Menu
Lifestyle

Luottokosmetiikka pitkällä reissulla

Maailmanympärimatkalta kotiin palattuani olen huomannut yhden jännän seikan. Siinä missä matkalla ollessa halusin pärjätä hyvin vähällä kosmetiikalla (kosmetiikkapurkit ja -putelit kun lisäsivät nopeasti rinkan painoa), on nyt kotiin tullessa nurkkiin alkanut taas kerääntymään erinäisiä kosmetiikkatuotteita. Oikeastihan vähemmällä pärjäisi, mutta niin se kuitenkin taitaa olla, että siinä missä matkalla ja lomalla viilettää lähes joka päivä au naturel, haluaa sitä kuitenkin kotona ja arjessa näyttää hieman huolitellummalta. Mutta mitä sitten ainakin löytyi kosmetiikkalaukustani maailmanympärimatkalla eli mitkä olivat niitä todellisia suosikkituotteitani läpi koko matkan?

Matkakosmetiikka

1. Okei, tämä ei nyt ole varsinaista kosmetiikkaa, mutta oli ehdottomasti yksi luottotuotteitani koko matkalla. Kun entinen kosmetiikkabägi hajosi Afrikan telttaleirin aikana, ostin Madridin lentokentältä Victoria’s Secretin kosmetiikkalaukun. Vedenkestävyytensä ja seinäkoukkunsa ansiosta se toimikin moitteettomasti missä vain majapaikassa.

2. Matkalla yksi lähes päivittäin käytössä olleista tuotteista oli ehdottomasti kasvojen puhdistusaine, oli kyseessä sitten kevyen meikin, aurinkorasvan tai päivän aikana iholle kertyneen pölyn puhdistaminen kasvoilta. Ostin Kiehlsin Ultra Facial Cleanserin puolivälissä matkaa, ja ihastuin sen pehmeään koostumukseen niin paljon, että tuote on matkan jälkeen edelleenkin käytössä.

3. Toinen tuote, mihin mielelläni satsaan, on kasvojen kosteusvoide – kasvot kun joutuvat päivittäin kaikenlaiselle altistukselle matkalla ollessa. Kotioloissa suosin aiemmin Dermalogican tuotteita, mutta koska niitä ei matkalta saanut oikeastaan mistään, täytyi löytää uusi luottomerkki. Kiehlsin tuotteita löytyy onneksi lähes jokaiselta lentokentältä ja isoimmista tavarataloista, joten kasvojen kosteusvoiteeksi hankin Kiehls Ultra Facial Moisturizerin 30 suojakertoimella olevan tuotteen, jota käytin niin päivä- kuin yökäytössä. Plussaa muuten, että Kiehlsin tuotteita saa myös minikokoisina matkaversioina noin niin kuin tulevia lyhyempiä matkoja silmälläpitäen…

4. Ehdoton suosikkini kaikista matkakosmetiikkatuotteista taisi lopulta olla Dr. Bonner’s ruusuntuoksuinen Pure-Castile saippua*, joka on tehty luomuöljyistä. Nimittäin tämä ihmetuote soveltui niin saippuaksi, suihkugeeliksi, sampooksi, sheivausnesteeksi, kylpyvaahdoksi, pyykinpesuaineeksi ja jopa siivoukseen. Eipä tarvitse montaa purkkia mukana kantaa, kun tämän pakkaa mukaan. Tosin omassa käytössäni tuote veteli viimeisiään Afrikan kierroksen jälkeen, ja vasta nyt Suomeen tullessa pääsin taas täydentämään varastoani tämän osalta.

5. Olenpa matkalla sitten aurinkorannoilla tai kylmemmissä olosuhteissa, janoaa ihoni aina pientä kosteutusta. Matkan aikana huomasin tähän parhaimpana täsmätuotteena toimivan puhtaan kookosöljyn, jota usein sai hankittua mitä alkeellisimmistakin paikoista. Kookosöljy toimi vartalon kosteutuksen lisäksi mm. superkosteuttajana niin kynsilauhoille kuin kiharille hiuksilleni ja se sai sääret sädehtimään iltamenoihin suunnatessa.

6. Huuleni ovat lähes aina superkuivat johtuen nenäni tukkoisuudesta, ja believe me, olen elämäni aikana testannut ties mitä huulirasvoja. Ennen matkaa ystäväni suositteli testaamaan Favoran pehmentävää huulivoidetta, ja se toden totta toimi jopa Etelämantereen jäätiköillä! Tosin Suomeen palattuani olen joutunut taas kaivamaan tilalle pahimpina aikoina Bepanthen-voiteen…

7. Unohtakaa peruspuhdistusliinat, ja suunnatkaa marketissa vauvaosastolle. Näitä näppäriä baby wipes -liinoja löytyy lähes joka pikkumarketistakin maailmalta, ja jos ne on suunnattu vauvoille, ovat ne myös todennäköisesti helliä sinunkin iholle. Esimerkiksi Afrikan safarilla muutamissa paikoissa ei ollut illalla peseytymismahdollisuuksia, mutta baby wipeseilla sai olon hetkessä puhtaammaksi.

8. Matkalla ollessa tuli testattua ties mitä deodorantteja, mutta yksi on ollut jo vuosikaudet ylitse muiden – Nivea dry comfort deodorantti ei ole koskaan pettänyt kuumimmissakaan olosuhteissa enkä myöskään ole saanut siitä mitään iho-ongelmia, toisin kuin joistakin muista, jopa Nivean deodoranteista.

9. Vaikka meikkiä en muuten kasvoilleni laittaisikaan, haluan kulmakarvojen olevan edes hieman huolitellut. Mukana matkalla kulkikin kulmien kestoväripaketti (joka onneksi on superpieni) ja lisäksi luottotuotteeni Lumenen kulmakynä.

Matkakosmetiikka

10. Matkalla ollessa en halua hajuvesillä läträillä, mutta pieneen freesautumiseen Victoria’s Secretin Body Mist -tuoksut toimivat täydellisesti. Jos kuumimmissa olosuhteissa en halunnut tuoksua suoran iholle laittaa, saatoin suihkauttaa sitä pelkästään vaatteisiin tai hiuksiin. Poisti muun muassa kätevästi Afrikan safareilla pinttyneen pölyn tuoksun! Näitä pieniä Body Mist -tuoksuja on usein helppo ostaa lentokentiltä. Jälkikäteen muutamia näistä tuoksuteltuani tulee muuten matka taas elävästi mieleen!

11. Jos yksi monitoimituote meikkaukseen täytyy matkoille mukaan valita, on se minulla ehdottomasti Joe Blascon UltraBase Foundation meikkivoide. Pienessä rasiassa mukana kulkeva puristemeikkivoide toimii erinomaisesti myös vaikkapa tummien silmänalusten, hyttystenpuremien ja näppyjen peittämiseksi. Ja se on erittäin riittoisa.

12. Tropiikissa surffikiharoille vääntäytyvät itsepäiset hiukseni saa aisoihin ja takut selvitettyä ainoastaan Tangle Teezer -hiusharjalla. Jopa eräs paatunut surffaaja kehui tätä lainatessaan harjaani surffisession jälkeen. Matkakokoinen harja kulkee helposti myös mukana päivämenoissa käsilaukun pohjalla.

13. Jos matkalla halusi satsata hieman iltamenoihin, oli kyseessä sitten fiini kaupunki tai trooppinen ranta, syntyi pikameikkipohja näppärästi Maybellinen Dream BB Fresh -voiteella. Sävy medium sopi itselläni myös päivettyneelle iholle.

14. Yksi tuote mistä en missään nimessä halua matkoilla luopua on Kerastasen Nutritive Nectar Thermique hiuksiin jätettävä hoitoaine. Siinä missä voin hyvin pestä hiukseni hotelli- tai markettisampoolla, vaativat luonnonkiharat hiukseni superkosteutusta. Ja tämä tuote toimii syväkosteutuksen lisäksi myös hiusten lämpösuojana. Plus hiuksiin jätettävän hoitoaineen kanssa ei suihkussa tarvitse liikaa läträillä!


About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • Susanna
  15.11.2017 at 01:38

  Tangle teezer harjat minäkin olen hyviksi todennut, ei tarvitse tapella hiusten kanssa. Ne on myös usein aika helppoa pestä. Victoria’s secretilla on hyviä tuoksuja, mutta minulla oli suuri bodymist pullo kerran käsilaukussa ja meinasin vahingossa pimeässä sekoittaa sen limuun ja meinasin juoda siitä matkalla. Sen jälkeen en ole hajuvesiä käsilaukkuun matkoilla laittanut ja yksi toinen hajuvesi myös hajosi laukkuuni jolloin meni eväät yms. Näin kävi siis bussissa. Myös 5ml minihajuvedet ja muut pikkupurkit voi olla käteviä matkoilla, ne ei paina niin paljoa kuin suuremmat purkit

  Reply
  • Anna-Katri
   3.12.2017 at 20:37

   Tangle teezeristä en kyllä enää ikinä luovu! 😀 Ja totta, lyhyemmillä matkoilla nuo pikkuputelit ovat varsin käteviä, olipa sisällä sitten hajuvettä tai muuta kosmetiikkaa!

   Reply
 • Maija
  17.11.2017 at 16:45

  Tämä oli tosi kiva kirjoitus! Mukava saada käytännöllisiä vinkkejä ja lukea hyväksi havaitsemistasi tuotteista. Saatan ottaa pari juttua testiin 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   3.12.2017 at 20:34

   Kiva kuulla, että tällaisesta vähän erilaisesta “matkapostauksesta” oli hyötyä. 🙂

   Reply

Leave a Reply