailmaan. Ja Mongolia on mitä kaunein maa täynnä ihania ihmisiä. 🙂

  Reply
 • Anna-Mari
  17.1.2019 at 17:40

  Mahtavia suunnitelmia! Ja mahtavaa jos pääset Siperian junamatkalle ja jatkat pidemmällekin. Olen myös itse haaveillut tästä junamatkasta ja olisi hienoa kuulla sun kokemuksia siitä. Myös jatko Pekingiin ja Etelä-Koreaan kiinnostaisi.
  Jos Islantiin päädyt niin suosittelen myös vierailua mustalla rannalla. Se on noin parin tunnin ajomatkan päässä Reykjavikista ja on todella vaikuttava paikka!

  Reply
 • Reissu-Jani
  17.1.2019 at 19:04

  Jos menet Nepaliin kannattaa samalla kertaa käydä Bhutanissa, kun se on siinä “vieressä” – vaikkei maarajaa olekaan. Kontrasti Nepalin ja Bhutanin välillä on huima, ja myös rahan menon suhteen. Bhutanissa joudut toki ostamaan matkan – mutta aika vapaasti siellä saa kulkea, oppaan kanssa ja ilman. Maisemat ovat Sveitsiin tai Norjan (ei tosin vuonoja) kaltaiset – ja toki sieltä löytyy myös subtropiikkia. Bangladesh löytyy myös siitä vierestä, jos kaaosta kaipaat.

  Reply
 • Nicola
  17.1.2019 at 21:13

  Trans Siperia junamatka kuulostaa niin loistavalta, sekä myös Eiroopan kohteet unohtamatta kotisuomea. 🙂 Siksi toivonkin, että mahdollisimman moni matkasuunnitelmasi toteutuisi sinulla tänävuonna.! <3 🙂

  Reply
 • Susanna
  17.1.2019 at 23:06

  Hyvä kohteita. Australiassa riittäisi nähtävää ja keväiset kirsikankukkapuistot Japanissa olisi varmasti näkemisen arvoisia, siellä on paljon kukkapuistoja. Espanjasta suosittelisin minäkin Barcelonaa erityisesti rannikkoalueita ja Valencian nähtävyyksiä. Kummassakin kaupungissa riittää nähtävää ja tekemistä, joten tylsyys ei iske toisin kuin pienemmissä ja rähjäisissä kohteissa Espanjassa. Malagassakin olisi historiallista nähtävää, mutta myös perhospuisto sun muuta. Sevilla kiinnostaa minua

  Reply
 • Sini
  18.1.2019 at 09:22

  Paljon on suunnitelmia, joista valita. Itse pallottelin tulevalle syksylle Trans-Siperian ja Nepalin välillä, mutta junamatka voitti, koska jäi niin kivat fiilikset Azerbaijan-Georgia – junamatkasta. Mulla ei totta puhuen ollut koko Kanada bucketlistalta, mutta lentodiilien kautta bongatut halvat KLM – lennot muuttivat suunnitelmia. Suunnitelmia on kiva tehdä. Kivaa on myös, kun jotkut asiat tulevat suunnittelematta, iloisesti yllättäen.

  Reply
 • Kati Clements
  18.1.2019 at 20:08

  Aaah! Minulla pitkäaikaisiin haaveisiin kuuluu näistä tuo Trans-siperian express. Sen lisäksi on kaksi suurta unelmaa, joista toisen oletkin toteuttanut elikkäs Etelä-mantereen. Kolmas on tyynen valtameren keskeltä löytyvä atolli, Suwarrow, jonne käsittääkseni pääsee vain yksityisellä veneellä ja vain tietyt pari kuukautta vuodesta… Tämä Cookin saarten kansallispuisto on ollut haaveistani pienestä tytöstä lähtien, kun luin suosikkikirjani eli Tom Nealen Yksinäisen miehen saaren ensimmäistä kertaa. Siinä on solomatkustusta 60-luvulla kuvattu oman elämän kerran näkemyksestä niin koskettavasti, että suosittelen!

  Reply
 • Karri
  19.1.2019 at 12:19

  Arvioin, että tuut käymään tänä vuonna 2019 ainakin Aasian maissa, Espanjassa & Afrikan special-maissa. Mutta nämähän ovat vain pieni osa kaikista toisista kymmenistä matkoistasi. ?
  Aiemmista matka-arvioista suosittelen just Afrikan special-maita.

  Reply
 • Marttiina | Onioni.fi
  19.1.2019 at 12:56

  Inspiroivia haaveita! ? Itsekin olen haaveillut tuosta Trans-Siperian junamatkasta etenkin nyt, kun asuu suunnilleen täällä toisessa päässä reittiä Kiinassa. Japani on ihana, vaikka kävimme siellä kesken kylmän talven – olisi ihana käydä uudemman kerran juuri tuohon kirsikankukka-vuodenaikaan. Etelä-Koreakin on ollut pitkään omissa haaveissa ja nyt tosi lähellä, toivottavasti päästään käymään siellä jossain vaiheessa. 🙂 Pohjois-Koreaan pääsee Pekingin lisäksi muuten Dandongin rajakaupungista. Sieltä tehdään ymmärtääkseni paljon päivämatkoja Sinuijuun Pohjois-Koreaan. Dandong ei ole kaukana täältä, mutta tuo P-Korean tilanne maana on niin hämmentävä… Nähtäväksi jää!

  Reply
 • Jenni | Boarding Time
  20.1.2019 at 16:54

  Ihania reissuhaaveita, moni muistuttaa omianikin. Sakura-matka Japaniin on edessä itselläni maaliskuussa, lähden Japaniin kirsikankukkia ihastelemaan ypöyksin ensimmäistä kertaa vuosiin. Mielenkiinnolla odotan soolomatkaa! Sakura on tullut koettua viisi vuotta sitten, ja ai että se oli upea elämys!! Suosittelen kyllä kokemaan.
  Afrikka on älyttömän kiehtova myös, sinne palaan aina uudelleen. Seuraava matka helmikuussa Tansaniaan, can’t wait. ❤️
  Mahtavaa reissuvuotta sinulle!

  Reply
 • Merja
  20.1.2019 at 17:00

  Hyvät suunnitelmat! Trans Siperia-junamatkaa minäkin suosittelen. Se on kyllä mahtava elämys jo pelkästään vaihtuvien maisemien takia. Etelä-Korea kyllä kiinnostaisi, varsinkin kun kotona on yksi suuri K-Pop fani 🙂

  Reply
 • Ihanilta haaveilta kuulostaa! Moni haave on minunkin listalla, mutta yhtäkään suunnitelmaa en uskalla tehdä vielä ? tämä vuosi on vielä aivan tyhjä, koska harkinnassa on vähän pidempi irtiotto jälleen kerran. Trans-mongolia olisi huikea!

  Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  21.1.2019 at 20:10

  Afrikka taitaisi ainakin tuollaisella reitillä vaatia aikaa ja kärsivällisyyttä – ja voi olla, että jotain olisi pakko jättää väliinkin, koska viisumeja kaikkialle & aina ei nyt vaan tunnu saavan. Meidän piti huomenna lentää Gaboniin, mutta nyt ei taas viisumeja saakaan, joten hyvällä tuurilla päädymme Kameruniin, huonolla suoraan Sao Tomelle.
  Mutta tältäkin reissulta tullaan monta kokemusta rikkaampana kotiin – ja kolme Stan-valtiota odottaa maaliskuussa 🙂

  Reply
 • Jossus Travelpics
  22.1.2019 at 00:51

  Ihanat haaveet, varsinkin Japani. Minä suosittelen Penangin saarta. Georgetown oli aivan ihana kaupunki ja temppelit niin kauneita että olisin voinut ottaa vaikka kuinka monta kuvaa.

  Reply
 • Eeva /Eevagamunda-blogi
  22.1.2019 at 21:08

  Huikeita haaveita! Etenkin Afrikan tutkiminen ja nuo “tuhannen ja yhden yön maat” kuulostaa ihan sun seikkailuiltasi. Itsellänikin on kasa suunnitelmia, mutta vain yksi varattu reissu tiedossa. Pääsen vihdoin kauan haaveilemaani Marokkoon! Muita sun kanssasi samoja reissu-unelmia on Islanti ja kuukausi Etelä-Amerikassa (tosin Espanjassa asuvana en menisi kieltä opiskelemaan). 😉

  Reply
 • Emilia/Matkan varrella
  26.1.2019 at 10:26

  Ihania suunnitelmia ja haaveita! Se on jännä miten toisenkin ihmisen haaveita lukiessa itsen valtaa matkakuume. Tuo vuoren huputus Nepalissa olisi niin siistiä! Vaatisi varmaan vähän treeniä ja valmistautumista, mutta ei mikään mahdoton ajatus! Ja vitsi, jos opettajakin löytyy jo valmiiksi niin aloita ihmeessä Espanjan opiskelu! Se on helppo kieli, jonka perusteet saa haltuun nopeasti. 🙂

  Reply
 • Leena-Mari laukkanen
  26.1.2019 at 10:37

  Mulla on nuo stanit myös haaveissa joskus, mä en osaa sen tarkemmin eritellä miksi ne on olleet aina haaveissa ja kiinnostuksen kohteina. Ehkä siksi, että kulttuuri on niin erilainen, ja ne on tavallaan “lähellä”, tai ainakin lähempänä kuin monet kaukoidän kohteet. Kazakstan etityisesti ollut joskus mielessä.
  Ps. Suosittelen lämpimästi tuota Transsiperiaa, mulla tuli just 10-vuotispäivä tuosta reissusta kuluneeksi ja ei oikeasti ole tullut samanlaista reissua eteen. Mentiin just Moskovastan Mongolian kautta Pekingiin jollain mongolialaisella junalla, aivan paras reissu.
  Pps. Onks Kolumbian reissuja tulossa? 😀

  Reply
 • Aino Aloha
  26.1.2019 at 14:55

  Hyvän kuuloinen lista! Vuoriseikkailu kuulostaa jännittävältä, vuorikiipeilyssä on muutenkin mielestäni jotain todella kiehtovaa. Siitä huolimatta en itse uskaltaisi base campia korkeammalle, varsinkaan jotain jäistä seinämää kiipeämään minusta ei olisi vaikka ajatus muuten kiehtoo kovasti?

  Reply
 • Tulipas reissukuume! Toivottavasti ainakin tuo Trans-Siperian juna, Islanti + Kanada ja Australia toteutuu, ne on omissa reissuhaaveissa hyvinkin korkealla, joten olisi superiä päästä fiilistelemään sun kautta niistä. 🙂 Sen ainakin tiedän, ettei varmaan mikään noista toteudu itsellä tänä vuonna.

  Reply
 • Jenni
  26.1.2019 at 19:35

  Nyt oli niin siisti lista että ihan sama mikä tai pikemminkin mitkä noista toteutuvat, upeita kaikki! Nostan edelleen hattua sinulle, että suunnittelet reissuja myös näihin erikoisempiin kohteisiin, varsinkin soolomatkailijana 🙂

  Reply
 • Jenni
  26.1.2019 at 19:38

  Nyt oli kyllä sellainen lista, että ihan sama mikä tai mitkä siitä toteutuvat niin huipulta kuulostaa! Nostan hattua, että soolomatkailijana otat esille myös harvinaisempia ja extremempejä kohteita.

  Reply
 • Katri
  31.1.2019 at 22:55

  Moi! Pakko kysyä kun oon nyt tutustunut enemmän blogiisi, että miten pystyt matkustamaan näin paljon kokopäivätyön ohella? Kuinka monta viikkoa vuodesta olet reissussa? Onko työnantajasi todella joustava lomien suhteen vai teetkö myös etänä matkoilta?

  Reply
  • Anna-Katri
   1.2.2019 at 07:29

   Tässä listassa oli tosiaan vain matkahaaveita, ja niin kuin sanoinkin tuossa, ettei näitä mitenkään yhteen ja samaan reissuvuoteen pysty sisällyttämään. 🙂 Mutta mitä tulee lomiin, niitä minulle kertyy työssäni hieman enemmän kuin normityöpaikoissa ja lisäksi kun olen töissä, teen usein pitkää päivää, minkä taas voin sitten sopivalla hetkellä ottaa takaisin lomina. Niin, ja osan viime vuodesta tein myös lyhennettyä työviikkoa, josta lisää täällä:
   https://adalminasadventures.com/koti-kuntoon-ja-tyokuviot-uusiksi/
   Matkat pyrin pitämään omina matkoinani ilman töitä (paitsi toki blogitöitä teen). 🙂

   Reply

Leave a Reply