Menu
Tansania

Matka Tansaniaan – Lähde mukaan safariseikkailuun!

Kaupallinen yhteistyö: Kon-Tiki

Nyt seuraa aivan superjännittäviä uutisia, joiden kertomista teille olen jo tovin odotellut innoissani. Nimittäin päätimme toteuttaa yhdessä suomalaisen Kon-Tiki matkatoimiston kanssa huikean luontomatkan Tansaniaan syksyllä 2018! Jos siis olet aina haaveillut matkasta Afrikkaan sen villiä luontoa näkemään, mutta et ole matkaa vielä syystä tai toisesta toteuttanut, niin nyt sinulla on aivan mahtava mahdollisuus lähteä helposti ja turvallisesti kokemaan Afrikan ihmeet tällä ryhmämatkalla.

Adalmina’s Adventures – Tansanian safarimatka

Adalmina’s Adventuresin Tansanian safarimatka järjestetään 19.10. – 27.10.2018 ja tuon 9 matkapäivän aikana pääsemme näkemään Afrikan luonnon parhaat palat sekä kokemaan vertaansa vailla olevan safarielämyksen. Safariajojen lisäksi pääsemme nauttimaan Afrikan värikkäistä auringonlaskuista sekä kokemaan unohtumattoman elämyksen yöpyen keskellä luonnonpuistoa tähtitaivaan alla. Niin, ja perehdymme onnistuneen matka- ja luontokuvaamisen saloihin matkan aikana minun opastuksella!

Omiin aiempiin Tansanian matkoihini pohjautuvan reissuohjelman kohokohtia tulevat ehdottomasti olemaan niin luontodokumenteistä tutun Serengetin kansallispuiston ruohotasangot kuin UNESCOn maailmanperintökohteen Ngorongoron tulivuorikraatterin häikäisevän upeat maisemat – puhumattakaan niistä lukuisista jännittävistä safariajoista, joiden aikana meillä on mahdollisuus bongata Afrikan Big Five sekä lukuisia muita villieläimiä. Safariseikkailujen lisäksi pääsemme päiväpatikoimaan Kilimanjaron vuoren rinteille ja näkemään sen lumihuippuiset vuoret, vierailemaan Manyarajärven kauniissa maisemissa ja tutustumaan tansanialaiseen elämään vieraillen paikallisessa kylässä ja sen kahviviljelmillä ja kyläkoulussa.

Tarkempaan matkaohjelmaan voit tutustua täältä. 

Upeat majapaikat myös yksinmatkailijoille

Majoitus matkalla on tasokkaissa ja viihtyisissä lodgeissa sisältäen niin aamiaisen, lounaan kuin illallisenkin. Eniten taidan itse odottaa matkustamisen helppouden lisäksi luksusmaista telttamajoitusta keskellä Serengetin luonnonpuistoa. En tiedä mitään niin mieleenpainuvaa kokemusta, kuin illallistaa luonnonpuiston tähtitaivaan alla ja nukahtaa villin luonnon mystisiä ääniä kuunnellen. Sitä kokemusta muistelee varmasti loppuelämän!

Perinteisiin ryhmämatkoihin verrattuna päätimme Kon-Tikin kanssa tarjota meille soolomatkailijoille mahdollisuuden lähteä reissuun samaan hintaan kuin seuralaisen kanssa matkustavat, nimittäin niin halutessa samaa sukupuolta olevat majoitetaan yhteiseen kahden hengen huoneeseen – kustannusten jakamisen lisäksi plussana tässä on tietenkin uuteen matkaystävään tutustuminen. Lisämaksusta voi toki saada oman huoneen, jos omaa rauhaa matkalla kaipaa.

Jos yksin reissuun lähteminen mietityttää, niin ehkä varmuutta matkapäätöksen tekemiseen antaa se fakta, että olen itse reissussa mukana matkanjohtajan, mutta ennen kaikkea matkaystävän roolissa. Reissaan matkalla ryhmän mukana alusta loppuun ja pidän henkilökohtaisesti huolen siitä, ettei kukaan joudu olemaan yksin ja mielellään jo ennen matkaa tutustumme toisiimme. Nimittäin jos jotakin olen aiemmilta omilta Afrikan safarimatkoiltani oppinut, niin luontoelämyksen kruunaa usein matkan aikana yhteen hitsautuva reissuporukka – mikään ei ole sen hienompaa, kuin päästä jakamaan kerran elämässä -matkakokemukset samanhenkisessä reissuseurassa ja fiilistellä niitä yhdessä matkan aikana. Ja voihan olla, että elämyksien lisäksi matkalta saa myös uusia ystäviä. Tätä ainakin itse odotan!

Upeat majapaikat, missä majoitumme matkan aikana, on listattu täällä. 

Käytännönjärjestelyt ja lisätiedot

Matkan järjestäjänä toimii luotettava suomalainen matkatoimisto Kon-Tiki, joka huolehtii kaikista käytännönjärjestelyistä ja varauksista matkaan liittyen. Kuten sanoinkin, olen reissussa mukana sen alusta loppuun matkanjohtajan ja matkaystävän roolissa, joten jos mikä tahansa asia matkan aikana huolettaa, vaikkapa kielitaidon tai erityiskysymysten osalta, niin minun puoleen voi kääntyä. Tansaniassa meillä on mukana englanninkielinen paikallisopas, joka huolehtii reissun sujuvuudesta paikan päällä sekä ohjeistaa ja opastaa kaikessa tarvittavassa – puhumattakaan perehdyttää meidät Tansanian upeaan luontoon ja kiehtovaan kulttuuriin.

Tulemme järjestämään Tansanian safarimatkaan liittyvän infoillan Kon-Tikin toimistolla Helsingissä 3.5.2018 – kerron siitä lisätietoja pian, mutta kannattaa jo nyt merkitä päivämäärä muistiin! Lisäksi suunnitelmana on ennen matkaa perustaa reissuporukalle oma Facebook-ryhmä ja järjestää toivomuksien mukaan tapaaminen ennen matkan alkamista. Lisätietoja matkasta löytyy Kon-Tikin nettisivuilta täältä ja siellä on myös yhteystiedot, jos jotakin kysyttävää matkajärjestelyihin liittyen herää. Toki minullekin saa laittaa kysymyksiä tulemaan, sillä vastailen niihin enemmän kuin mielelläni – toivottavasti päästään yhdessä kokemaan unohtumaton Tansanian safarimatka!

Jos siis haluat matkalle mukaan, niin varmista paikkasi täältä!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

12 Comments

 • Nicola
  8.4.2018 at 18:56

  Aaah, matka kuumostaa niin ihanalta.!!!! <3 Harmi vain kun tällä hetkellä raha on esteenä, ettei pysty tilaamaan matkaa. Mutta jään kyllä odottamaan mahdollisia postauksia tästä matkasta.

  Reply
  • Anna-Katri
   22.4.2018 at 20:20

   Hööh, näissä matkajutuissa kyllä aina haasteena on juuri ajankohta ja raha! Mutta safarimatka Tansaniassa on kyllä sellainen once in a lifetime -kokemus, jota suosittelen ehdottomasti jossakin vaiheessa elämää tehtäväksi. <3

   Reply
 • xod
  9.4.2018 at 13:19

  Oi tää olis ihan huikee! Harmi että on vähän liian kallis mulle tällä hetkellä 🙁

  Reply
  • Anna-Katri
   22.4.2018 at 20:22

   Voi harmi – tämä matka on itseasiassa yksi edullisimmista mitä esim. Kontiki Tansaniaan järjestää. Mutta tosiaan ymmärrän, että matkailussa jos missä aina välillä aika ja raha tuo haasteita matkaunelmien tielle.

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  12.4.2018 at 10:58

  Onnea matkallenne! Tansania on minusta edelleen melkeinpä parasta Afrikkaa – tosin Botswanakin on upea.
  Itselläni Serengeti oli haaveissa kouluajoista asti, vaikka se sitten vasta yli nelikymppisenä toteutuikin.
  Pieni paradoksi tässä matkassa tietysti on se, että yksinmatkailijat lähtevät ryhmämatkalle 🙂 – mutta monessa kohteessa ryhmä on kyllä ihan kiva juttu, isompikin kuin meidän kahden hengen pariskuntaryhmämme.

  Reply
  • Anna-Katri
   22.4.2018 at 20:25

   Tansania on kyllä ehdottomasti yksi parhaimpia paikkoja eläinten bongailuun, ja eipä kyllä ole Ngorongoron voittanutta maisemien puolesta.
   Mutta en kyllä ihan ymmärrä tuota kommenttiasi, että mikä paradoksi tuossa yksinmatkailijat yhdessä on – samalla tavallahan te pariskuntana käytte ryhmämatkoilla jotta matkanteko on helpompaa ja matkakustannukset pienemmät? Ja Afrikassa jos missä yksinmatkailu on kallista jo safarien vuoksi, joten mielestäni on hienoa, että vaikka lähtee reissuun yksin voi matkakustannuksia pienentää ryhmän kanssa reissatessa. Puhumattakaan siitä matkustamisen helpoudesta. 🙂

   Reply
 • Ulla
  19.4.2018 at 14:24

  Ihan mahtava juttu tää matka! Ja niin upeat kuvat tässä postauksessa. Tekis kyllä mieli kokea tällainen seikkailu. En tiedä onko itselle tänä vuonna mahdollinen, mutta jään kyllä seurailemaan mielenkiinnolla =)

  Reply
  • Anna-Katri
   22.4.2018 at 20:25

   Tansania on kyllä yksi Afrikan upeimpia matkakohteita, ja olisi aivan mieletöntä päästä näyttämään siitä pala tämän matkan kautta. <3

   Reply
 • Emmi
  23.4.2018 at 09:45

  On kyllä niin Once in a lifetime -tilaisuus, että taitaa olla ihan pakko lähteä mukaan! Hieman ehkä epämukavuusalueella jakaa majoitus, mutta näytti olevan päivät niin ohjelmaa täynnä, että tuskin on väliksi missä ja kene seurassa sitä silmansä ummistaa 🙂 Toivottavasti on paikkoja vielä parin viikon kuluttuakin jäljelle, kun sitten vasta varmistuu loma-ajankohta…

  Reply
  • Anna-Katri
   9.6.2018 at 12:23

   Nämä alueet Tansaniassa on kyllä omia ehdottomia suosikkejani Afrikassa, ja tuo safarikokemus telttayöpymisineen keskellä luonnonpuistoa todellakin niitä kerran elämässä – hetkiä. Toivottavasti lomasi järjestyy juuri tuohon aikaan ja pääset mukaan matkalle! Ja jos on mitä tahansa kysyttävää, niin ollaan yhteydessä! 🙂

   Reply
 • NN
  9.6.2018 at 08:52

  Olen käynyt Tansaniassa opiskeluaikana, mutta safarit olivat liian kalliita siinä elämäntilanteessa.
  Muuten harkitsisin lähtöä mukaan – kraateri kiinnostaa erityisesti – mutta syksy ei koskaan käy aikataulullisesti, kun suurin osa töistä ja siten tuloista tulee silloin.

  Reply
  • Anna-Katri
   9.6.2018 at 12:26

   Ngorongoro on kyllä hämmästyttävän upea ilmestys! Ja siellä eläimiä pääsee ihailemaan ihan lähietäisyydeltä, mm. aiemmalla matkallani pääsin näkemään lähes 10 leijonapentua aivan safariauton vierestä. 🙂 Harmi, että syksy on haastava aikataulullisesti, olisi kiva saada sinut mukaan! Mutta näinhän se matkojen kanssa usein on, että lomapäivät asettavat rajoitteita matkustusajalle. Mutta katsotaan jos saadaan ensivuodelle reissu myös muuhun ajankohtaan. 🙂

   Reply

Leave a Reply