Menu
Maailmanympärimatka

Matkasuunnitelmia Kaakkois-Aasiaan

Puoli vuotta maailmanympärimatkalla takana. Uskomatonta. Vielä ei onneksi ole kotiinlähdön aika, sillä edessä on seuraavaksi 4 kuukautta reissausta Kaakkois-Aasiassa! Maailmanympärimatkani lentolippupaketin toiseksi viimeinen stoppi oli Singapore ja viimeinen lentolippu onkin sitten päivätty 2.8.2017, jolloin pitäisi lentää Bangkokista Helsinkiin. Singaporen ja Bangkokin välillä on tosiaan tuo 4 kuukautta reissuaikaa, ja Suomesta lähtiessäni halusin pitää tämän matkan loppuosuuden suunnittelemattomana. Toiveina olikin, että maailmanympärimatkani loppupätkä Kaakkois-Aasiassa olisi huoletonta reissaamista ilman sen kummempia aikataulupaineita tai etukäteisbookkauksien velvoitteita.

Mutta koska nähtävästi en vain osaa matkata päämäärättömästi ilman suunnitelmia, olen viimeisten viikkojen aikana hieman selvitellyt minne kaikkialle haluaisinkaan mennä. Ja voi taivas, miten paljon kiinnostavia paikkoja ja upeita kohteita Kaakkois-Aasiasta löytyykään! Samalla olen myös huomannut, että etukäteen pitkältä tuntunut 4 kuukautta tuntuu maailman karttaa pyöritellessä varsin lyhyeltä ajalta. Kaakkois-Aasiassa voisi varmasti helposti kuluttaa puoli vuotta tai vuodenkin sen eri maihin tutustuen. Joten olenkin joutunut hieman pähkäilemään ja priorisoimaan minne mennä, kun nyt ihan kaikkialle ei ajan ja rahan vuoksi voi kuitenkaan reissata…

Tällä hetkellä suunnitelmani Kaakkois-Aasiaan ovat seuraavanlaiset:

 • Singaporesta lennän Itä-Timoriin, jossa haluan päästä näkemään tämän yhden maailman nuorimman valtion kehitysaskeleita sekä siinä sivussa nauttia kauniista ranta- ja snorklauskohteista, joita ei suotta kehuta yhdeksi maailman upeimmista.
 • Itä-Timorilta suuntaan Indonesian Balille, jossa tarkoitus olisi ensin rauhoittua Ubudin vehreissä maisemissa joogaten ja terveellisesti syöden, sekä sen jälkeen suunnaten Cangguun surffi&jooga-bootcampille. Loppuajan suunnitelmat Balilla on vielä auki, mutta eiköhän sitten paikan päällä tämäkin ratkea, kun tietää paremmin minne haluaakaan mennä.
 • Balilta lennähdän Bruneihin ihmettelemään tämän piskuisen valtion loistoa ja isoja moskeijoita, ja jos aikaa riittää, haluaisin myös piipahtaa sen lumoavissa sademetsissä.
 • Bruneista matka jatkuu Filippiineille, jossa tapaankin yli puolen vuoden jälkeen Madagaskarilla mukanani olleen ystävän! Filippiineillä suunnitelmissa on päästä snorklailemaan valashaiden kanssa ja sen lisäksi toki nauttia paratiisisaarien rennosta tunnelmasta ja upeista maisemista.

Filippiineiltä minulla on lentolippu Vietnamin Hanoihin, mutta siitä eteenpäin suunnitelmat ovat vielä auki. Hieman olen pohtinut, että Vietnamissa haluaisin nähdä ainakin Halong Bayn ja Hoi Anin kaupungin, jonka jälkeen voisin suunnata Cambodiaan näkemään ainakin Angkor Watin temppelit. Myös Myanmar kiehtoo, ja jo vähän tsekkailin, että sinne pääsisi helposti lentämään Bangkokista. Thaimaan pohjoisosat ovat myös listalla ja sieltä reissu voisi jatkua vieläkin pohjoisemmaksi Laosiin saakka. Katsotaan minne kaikkialle matka viekään seuraavien kuukausien aikana!

Jos sinulla on muuten hyviä vinkkejä Kaakkois-Aasiaan, kuulisin erittäin mielelläni suosikkipaikoistanne! Joten laittakaa ihmeessä kommenttia tulemaan!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

7 Comments

 • Reissu-Jani
  10.4.2017 at 17:02

  Suosittelen ehdottomasti Kamabodzaa ja Laosia. Angkor Watissa tai oikeammin Siem Reapissa riittää tutkittavia temppeleitä viikoksi tai kahdeksi. Opas kannattaa ottaa, koska tällöin saa paljon enemmän irti niistä temppeleistä ja niihin liittyvistä kertomuksista ja historiasta. Laos on puolestaan erittäin letkeä paikka, jossa aikaa tuntuu pysähtyvän. Sinne olisin halunnut jäädä useammaksi viikoksi, mutta ehdin vain viisi päivää nauttimaan Luang Prabangista. Vietnamin Halong Bay oli pettymys – käy sen sijaan Tam Cocissa tai Sapan alueella. Mun blogista löytyy kertomuksia Kaakkois-Aasian matkoilta, jos joku niistä kiinnostaa.

  Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  10.4.2017 at 17:33

  Buneista ja Vietnamista ainakin löytyy juttuja Meriharakasta

  Reply
 • Satu
  10.4.2017 at 23:01

  Ollut huikea lukea sun matkasta! Olin ystävän kanssa viime vuonna 9 kuukautta maailmanympärimatkalla ja haave lähteä pidemmäksi aikaa yksin kasvaa päivä päivältä!
  Yksi kohde mitä suosittelisin olisi Taiwan, en toki oo nyt varma että oletko siellä jo aiemmin käynyt?
  Filippiineillä tsekatkaa tarkkaan missä käytte valashaiden kanssa uimassa; toiset paikat pyrkivät maksimoimaan kävijöiden määrän eläinten ja luonnon kustannuksella, valitettavasti.
  Brunei on todella mielenkiintoinen, mutta sinne ei kannata montaa päivää varata, se on nopeasti nähty! Jos pystyt vielä vaikuttamaan päivämäärään Bruneissa, suosittelen ramadan päättymisen jälkeisiä päiviä jolloin sulttaani avaa palatsinsa ovet kaikelle kansalle ja häntä pääsee myös tervehtimään!
  Muuten ihan tolkuttoman paljon ihania reissupäiviä!

  Reply
 • Merica
  11.4.2017 at 05:03

  Tervetuloa Kaakkois-Aasiaan :)! Täällä on valtavasti nähtävää ja koettavaa – erilaisia maita ja kiinnostavia kulttuureja mukavana sekoituksena.
  Olemme näiden vuosien varrella reissanneet lähimmältä ristiin rastiin lukuisia kertoja ja tässä vaikuttavinpa kohteita:
  – Tana Toraja (Sulawesi, Indobesia) – pääsee yhdellä suoralla bussi-siirtymällä Makassarista (jossa on kansainvälinen lentokenttä). Täysin oma maailmansa, jossa ihmiset uskovat hautajaisten olevan elämän suurin juhla ja niitä pääsee seuraamaan viikottain. Lisäksi jumalainen luonto ja siellä sijaitsevat hautapaikat mm. Puissa ja Kalliossa. Googlaamalla lisää. Muutenkin aina kannustan kovasti matkustamaan pois sieltä iänikuiselta Balilta – Indonesia on erilaisten kohteiden aarreaitta ja hurjan halpa, joten jos vaikka kaipaa paratiisirantoja, niin Pulau Weh on aivan ihana jne.
  – Vietnamissa palaamme aina pidennetyille viikonloppureissuille Saigoniin – yksi mahtavampia ja eloisimpia, sekä selkeästi edullisimpia kohteita näillä kulmilla. Can Tho myös kiva päiväksi pariksi kelluvine markkinoineen ja cooking classeineen (helppo ja suora, parin tunnin luksusbussimatka n. 10e)
  – Thaimaan lempikohteisiimme lukeutuu Koh Jum – ihanat maisemat ja vielä suht koskematonta viidakkoa, mutta kaikki palvelut tarjolla. Ferry Krabi-Lanta jättää suoraan avomerelle, josta oman guest housen lonkkari tulee poimimaan kyytiin.
  – toki täytyy vetää tässä myös vähän kotiinpäin ja suositella omaa kotikaupunkiamme Kuala Lumpuria, jossa riittää valtavasti nähtävää, koettavaa ja erityisesti herkuteltavaa, Kun meillä on täällä edustettuna kiinalainen, malay ja intialainen kulttuuri traditoineen ja keittiöineen. Jos satut tännepäin, niin voin laittaa vinkkejä vaikka sähköpostilla.
  Erityinen Helmi Kuala Kubu Barusta (vain parin tunnin matka KL:stä, pääsee myös julkisilla helposti). Viidakkomajoitus täysihoidolla joen rannalla – aivan uskomaton kokemus, koska mökit ovat telttoja, Mutta täysin mukavuuksin. Hinnoittelu hyvin kohtuullinen, perheyritys. http://thesticks.my/v2/
  Filippiinit on ihanat – käytiin jokin aika sitten Boracayllä, joka lienee se turistin mahdollinen kohde, mutta jäi todella positiivinen kuva sekä ihmisistä että tunnelmasta 🙂

  Reply
 • Santra
  11.4.2017 at 11:05

  Itse palasin vasta Filipiineiltä. Oltiin Cebulla ja tykkäsin kovasti. Moalboalissa nähtiin merikilpikonnia ja sardiiniparvi. Oli aikomus käydä Oslobissa uimassa valashaiden kanssa mutta onneksi tutkin asiaa etukäteen emmekä menneet. Paras muisto Filipiineiltä on Nalusuan Island. Saari vei palan sydämestäni ihanine ihmisineen.
  Voin myös suositella Thaimaan Khanomia, jos haluaa nähdä jotain aitoa ja 9km pitkän tyhjän hiekkarannan. ?

  Reply
 • Anna R.
  12.4.2017 at 17:22

  Tosi hauska lueskella matkablogiasi – mahtavaa, että olet toteuttamassa tätä unelmaasi 🙂
  Asun itse Singaporessa ja Kaakkois-Aasiassa on tullut reissattua todella paljon. Mutta Kambodzaan liittyen halusin vinkata: Phnom Penh on yksi suosikkipaikoistani koko Kaakkois-Aasiassa. Siellä on yllättävän paljon näkemistä ja erittäin paljon maan historiaa (mm. Killing Fields, jotka järkyttävyydessäänkin ovat käymisen arvoiset, jotta ymmärtää maan historiaa ja miksi se on edelleen täysin kehitysmaa). Lisäksi siellä on ihania pieniä healthy style -kahviloita, putiikkeja, paikallisia ravintoloita ja kivoja cocktail-baareja – ei ihan heti tulisi mieleen Phnom Penhistä. Siellä on myös todella paljon paikallisten artisaanien tekemiä käsitöitä vaatteista sisustusesineisiin, joista myydään tyylikkäissä putiikeissa – suurin osa artisaaneista on naisia, jotka ovat olleet esim. väkivallan tai seksiturismin urheina, mutta työn kautta ovat saaneet mahdollisuuden täysipainoiseen elämään. Yksi tällainen ihana putiikki-kahvila on Daughters of Cambodia, jossa suosittelen käymään, jos Phnom Penhiin menet.
  Nauti loppureissusta ja ota siitä kaikki irti!

  Reply
  • Anna-Katri
   14.5.2017 at 07:08

   Kiitos paljon vinkeistäsi, täytyykin laittaa nämä muistiin kun tässä juuri alan matkasuunnitelmia tuolle akselille väsäämään. 🙂

   Reply

Leave a Reply