Menu
Yksinmatkailu

Matkaystävä Etelämantereelta Suomeen ♥

Kun palasin maailmanympärimatkalta takaisin Suomeen ja kotiinpaluuahdistus yltyi välillä liian voimakkaaksi, yhden asian miettiminen sai mieleni hetkessä taas iloiseksi. Nimittäin vain pari viikkoa Suomeen tuloni jälkeen ystäväni maailmalta olisi tulossa vierailulle Suomeen! Tapasimme kirjaimellisesti maailman toisella puolella, Etelämantereella, ja vietimme siellä 12 päivää kiinteästi yhdessä – siellä jos missä ehti tutustumaan ihan eri tavalla uusiin ihmisiin, kun joka päivä teimme asioita yhdessä kerran elämässä -fiiliksellä ja jaoimme kaikki nuo upeat kokemukset. Jo muutamassa päivässä “nuorisoporukkamme” hitsautui yhteen, ja huomasimme, että vaikka olimme jokainen eri puolilta maailmaa, oli meillä paljon yhteistä. Suurimpana tietysti nälkä nähdä maailmaa, mutta samalla myös monia asioita arkielämässämme. Tuntuikin siltä, että tuon yhden risteilyn aikana tapasin monta sielunsiskoa, eikä olekaan ihme, että reissun jälkeen whatsapp-ryhmässämme on edelleen keskustelut käynnissä lähes päivittäin ja suunnittelemme porukalla risteilyä maapallon pohjoisille jäätiköille tällä kertaa.

Maailmanympärimatkan aikana tapasin paljon uusia ihmisiä, ja välillä hyvästien sanominen oli todella hankalaa, sillä kun asuu eri puolilla maailmaa, ei voinut tietää varmaksi näkeekö enää koskaan. Mutta poikkeuksena tästä on ehdottomasti ollut Etelämantereen jengimme, nimittäin tästä porukasta jokainen on niin reissaavaa sorttia, että on vain ajan kysymys milloin tiemme taas kohtaavat. Matkan aikana tapasin Chelsean Uudessa Seelannissa ja yövyin Vivianin luona Australiassa. Chelsea on taas aivan kohta lentämässä Australiaan Vivianin luo. Nyt taas matkailuvuorossa on New Yorkissa asuva Alice, joka tulee matkallaan ensimmäistä kertaa Pohjoismaihin ja minua moikkaamaan. Olenkin ollut viimeiset viikot aivan into piukena, että näemme vihdoinkin uudestaan ja pääsen esittelemään hänelle en vain Helsinkiä vaan myös Tallinnaa. Ja siinä sivussa varmasti itsekin pääsen hieman arjesta irti ja kiinni vapaampaan reissumoodiin hänen seurassaan. Alice kun on mitä parhainta reissuseuraa!

Kiitos vielä kaikille Vinkit Helsinkiin haussa – jaa omasi! -postaukseen vinkkejä jättäneille, aivan mahtavia ideoita ja paikkoja olitte vinkanneet! Niiden osalta iskikin ihan valinnanvaikeus mitä teemmekään Helsingissä. 🙂 Kirjoittelen viikonlopun jälkeen sitten koosteen kaikesta, jos siitä olisi vaikka hyötyä seuraavalle Helsingin reissua suunnittelevalle – tai ihan myös täällä asuvalle. Palataan!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply