Menu
Suomi

Kesä on täällä – tai ainakin Turussa

Matka toteutettu yhteistyössä: Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone

Viimeinen viikko on osaltani mennyt aikalailla sängynpohjalla, mikälie kevätflunssan ja trooppisen mysteeritaudin yhdistelmä vei voimat. Samalla minulla jäi ihan kokonaan nauttimatta pääsiäisen kauniista kevätsäistä, saati sitten huomaamatta, että kevään sijaan kesä taitaa jo kolkutella oven takana. Tai ainakin sen suhteen sain silmäni auki vasta matkatessani perjantaina Turkuun, jonne pääsin pressimatkalle tutustumaan juuri remontin jäljiltä valmistuneeseen Turun Seurahuoneeseen.

Jo matkan aikana minibussissa istuessani ihastelin ääneen, kuinka vihreältä maisemat ikkunan takaa näyttää, jopa puissa näytti olevan lehdet jo täydessä vauhdissa. Helsingin tihkusade vaihtui auringonpaisteeksi Turkua lähestyessä ja viimeistään siinä vaiheessa kun astuin ulos autosta, ja vastassa oli jopa helteinen sää, en voinut muuta kuin ihmetellä, että olinko huomaamattani virunut sairasvuoteella pidempäänkin. Kaverini tosin sanoi, että Turussa kaikki on parempaa, myös sää, joten ehkä häntä on tässä uskominen.

Majapaikkana Turussa toimi Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone, joka jo aulaan astuessa henki kaikkea muuta kuin suomalaisen ketjuhotellin tunnelmaa – hotelli on kunnostettu arvostaen sen historian havinaa aina 1920-luvulta, mutta tuoden se sisustuksen osalta moderniin nykypäivään. Sopivalla luksuksella ja kiinnostavilla yksityiskohdilla höystettynä. Pääsimmekin heti kättelyssä testaamaan hotellin ravintolan kesäisen keltaisia mimosadrinkkejä ja kippistelemään pienelle viikonlopun getawaylle. Illallista nautittiin sitten pitkän kaavan kautta myöskin hotellin ravintolassa, tosin hotellin yhteyteen avattu Ravintola Gunnar Eatery & Bar on kaikkea muuta kuin perinteinen hotelliravintola, sillä se on täynnä tarkkaan mietittyjä yksityiskohtia aina menun lähialueen pientuottajien herkuista, paikallisen keramiikkapajan astioihin ja muihin sisustuksellisiin kiertotaloushengessä toteutettuihin yksityiskohtiin. Ei siis ihme, että viihdyimme pitkän pöydän äärellä jaettuja annoksia maistelemassa ja kokki Aki Wahlmanin juttuja kuuntelemassa pitkälle iltaan ennen kuin suuntasimme vielä tutustumaan Tavaratalo Wiklundin ylätasanteelle avattuun Turun ensimmäiseen kattoterassiravintolaan Walo Rooftop Bariin. Siellä laskevaa ilta-aurinkoa ihastellessa ei voinut muuta kuin todeta, että Turussa tulisi käydä useamminkin pienellä irtiotolla.

Lauantaiaamu valkeni Turussa vieläkin helteisempänä ja ulos pienelle kaupunkikierrokselle lähtiessämme tuntui aivan siltä, että välimerellinen lämpö olisi ottanut vallan tästä kesäkaupungista. Jokiranta oli kauneimmillaan pehmeiden aamuauringon säteiden helliessä sen pientareita ja katukuvaa, ja leppoisa kesäinen viikonloppufiilis tarttui ohikulkijoiden aurinkolasien takaa paistavista hymyistä sekä joenvarrella istuvien piknikseurueiden rentoiluista. Viimeistään siinä vaiheessa nahkatakki tuntui jo aivan ylimitoitetulta varustukselta kun pienen shoppailukierroksen päätteeksi istahdimme Ravintola Vennin terassille lounaalle. Aurinko paistoi terassille täydeltä terältä, jopa niin kuumasti, että lopulta siirryimme sisätiloihin viilentelemään ja lounasta nauttimaan. Samalla mietin, että tulisikohan tästä kesästä todellinen hellekesä Suomessa? Sen ainakin tiedän, että voisin todellakin piipahtaa pian uudelleen Turussa, jos täällä pääsee tällaiseen letkeään kesä- ja lomafiilikseen.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

12 Comments

 • Susanna
  28.4.2019 at 23:22

  Turku on vähän kuin joku osa Ruotsia en tiedä miksi mutta arkkitehtuuri tai joku, huomasin sen myös aiemmin. En tiedä onko se puoli Suomea jotenkin aurinkoisempi? mutta tuollapäin on myös kesäkohde Naantali ja saaristoa

  Reply
 • Turku on upea kaupunki. Taas lähdetään viettämään vappua Turkuun!

  Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  29.4.2019 at 11:28

  Olemme vuosien varrella yöpyneet varmaan kaikissa Turun hotelleissa ainakin kertaalleen – ja tässä kyllä useammankin kerran, toki ennen tätä viimeisintä remonttia. Sijainti ainakin on ihan kohtuullinen. Viimeksi päädyimme torin vierelle Hamburger Börsiin, mutta sinne suunnalle ei nyt taida kannattaa moneen vuoteen torin remontin takia suunnata, joten ehkä tämä vaikka voisikin olla seuraavan Turun matkamme “koti”.
  Me vietimme samaisen kesäisen lauantain Porissa ja lämpötilat sielläkin nousivat tosiaan yli 20 asteen – eli ainakin hetkellisesti kesä!

  Reply
 • Iida in Translation
  29.4.2019 at 16:05

  Turku on ihana! <3 Etenkin kesäisin rakastan jokirantaa, erityisesti siinä vanhan kirjaston suihkulähteen luona unohtaa olevansa Suomessa. Niistä mukulakivikaduista tulee niin keskieurooppalainen fiilis.
  Tuonne Wiklundin kattoterassibaariin täytyy ehdottomasti päästä! Ehkä joskus raaskisi mennä Turkuun hotellireissullekin – harvoin jään yöksi, koska sukua asuu Turun lähellä.

  Reply
 • Jenni Siusluoto
  29.4.2019 at 17:27

  Totta on, että Turussa on usein pari astetta lämpimämpää kuin Helsingissä.
  Tuo perinteikäs torinkulman tavaratalomme on muuten Wiklund, ei Wikman. ??
  Terveisin eräs paljasjalkainen turkulainen.

  Reply
 • Jenni | Boarding Time
  29.4.2019 at 17:28

  Totta on, että Turussa on usein pari astetta lämpimämpää kuin Helsingissä.
  Tuo perinteikäs torinkulman tavaratalomme on muuten Wiklund, ei Wikman. ??
  Terveisin eräs paljasjalkainen turkulainen.

  Reply
 • INDIVUE
  29.4.2019 at 21:18

  Kauniita kuvia ja kiehtovan näköinen hotellivuode. Hotellikuvat muuten ihan omaa luokkaansa – oliko käytössäsi kenties kaksi eri kameraa vai oliko Turun kevätaurinko vain niin raakaa valoa? Olisin mielelläni lukenut enemmän mainitsemasi hotellin ja ravintoloiden tarjoiluista sekä siitä, miten erityisruokavaliot niissä oli huomioitu!

  Reply
 • Anna / Muuttolintu
  30.4.2019 at 04:23

  Tosi kivalta näyttää tuo kattoterassi! Viime Suomen visiitillä jäi Turkkunen välistä, vaikka oma veli asuu siellä. Mutta ensi kerralla ehdottomasti! Tunnen Suomen kaupunkeja ihan luvattoman huonosti…

  Reply
 • Carolyn
  1.5.2019 at 09:40

  Aaaah, ihana takki? mistä se on? Väri sopii kevääseen!

  Reply
 • Stacy Siivonen
  3.5.2019 at 15:33

  Ainakin nyt puhaltelee ikävän pohjoisesti, mutta satuin Turkkuseen ilmeisesti saman lämpöpurkauksen aikoihin. Tykkään oleilla kortteliravintola Kertussa. Kävin tutustumassa ortodoksiseen kirkkoon. Vähän kaikki paikat olivat kiinni. Ihmettelin, missä haahkat on Aurajoesta. Ei näkynyt näissäkään kuvissa.m

  Reply
 • Vitsit tää on kyllä hieno hotelli! Meen itsekin tässä kuussa Turkuun pariksi yöksi ja mietin hetken tämän ja Wiklundin välillä. Myös Wiklund on juuri avattu Turussa, joten kiva vähän vertailla molempi. Seurahuoneen tuo sänky näyttää ihanan pehmeältä!

  Reply
 • Sini
  4.5.2019 at 21:50

  Mä oon menossa ens kuussa Turkuun yhden bändin takia, mut ehkä siellä voisi kaksi yötäkin viettää.

  Reply

Leave a Reply