Menu
Pariisi / Ranska

Pariisin paras näköalapaikka

Pariisi Pariisi PariisiPariisi

Pariisin ostoskatujen vilinän keskeltä voi löytää ehkä hieman yllättävästä paikasta pienen palan taivasta. Ainakin kattoterassin muodossa. Vielä astuessani vilkkaalta turistien täyttämältä Boulevard Hausmannin ostoskadulta sisään Printemps-tavarataloon, jossa on käynnissä heinäkuun alennusmyyntien aikaan saama ihmislaumojen kuhina, olen varma, että terassivalintani tämän kuuluisan tavaratalon ylätasanteelta tulisi olemaan pettymys. Vielä siinäkin vaiheessa, kun pääsen ikuisuudelta tuntuneita liukuportaita pitkin ylös ja asetun itsepalvelutiskille jonottamaan viinilasillisia, en usko paikan tarjoavan sen kummempaa elämystä iltaani. Mutta kun pääsen istahtamaan kattoterassin auringon puoleisille penkeille, saan asteltua aurinkolasit silmilleni ja otan ensimmäisen kulauksen kylmästä valkoviinistä, alan huomaamaan paikasta sen hyviä puolia.

Pariisi Pariisi PariisiPariisiKeidas kattojen korkeudella

Le Déli-Cieux -ravintola sijaitsee Printemps-tavaratalon 9. kerroksessa ja sen lasikaiteiden reunustamalta terassilta avautuu näkymät joka ilmansuuntaan. Terassipihaa koristavat vehreät viherkasvit, pehmoiset ruohomatot ja valkoiset aurinkotuolit, jossa ihmiset istuskelevat rennosti afterwork-drinkkejään siemaillen. Aukion keskelle on pystytetty rento baaritiski, jonka kulmalla DJ soittaa keveää lounge-musiikkia. Pukumiesten määrästä päätellen osa pariisilaisista taitaa suunnata tänne rentoutumaan parille lasilliselle töiden jälkeen. Rakennusten kattojen korkeudella Pariisin heinäkuun helle ei tunnukaan yhtään niin tukalalta kuin alhaalla kadulla, sillä vilvoittava tuulenvire pitää terassiolosuhteet optimaalisina myös helteellä.

Parhaimmillaan kattoterassi on ehdottomasti auringonlaskun aikaan, kun omasta aurinkotuolista käsin pääsee esteettömästi ihastelemaan auringon hidasta laskua yhä lähemmäs ja lähemmäs horisontin rajaa, ja viinilasillisten siemailun ohella voi keskittyä huokailemaan Pariisin kauneudelle yläilmoista käsin. Jos jotain miinusta paikasta pitäisi antaa on se pöytiin tarjoilun puute – nyt tuolista joutuu nousemaan ja kipaisemaan ravintolan puolelle hakemaan täydennystä lasiin.

Pariisi Pariisi A-K PariisiMaisemien ihasteluun

Useimmat turistit suuntaavat Pariisin lomallaan ihailemaan tämän romanttisen kaupungin maisemia Eiffel-tornista käsin. Sinne jonottamisesta on kuitenkin romantiikka kaukana (varsinkin helteessä), eikä väkijoukossa välttämättä pääse nauttimaan maisemista kaikessa rauhassa ylös päästyäänkään. Sen sijaan Printempsin kattoterassilla näytti viihtyvän vain muutama turisti kameroineen, mutta sitäkin enemmän paikallisia noin kolmekymppisiä pariisilaisia afterwork-drinkeillä, joten ehkäpä niin moni Pariisin vierailija ei ole tätä paikkaa vielä keksinyt näköalojen ihasteluun? Oli miten oli, suosittelen ehdottomasti piipahtamana täällä Pariisissa ollessa lasillisilla auringonlaskun aikaan! Hintaa tälle maisemien ihastelulle tulee ainoastaan ostamistasi virvokkeista.

Ravintola Le Déli-Cieux

64 Boulevard Hausmann, 75009 Pariisi
Printemps-tavaratalon 9.kerros
Avoinna maanantaista lauantaihin klo 9.35 – 20.00. Torstaisin avoinna klo 20.45 saakka.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

3 Comments

 • Reetta V.
  16.7.2015 at 09:55

  Tuo on kyllä ihan mahtava paikka!

  Reply
  • Anna-Katri
   17.7.2015 at 08:38

   Paikka on kyllä varsin kiva, ja näkymät sitäkin mahtavammat 🙂

   Reply

Leave a Reply