Menu
Himalaja / Intia

Lähden pian vuoristomaisemiin Himalajalle!

Muistatteko kun kerroin haaveistani valloittaa Himalajan vuoret ja vähän ajan päästä totesin surullisena, että unelma voisi olla itselleni turhan kaukainen, vaikka sitä kuinka haluaisin. Nimittäin sain kuulla tuolloin asiantuntijoilta, etteivät rikkinäiset polveni kestäisi parin viikon raskasta ylös ja alas vuoren rinteitä kulkevaa patikointia Annapurnan näköalareittiä tai vieläkin huimempiin maisemiin aina Everest Base Campiin saakka. Pari päivää nieleskelin pettymystäni, mutta sitten sisuunnuin. Vielä joku päivä minä kiipeäisin vieläkin korkeammalle, aina lähes 6500 metrissä sijaitsevalle Mera Peakin huipulle saakka!

Se vaatii vain sisua

Nimittäin teidän tsemppilauseiden ja suositusten pohjalta päätin sohvalla makaamisen sijaan ottaa härkää (tai lehmää) sarvista kiinni, ja alkaa tekemään unelmani eteen töitä. Löysinkin suositustenne perusteella itselleni täydellisesti sopivan personal trainerin, joka omien loukkaantumisiensa vuoksi oli perehtynyt läpikotaisin juuri itsenikin potemaan polvivaivaan. Alku kuntoutumisessani oli lupaava, mutta sitten tuli kesä ja loma ja matka, ja yllättäen en löytänytkään itseäni enää niin usein tekemästä minulle suunniteltuja kuntoutusliikkeitä. Nyt kuitenkin lomalta kotiin palattuani olen tehnyt ryhtiliikkeen myös tämänkin osa-alueen suhteen, ja muutamien viikkojen jälkeen kehitys on ollut huimaa! Polveni eivät kipuile kuten ennen, päinvastoin jalat tuntuvat kestävän yhä enemmän rasitusta. Olenkin nyt päivä päivältä motivoituneempi en paitsi kuntouttamaan polviani vaan myös pitämään itsestäni parempaa huolta – on sitten tavoitteena matkaunelma vuorenhuiputuksineen tai ylipäätään vain kunnon ylläpitäminen. Mutta sitä en osannut personal traineria palkatessani arvatakaan että Himalajan lumihuippuisten vuorten näkeminen tulisi vastaani jo näin pian.

Universumi vastasi Intia-kuumeeseen

Siinä missä omat ajatukseni olivat aina olleet Nepalin patikointipoluilla, en ollut ajatellutkaan, että Himalajan vuoristohan yltää myös Intian puolelle saakka. Purjehdusseikkailulla Indonesiassa ollessani, kun yhtänä myöhäisenä iltana olin heittäytynyt intialaisen punjabitanssin opettelun pyörteisiin laivan intialaisten työntekijöiden opastamana, oli sähköpostiini kilahtanut viesti. Siinä luki, että olisin lämpimästi tervetullut tutustumaan Intian Himalajan tarjoamiin vuoristoseikkailuihin, jos niiden kokeminen minua vain yhtään kiinnostaisi. Viestillä ei ollut mitään liittymäpintaa siihen, että punjabitanssini sujui niin hyvin, että opettajat kysyivät, olinko kenties aiemminkin tanssiaskeleita opetellut. Eikä myöskään siihen, että edellisen Intian matkani jälkeen olen siitä saakka potenut salakavalaa Intia-kaipuuta, joka heräsi uusiin liekkeihinsä juuri tuon risteilyn aikana oppiessani yhä enemmän Intiasta.

Kutsu Intian Himalajalle tuli nimittäin tour-järjestäjältä, jonka olin tavannut blogimatkallani Bukarestiin. Yhtenä päivänä olimme jutelleet matkoista ja tuon keskustelun aikana kävi ilmi aiempi reissuni Intiassa sekä haaveeni nähdä maasta yhä enemmän, sillä tuo ensimmäinen kerta Intiassa oli jättänyt minuun kytemään ajatuksen haaveesta palata takaisin. Tuosta matkasta saakka olin katsellut Bollywood-elokuvia, kuunnellut ties mitä intialaisia listahittejä ja lukenut vinon pinon Intiaa käsittelevää kirjallisuutta. Puhumattakaan niistä lukuisista illoista, jolloin googlailin Intian karttaa ja suunnittelin, missä kaikkialla haluaisinkaan Intiassa vielä reissata. Yhtenä ajatuksena mielessäni välähti myös Pohjois-Intian maisemat rikkaine kulttuureineen, ja aloin silloin myös haaveilemaan perinteisiin punjabihäihin osallistumisesta. Kuinka upea kokemus se olisikaan viikon verran jatkuvine juhlintoineen?! Ja koska nyt yleensä olen ihminen, joka jakaa näitä pieni suuria matkaunelmiaan muille ihmisille, niin ei myöskään Bukarestissa tapaamani henkilö säästynyt tältä vuodatukseltani.

Mihin rahkeet riittävätkään

Nyt kuitenkin vajaa vuosi tuosta hetkestä, tämä tour-järjestäjä edelleenkin muisti kohtaamisemme ja kaipuuni nähdä Intiaa yhä uudelleen. Joten sähköpostiini kilahtikin kutsu tulla hänen järjestämiensä retkien mukaan viettämään pari viikkoa Intian pohjoisosissa tutustuen erityisesti sen Himalajan vuoriston alueeseen niine häkellyttävän upeine maisemineen. Arvaatte varmaan, ettei minua kovin kauaa tarvinnut mukaan houkutella, kun näin muutamat kuvat lumihuippuisista vuorista ja pienistä vuoristokylistä? Matkaohjelmasta paikkoineen en tiedä edelleenkään sen tarkemmin muuta kuin, että joka päivä ohjelmassa on patikointiretkiä niin halutessani, ja ainakin neljä päivää tulen viettämään yli 4000 metrissä. Joten tämä reissu tulee todellakin olemaan paitsi tutustumismatka yhä syvemmälle Intiaan, niin myös tietynlainen testimatka kuntoni vaelluskestävyyteen vuoristo-olosuhteissa. Onneksi reissu ei kuitenkaan tule olemaan fyysisesti lähellekään niin rankka kuin Nepalin parin viikon vaellukset. Ja kaiken lisäksi personal trainerini on näyttänyt vihreää valoa tälle kevyemmälle vaelluskokemukselle ollen tukenani virtuaalisesti koko matkan ajan (jos nettiyhteydet jossakin toimivat).

Joten nyt alkaakin vajaan kuukauden kestävä lähtölaskenta seuraavalle matkalleni – ja sen vuoksi ei kyllä voisi olla enempää motivaatiota tsempata kuntoutumisen kanssa. Tämä matka tulee varmasti olemaan seikkailu suurella s-kirjaimella!

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

30 Comments

 • Eikääää! ? kuinka huikeeta!! Mulla on niin kamala hinku sinne Nepaliin ja Bhutaniin. Vähän päästä trekkailemaan, muttei mitään totaalisen hurjaa ? Mt Rinjanin valloitus oli itelle jo aikamoista ?? huh, ihana reissu kyllä tulossa!

  Reply
  • Anna-Katri
   26.8.2018 at 11:10

   Tästä reissusta tulee kyllä varmasti ihan mieletön, ainakin niiden muutamien kuvien perusteella mitä olen noista retken maisemista nähnyt. Joten voi olla että blogiin eksyy vielä juttu jos toinenkin tuolta matkalta. 😀

   Reply
 • sanna.vee
  23.8.2018 at 09:05

  Miten joku voi olla kiinnostunut Intiasta? Hyi hitto.

  Reply
  • Anna-Katri
   26.8.2018 at 11:09

   Kommenttisi kyllä nyt paljasti sinun maailmankatsomuksesta enemmän kuin ehkä ajattelitkaan. Intoilkoon jokainen meistä mistä maasta haluaakaan tai vaikka kaikista niistä. 😀

   Reply
 • Heli / Heli voyage
  23.8.2018 at 10:21

  Jee! Kuulostaa upealta reissulta!
  Taas yksi osoitus miten omien unelmien “manifestoiminen” kannattaa 😉

  Reply
  • Anna-Katri
   26.8.2018 at 11:07

   No niinhän se on että unelmista kannattaa puhua ääneen! Tätä tulevaa reissua odotan kyllä jo innolla!

   Reply
 • Marttiina / Onioni.fi
  23.8.2018 at 12:49

  Vau! Ihan mieletön mahdollisuus! Tulee olemaan varmasti ihan huippureissu, mielenkiinnolla odotan. ☺️? Inspiroivaa myös kuinka et antanut polvillesi periksi. Liian usein sitä vain taipuu johonkin ajatusmalliin siitä mitä ei kykenisi.. Hyvää reissua!

  Reply
  • Anna-Katri
   26.8.2018 at 11:05

   Kiitos, kyllähän tällaiset matkaunelmat kannustavat ottamaan itseä niskasta kiinni ja tsemppaamaan kuntoutuksen kanssa. 🙂 Ja tämä reissu tuli kyllä sopivaan saumaan, ihan mahtavaa päästä noihin maisemiin. ?

   Reply
 • Nicola
  23.8.2018 at 16:02

  Todella huikeeta.!!! ? Täällä ruudun toisella puolella jo odottelen innolla matkaasi kaikkine elämyksineen.! ?

  Reply
  • Anna-Katri
   26.8.2018 at 11:03

   No tämä reissu tulee kyllä varmasti olemaan ihan huikea, mitä olen muutamia kuvia tuolta reitiltä päässyt näkemään! ?

   Reply
 • Veera Bianca
  25.8.2018 at 14:24

  Uu niin siistiä! <3 Ootan innolla että pääsen täysillä stalkkaan tätä seikkailu! <3

  Reply
  • Anna-Katri
   26.8.2018 at 10:55

   No älä, vähän odotan noita Himalajan vuoristomaisemia!

   Reply
 • Katariina/Maisemajahdissa
  26.8.2018 at 09:49

  Vau, upeaa! Sekä se, että olet lähtenyt määrätietoisesti kuntouttamaan polveasi, jotta pystyt saavuttamaan unelmasi, että se, että sait tällaisen upean mahdollisuuden. Voin kuvitella, että sinulla on ikimuistoinen reissu edessä!

  Reply
  • Anna-Katri
   26.8.2018 at 10:54

   Kyllä sitä kummasti saa itseään niskasta kiinni kuntoutuksen suhteen, jos porkkanana on unelmien matkan toteutuminen. Katsotaan josko ensivuonna jo Himalajan vaelluspolut kutsuisivat. 🙂

   Reply
 • Mary
  26.8.2018 at 10:01

  Tsemppiä retkelle!

  Reply
  • Anna-Katri
   26.8.2018 at 10:52

   Kiitos paljon!

   Reply
 • Sini
  26.8.2018 at 12:10

  Tänään on Kaisaniemen puistossa Intia – päivä.. Wink wink 🙂
  http://www.indianembassy.fi/india-day-sunday-26-august-2018.php

  Reply
  • Anna-Katri
   26.8.2018 at 12:47

   Joo tiedän! Minun piti sinne mennä, mutta tulikin sitten muuta menoa harmillisesti.

   Reply
 • Frida Ingrid - Ikimatkalla
  26.8.2018 at 16:37

  Apua, kuulostaapa aivan järisyttävän upealta! <3 Kohtalo pelissä aivan selvästi. 😉 Ihailtavaa myös toi aktiivinen polven kuntouttaminen oman unelman eteen – mitäpä sitä ei huikeiden reissujen puolesta tekisi! 😀
  Mukava päästä blogista seurailemaan sun reissua 🙂
  http://www.rantapallo.fi/fridaingrid

  Reply
  • Anna-Katri
   1.9.2018 at 18:42

   Sama tuli itsellenikin mieleen, että ehkäpä tässä on myös ripaus kohtaloa mukana. Ei kun vain haasteita ja unelmia kohti, eikö vain! 🙂

   Reply
 • Minäkin odotan innolla postauksia sun retkeltä! Kuulostaa ihan mahtavalta!

  Reply
  • Anna-Katri
   1.9.2018 at 18:39

   Jes, reissupostauksia sieltä varmasti luvassa – tosin matkan järjestäjä jo mainitsi, että ollaan sen verran sivistyksen ulkopuolella, ettei nettiyhteys ole aina taattua. 🙂

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  29.8.2018 at 08:37

  Ehkä tuollainen lähestymistapa Intiaan voikin erilaisena olla ihan ok. Itse olen pyyhkinyt Intian pitkälti pois potentiaalisten matkakohteiden listalta sen jälkeen kun työn puolesta tein muutaman vuoden melko tiivistäkin yhteistyötä yrityksemme Chennaihin perustaman taloushallinnon yksikön kanssa: mikä määrä täysin epäpäteviä miehiä, jotka kohtelivat päteviä naisia todella huonosti. Tämä vielä lisättynä kaikkiin uutisiin naisten raiskauksista ja Intia on silmissäni alkanut näyttää ankeammalta maalta kuin vaikka Lähi-itä, joka sulkee kyllä naisensa sisälle ja huivien alle, mutta taitaa silti kunniottaa naisiaan toisin kuin Intia.
  Mutta, onneksi ennen tätä “päätöstäni” tuli sentään kierrettyä Pohjois-Intian päänähtävyydet, niin nyt on helpompi päättää olla menemättä sinne 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   1.9.2018 at 18:29

   Mielestäni on ok muodostaa maasta oma näkemys sen perusteella kun siellä on käynyt, kuten sinä olet tehnyt. Sen sijaan ihmettelen niitä ihmisiä, joilla mielipiteitä riittää vaikka eivät ole maassa vierailleet. Itse juuri aikoinaan päätin matkustaa Intiaan juuri siitä syystä, että kuulin niin ristiriitaisia ja negatiivisia mielipiteitä, että halusin muodostaa maasta oman kuvan omalla tavallani.

   Reply
 • Sandra Nenonen
  1.9.2018 at 08:10

  Voi hitsi, miten mahtavaa, että pääset jo ottamaan ensimmäisiä askeleita haaveesi toteuttamisessa ja testaamaan, miten polvi kestää. Odottelinkin koska kuulen lisää tilannepäivitystä, mutta tapahtumat ottivatkin nopean käänteen. Odotan kovasti reissusi seuraamista, sillä itsellänikin olisi haaveissa vastaava juttu joku päivä.
  Näin ne unelmat vaan lähtevät toteutumaan, kun niitä lähtee toteuttamaan!

  Reply
  • Anna-Katri
   1.9.2018 at 18:12

   Olen kyllä ihan fiiliksissä tästä mahdollisuudesta, pääsen näkemään vuoret ja samalla vaikka päivittäin patikointipoluille jos siltä tuntuu. 🙂 Unelmat on tehty toteutettavaksi, eikös vain! ?

   Reply
 • Sonja | FIFTYFIFTY
  1.9.2018 at 17:45

  Hieno homma, että vuoren valloitus järjestyi nyt tällä tavalla! 🙂 Ja aivan mahtavaa, että lähdit kuntouttamaan polvea etkä jäänyt surkuttelemaan menetettyä unelmaa.

  Reply
  • Anna-Katri
   1.9.2018 at 18:10

   No näinpä – ei kun vain uusia haasteita kohti, katsotaan mitä polvet sanovat matkalla. 🙂

   Reply
 • Ihan mahtia – oot kyllä niin mun reissuidoli! Näin tehdään unelmista totta. Odotan innolla sun tulevaa reissua,

  Reply
  • Anna-Katri
   2.9.2018 at 11:20

   Kiitos, ihana kuulla että nämä välillä omituisetkin reissuni ovat mieleen! <3

   Reply

Leave a Reply